Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:00 | januari 13, 2019

Olika mindre humana väckningsmetoder.


Och herre min gud! Jag är nätt och jämt med på planet. Vaknade i panik 06.40, ryckte åt mig telefonen och blev klarvaken på en millisekund – taxin skulle plocka mig 07.00.

Löper som Usain Bolt enbart iförd morgonrock, barfota ner i ett överbelamrat källarförråd. Kändes som att jag var med i Fångarna på Fortet och min prestation gick på tid. Sparkade in dörren, tog mig förbi de elaka stora kartongerna, karatesparkade undan en madrass för att hoppa upp på en plastlåda i farten för att nå slutdestinationen: skidkläderna. Typiskt mig att inte packa klart dagen innan: ”jag gör det sista imorgon bitti”.

Förstår inte hur det är möjligt att jag tryckte bort alarmet, har liksom gjort det i sömnen. Skulle gått upp vid 05.00. Glömde sätta mitt extra larm, har nämligen en Sonoshögtalare ute i vardagsrummet som går att använda som väckarklocka. För att stänga av helvetet så måste man springa upp, genom hallen ut i vardagsrummet, kasta sig i soffan och sträcka sig bakom ryggstödet, alltid lika förvirrad och nyvaken, för att klicka av larmet som stegrar i volym för varje minut som går. Det går inte att stänga av från mobilen. Dessutom har jag valt en riktigt irriterande låt med Kicki Danielsson.

”God morgon, är du riktigt vaken än….” dånar bakom soffan. Tonerna till den gamla hiten är numera död för mig, haha.

Men då vaknar jag iallafall.

Minns när jag gick på bootcamp på Kampsportslabbet. Passet startade 06.15, det var vinter – kolsvart och iskallt utanför. Omöjligt att gå upp med andra ord. Då laddade jag ner en app (till Markus förtvivlan) som heter: ”Spin me”. Appen går ut på att man måste ställa sig upp, hålla mobilen spikrakt och sedan snurra fem varv för att oljudet ska upphöra och alarmet stängas av. Då bodde vi i Markus gamla lägenhet medan vi renoverade vår och det gick inte att stänga dörren mellan sov- och vardagsrum så det lät som jag brände av ett bättre danspass i vardagsrummet. Bra för mina morgonrutiner, sämre utdelning för vårt förhållande.

Satt och googlade på väckarklockor för ett tag sedan och hittade en riktigt sjuk jävel från USA (såklart!). Antar att typ Trump var med och tog fram denna. Det är en maskin som man laddar med dollarsedlar och för varje minut du snoozar så strimlar den sönder en sedel.

En annan knäpp grej jag hittade var från Kickstarter. Ni vet sidan där startup bolag kan sälja sin idé bara på prototyp och om tillräckligt många beställer så går produkten i produktion. Det var som en matta som man var tvungen att ställa sig på och sedan upprepa meningar så att man skulle vakna till liv.

Måste också lyfta rubikskuben som rullade iväg när larmet gick av. Och för att den ska sluta pipa måste du lösa kuben.

Summan av kardemumman är alltså att det är bra om man: 1. Rör sig 2. Aktiverar hjärnan

Vad är ert bästa lifehack för att komma upp på morgonen?


13 kommentarer13 kommentarer om “Olika mindre humana väckningsmetoder.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du e så rolig 😂
  Ha det så skoj!😀

  Svara
 • Hahah till min pojkväns förfäran kör jag också med spin me-appen (efter tips från dig!!!). Funkar svinbra för mig, han är inte övertygad……

  Svara
 • Har precis hittat min bästa app- alarmy! Finns olika lägen i den typ lösa ett matteproblem, memory, skaka telefonen etc! Men det bästa är att man ska ta en bild, typ på kaffebryggaren eller lampknappen i badrummet (som jag gör hehe) för då måste man gå upp och ta exakt samma bild som man ställt in! Har inte snoozat på hela veckan!
  Mvh mästersnoozaren

  Svara
 • OMG!!!! Jag ska ladda ner den direkt! Så festligt! Megapeppad på att prova! Tack för tipset!

  Svara
 • Har inga problem med att stiga upp när klockan ringer. Snoozar aldrig.

  Svara
 • Att gå och lägga sig i tid, ha ha! Kämpa!

  Svara
 • Du skriver som en Gud!!

  Svara
 • <3 Puss på dig!

  Svara
 • Snoozar i 30-60 min varje morgon 🤣

  Svara
 • Har en ny låt till dig att köra på sonosen: Guten morgen sonnenschein. En tysk dänga som är helt okej att hata efter ett tag 😉 hahah! Älskar och hatar den på samma gång pga perfekt mix mellan störig och härlig!

  Svara
 • Hahahaha, okej ska byta terroristlåten så fort jag kommer hem – och prova din dänga!

  Svara
 • Haha ÄLSKAR sånna här otippade inlägg. Du blandar personligt innehåll med mode/skönhet så himla bra!

  Svara
 • hahahaha, jag skrattade HÖGT när jag läste detta inlägg

  Svara