Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:46 | januari 2, 2019

NYÅRSMÅL 2019

Nu är jag redo – 2019 kom och soppa mattan med mig. Hoppas ni känner er laddade för det nya året – och om ni haft ett riktigt piss år någonstans kan lägga det bakom er och börja på ny kula.

2018 var som ni kanske förstår ett av de maffigaste åren i mitt liv. Som ni kanske märkt har jag svårt att än idag förstå att jag och Lorpan är gifta, säger fortfarande min kille. Undra om man någonsin kommer vänja sig, haha. Förgångna året gick som ni kanske förstår mycket tid och energi till att planera vårt drömbröllop. Det här året vill jag bara njuta av att inte behöva projektleda, utan bara vara och glädjas av varandra. Även om varje liten millisekund av planerande var värt det i slutändan. Att gifta sig är det roligaste, galnaste och mest omvälvande jag gjort.

Nu längtar jag tills vår honeymoon, så vi kan återuppleva alla minnen igen. Vi har sagt att vi ska grotta ner oss i alla tal på resan.

Senaste dagarna har jag verkligen grubblat över mina mål. Tankarna har skenat iväg och någonstans istället mynnat ut i: ”vad vill jag med mitt liv”, ”när mår jag som bäst” och ”vad vill jag uppnå”. Haha, varför ska man alltid skena iväg som en dåre. Anyway, insett att jag mår som absolut topp när jag är inspirerad, har utrymme för kreativitet och känner hunger, inte när jag känner mig instängd och bara släcker bränder för att hinna med. Så jag ska verkligen ge mig det utrymmet, så att att elden växer och sprider sig istället för att kvävas.

– Bli bättre på att visa min känslor. 

Jag är faktiskt totalt kass på det. Tar små myrsteg varje dag i rätt riktning. Men har så svårt för att visa mig sårbar. Någonstans djupt rotat i mig är det kopplat med något töntigt, ett nederlag. Trots att just det sköra är något jag värdesätter och förknippar med en av de finaste egenskaperna hos många i mina närhet, så kan jag inte låta mig själv få vara sårbar. Hej muren!

– Uppleva och lära mig nya saker. 

2019 är året jag provar helt nya aktiviteter och utmaningar. Längtar efter att få nya erfarenheter. Skulle verkligen vilja spendera mer tid i naturen: åka mer skidor, vandra.

Sluka fler böcker och fortsätta utvecklas mentalt. Fick verkligen blodad tand efter Tony Robbins – är ju en sucker för self-motivation böcker och mentalpepp. Tror vi människor kan motivera oss själva till det mesta och att man ska våga följa sin dröm, oavsett om jag aldrig når dit så kommer jag älska varje steg på vägen. Framförallt att lycka inte bara kommer som ett brev på posten, du måste jobba hårt för det precis som allt annat. Okej, förlåt för otroligt löjligt citat, det känns ju verkligen inte jag att carpe diema drömmar så här.Men gillar verkligen:

”You can make excuses.

or you can do your dreams.

You can’t do both.”

För mig personligen leder för många ursäkter till en dålig spiral, tills mina bortförklaringar blir vardag. Precis som med träningen, börjar man ge sig själv dispans och ligger kvar i soffan för många gånger på raken eller prioriterar annat är det ju fan lika jobbigt att släpa röven till gymmet som att ta sig upp för Kilimanjaro.

– Bli mer effektiv och fokuserad. 

Tror som jag nämnt tidigare i bloggen att jag har någon form av bokstavskombination. Jag gör gärna en triljard saker samtidigt, tanken skenar konstant iväg och kommer jag på en rolig idé så vill jag hoppa på det tåget direkt. Ibland kan Lorpan få spel på mig när vi exempelvis ska boka en resa och kollar efter flygbiljetter och helt plötsligt sitter jag med tio flikar uppe: badkläder, restauranger, roliga utflykter osv.

Jag ska bli bättre på att lämna ifrån mig arbetsuppgifter, så jag kan fokusera på det jag är bra på. Det är framförallt när jag ska ta tag i saker som jag inte är det minsta sugen på som omvägarna ligger nära, liksom springer i cirklar runt uppgiften för att slippa.

Tänker att jag ska skaffa en karriärcoach eller livscoach. Någon att bolla idéer med som tar en till nästa steg. Framför allt för att jag ska bli en bättre chef för Pålle och Uchenna med mer struktur.

Göra ett tydligt veckoschema – och hålla mig till det. Planera in allt från träning till kreativ tid.

Lära mig stänga av allt, så jag kan fokusera. Ha mobilfria timmar på kontoret och sätta telefonen i flightmode. Måste inte alltid vara tillgänglig alla dygnets vakna timmar.

Kill your darlings. De här dagarna innan helgen ska jag försöka få ner på papper vad mitt hjärta brinner för mest, vad som gör exalterad och sådan hålla mig till det. Man kan inte göra allt, bättre att fokusera på sina hjärtefrågor.

Nu händer det. Vårt hem ska förvandlas från svart hål till ett organiserat näste där man inte behöver leta efter varje pinal i en timme. Ska rensa, rensa, rensa.

– Hålla mig inspirerad. 

Som jag nämnde ovan mår jag som bäst när jag känner hungern i mig. När peppen rinner genom ådrorna. Drivet som pushar en framåt, när man känner att man växer som människa både i jobbet och i relationer. Så jag ska verkligen ge mig själv utrymme att vara det.

Få mina företag att blomstra. 

I år lägger vi i extra växeln för Adoore och tar det till nästa nivå. Vårkollektionen är det finaste vi gjort, om ni frågar mig. Och i år ska jag ge Adoore all den uppmärksamheten märket förtjänar. Har skött det lite med lillfingret eftersom det var så fruktansvärt mycket med bröllopet.

Hitta ny kärlek till bloggen – och sätta bloggen i första rummet. Att blogga är bland det roligaste jag vet, men ibland tryter inspirationen eller så börjar man kolla på vad alla andra ”bloggkollegor” gör istället för att göra det man själv är bra på, sin egen grej. Vill verkligen få tid för att skriva mer, roliga anekdoter från vardagen och berättelser från livet.

Sätta en tydlig struktur och framtidsvision för Her Hour.

Gå på massa dejter. 

Vill verkligen ge min och Lorpans relation en jädrans massa kärlek och fluff. Göra nya saker tillsammans, dra iväg på äventyr, åka på mysiga weekends, men också bara ha en jävligt festlig vardag. Man får inte glömma vardagen, ibland är jag en mästare på att bara blicka framåt mot allt ”kul” som händer så rullar livet bara på utan att man glädjs för vardagen som man har tillsammans.

– Tjejhäng! 

Riktigt sugen på kvalitativt tjejhäng deluxe. Styra upp roliga resor, mysiga middagar, oväntade aktiviteter.

– Äta mer vegetariskt, träna kontinuerligt och bli en jävel på styrketräning. 

Känner att jag är på god väg med min vegetariska kost. Äter fortfarande kött och fisk, men inte alls i samma utsträckning som förut. Jag är en tävlingsmänniska in i benmärgen och känner att jag skulle vilja ha ett mål med träningen. Antingen ett lopp att träna inför eller fokusera mer på styrketräning, som jag inte alls kan något speciellt om, men ta hjälp och känna att jag gör framsteg.

– Börja med youtube. 

Hade så kul när jag spelade in vår förra film. Så vill verkligen komma igång med kanalen. Måste bara få lite flow i det.


2 kommentarer2 kommentarer om “NYÅRSMÅL 2019”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • God fortsättning! Jag tycker du är grym, blir inspirerad av dig och din positivitet och energi, trots att jag är betydligt äldre än du. Lätt när man sätter nya mål att ”hacka” på sig själv och ens mindre bättre sidor, ist för att ge sig själv en klapp på axeln för det man gjort bra.( vi har ju alla både bra & mindre bra sidor.) Ville bara säga det.

    Svara
  • Är Markus tatuering på bröstet tillägnad dig?😍

    Svara