window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:17 | januari 2, 2019

Mitt nyårsfirande på landet!

Linn Herbertsson landstalle-4

Ska vi kasta oss raskt till nyårshelgen? Ett mysigt, rätt lugnt nyår som skålades in på Linn och Mattias landställe. I söndags packade vi in oss i bilen för att handla hela Ica Maxi i Gustavsberg på vägen ut.

Jag stod för kvällens middag och bjöd på: Teriyakiburgare på högrevsfärs med rostad sojapotatis, syrad rödkål, mangosalsa och sesamaioli. 

Riktigt irriterad på mig själv som inte lyckades fånga festmåltiden på bild för det blev riktigt smarrigt, förutom att burgarna gled isär lite. Får helt enkelt laga rätten igen och fota med recept. Efter middagen kröp hela ligan upp i soffan och satt fängslade framför Prisoners. Hur kan jag inte ha sett den rullen? Jag som älskar psykologiska thrillers. Se den, om ni inte sett den.

Petra Tungarden Blogg-30

Den här kvartetten startade nyår med en promenad runt vattnet på isiga vägar. Vi pratade om livet, framtidsdrömmar och gick och pekade ut mitt och Fornis låtsaslandställen längst stigarna. Luften var riktigt krispig och kinderna blev rosiga som efter en dag i backen när vi klev in genom dörren fem kilometer senare.

Linn Herbertsson landstalle

Min finaste plats på landet.

Petra Tungarden Blogg-29

Sedan stekte vi korv till lunch, snackade skit, mös omkring och lekte med Puck.

Linn Herbertsson landstalle-3

Jag packade upp ett skimrande bud från MAC som budats till mig några dagar innan årets sista fest. Åh, riktigt fin ögonskugga, påminner lite om den lilla krämburken jag har från Tom Ford.

Linn Herbertsson landstalle-5

Sedan var det dags att göra landet tolvslaget redo och preppa med pynt.

Linn Herbertsson landstalle-6

Lorpan hade lyckats glömma sin smoking i vår hall men lyckades låna ihop till en festlig outfit.

Hur kan man vara så kär i en sådan liten lurvig sak?


Att skaffa valp är typ som att skaffa barn. Okej, haha nästan iallafall. Puck måste kissas varje timme, förutom när hon sover. Hon har sina sov-, lek- och gostimmar. När hon inte orkar gå längre så kollar hon på en med sina stora snälla ögon och gnyr som ett tecken på att hon vill hoppa in innanför jackan. I helgen ska vi hårdträna henne med koppel, hittills har hon strejkat. Men tänker att vi ska öva på att ha selen på hemma ibland med så hon vänjer sig.

Hade verkligen inte på mig något speciellt utan slängde ner en ny paljettkjol från Zara och bar den till vår topp från Adoore.

The dinner is on.

Obligatorisk glittrande huvudbonad för samtliga gäster.

 

De tre musketörerna var ansvariga för nyårsmiddagen.

Linn Herbertsson landstalle-21

Till förrätt blev det en klassisk toastskagen med en egendesignad ”palm”, haha. Vi skulle egentligen gjort råraka men löjrommen var slut i butiken. Mattias ville pimpa rätten och kom på att han blivit serverad en liknande palm som dekoration på ett hotell.

Jag och mina två tjusiga ladies, Forni och Limpan. Tycker så mycket om hela den här ligan. Det slutar ofta med djupa diskussioner, skratt och galna upptåg. Men tycker det är precis lika mysigt att bara chilla med dessa godingar. Alla är ganska starka karaktärer och pratar ofta i mun på varandra. Vår frågelek om mål för 2019 slutade i en fyra timmars lång diskussion med glädjetårar, gnäbb och skratt.

Redo! På tolvslaget hade Mattias köpt fyrverkerier för ett landslag, men eftersom vi inte visste hur Puck skulle reagera så satt jag inne med henne och höll för de små ludna öronen. Hon märkte inte ens av smällarna som tur var. Michaela och Linn höll mig sällskap. Hade verkligen velat skåla in nya året, älskar det med nyår men killarna var fast beslutna med att skjuta upp fanskapet och sprang illa kvickt upp för berget med smällarna i famnen.

När klockan slog tre något så kastade jag in handduken och tackade för mig.

Linn Herbertsson landstalle-32

Linn är en omänsklig person som typ aldrig blir bakfull. Sedan vaknar hon alltid före alla andra. Trots att hon går till sängs samma tid som resten av gänget. Hon har också städmani så när man smyger upp på morgonen har hon ofta på något höger lyckats städa undan en hel fest. Dessutom stod och hon i full fart och stekte amerikanska pannkakor. Yes, hon är på riktigt.

Linn Herbertsson landstalle-33

Efter frukost, långpromenad, film och Fornis berömda lasagne (med hjälp av Damons’s kryddnings-expertis) packade vi återigen in oss i bilen för att bege oss hemåt.

Tack för ytterligare en magisk helg på landet <3


14 kommentarer



14 kommentarer om “Mitt nyårsfirande på landet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så avis på ert gäng, det verkar underbart! Precis såna vänner jag önskade att jag hade, som en extra familj!

    Svara
  • Men gulle dig ; ) Skrattar mig lycklig varje dag över mina fina vänner. Tror det är lite som att bli kär – en dag kommer du träffa rätt och så kommer ni bli som en liten familj!

    Svara
  • Är dom bröder dom där två (inte Lorpan)??

    Svara
  • Haha, nej bara vänner ; ) Men kanske lite lika nu när du säger det!

    Svara
  • God fortsättning!

    Blir ögonbrynen så gråa efter tatuering? Har sett lite kommentarer om det men inga bilder. Hur längesen var det du fixade dom nu? Har en tid bokad hos samma proffs som du gick till nämligen =) Är kass på att måla i mina ögonbryn och vill inte gärna att dom ska bli gråa så jag blir tvungen att fixa dom ändå. Kram!

    Svara
  • Jag upplever dem inte gråa, men de såg faktiskt lite gråa ut på den bilden men har aldrig tänkt på det ; ) Ska göra om mina nu i januari <3

    Svara
  • Fornis klänning! Du vet inte var den kommer ifrån? *emoji med hjärtögon*

    Svara
  • Ser ut som en na-kd, tror jag sett en liknande där! Men måste dubbelkolla : )

    Svara
  • Underbart med valp!

    Måste ge två heta tips! Jag har två hundar som mår så otroligt bra med vacker päls och fin form, de är inte heller det minsta rädda för smällare.

    Från första början vid nyår när smällarna drog igång, så var vi förstås inomhus och så fort vi märkte att hundarna reagerade och tittade på oss(de följer ju oss i allt vi gör dessa trogna underbara hundar) låtsases vi som ingenting, för att visa på att detta är naturligt och inget farligt. Idag kan vi vara ute med dom till och med(skulle förstås aldrig gå nära eller utsätta dem för högt ljud) utan ett de reagerar det minsta. när du håller för pucks öron kan du fast du menar väl automatiskt skapa en rädsla hos henne.

    Sedan har vi maten till hundar. Du skrev om din resa till New York och vad du lärde dig om kost bland annat. Hundar mår bra av bra mat precis som vi, alla dessa hårda kulor med massa sk-t i, typ potatisstärkelse och vete och majs, vilka hundar äter majs och vete?? Inte konstigt att de blir sjuka precis som oss när vi äter dåligt mat. Jag själv har exempelvis lindrat min pmds med rätt val av mat, fantastiskt!
    Vår ena hund blev svårt sjuk förra året, blev opererad och iproppad massa medicin, det kändes helt galet, hur kan ett djur bli ”människosjuk” tänkte jag, och började googla ihjäl mig på hundar och hälsa och mat. Hittade flera med mig med sjuka djur som börjat med färskfoder(MUSH vaisto grön påse använder vi till våra små men det finns fler alt.), de hade fått ”nya” hundar efter att ha börjat med detta. Friska, glada, päls som skimrade!! Sagt och gjort, med inget att förlora med en hund som var nära döden beslöt jag mig(mot veterinärens vilja, som för övrigt har typ en veckas utbildning i djurens kost på hela deras långa utbildning, samt att de är sponsrade av royal Canin eller annat dåligt märke) att testa färskfoder till min lilla älskade krabat.

    Tro det eller ej, han tillfrisknade mot alla odds, har fått ny energi och nytt liv på alla sätt!! Det vara alla dumma tuggben och hundgodis och onaturlig mat som gjorde att hans njurar och lever tog slut! Vi gav ju för att vi tyckte att vi var snälla och att det gjorde gott…
    Nu blev detta världens längsta kommentar! Men jag vill så gärna framföra detta. Har följt dig i flera år och blev så glad för er skull när ni skulle skaffa valp och önskar Puck all lycka och välmående!!

    Svara
  • TACK!!!

    Just nu ger vi Puck valpfoder. Men ska börja läsa på om allt du skrev ovan, tror också hundar mår bra av vanlig mat för att få i sig alla näringsämnen som vi människor.

    Vad glad jag är att han klarade sig <3 <3

    Svara
  • Så fina när är och så roligt att du skaffat en Cavalier King Charles Spaniel. Själv har jag två och jag har haft Cavalierer så länge jag kan minnas! Nu har jag en blenheim som är 10 månader och heter Boss, Hugo Boss. Min andra Cavalier är 3 år och heter Fonzen! De är så fantastiska vovvar och jag har hittills aldrig haft någon av mina total 8 Cavalierer som varit skotträdda, men det beror på att vi alltid är hemma med hundarna eller har dom med sig och vi brukar titta på fyrverkerierna tillsammans och så får vovvarna hundgodis. Lungt och still och mysigt! 🙂
    Gott Nytt År på dig och din lilla Puck!
    //Berith

    Svara
  • Åh, vad mysigt med dina hundar. Blir alldeles varm i hjärtat ser framemot ett liv med Pucken.

    Gott nytt år till dig, Hugo Boss och Fonzen!

    Kramar!

    Svara
  • jag önskar med jag hade vänner som är som en liten familj 🙂
    Puck är så söt 🙂 Kram

    Svara
  • Hej! Blev intresserad av toppen, så fin! Men på Adoores hemsida finns det bara sportkläder? Har ni helt slutat med vanliga?

    Svara