Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:25 | december 27, 2018

Min julafton!

Petra Tungarden Julafton

Nu kastar vi oss raskt tillbaka till den 24:e, närmare bestämt julafton som bjöd på strålande sol. Puck, jag och Markus hoppade på tunnelbanan ut till Mörby. Puck skulle nämligen på sitt första julfirande, nämligen den traditionsenliga jullunchen hos svärmor och styvfar.

Petra Tungarden Julafton

Hon klarade sig exemplariskt på tunnelbanan och sprang sedan själv hela vägen hem till mamma Bodil och Anders. Själv halkade man runt som en dåre i sina stövlar och höll på att vurpa ett flertalet gånger.

Pucken fick nya stora kompisar i de äldre mer erfarna golden retriverna, Bubba och China. Hon är verkligen helt oblyg den här lilla krabaten och gick till attack mot Bubbas svans direkt, haha.

Petra Tungarden Julafton

Var riktigt nöjd med mina julklappar till Fatou. Så kul att köpa presenter till en tonårstjej. Tror självbelåtet mina presenter fick betyg 5/5.

Plötsligt händer det…

Efter Kalle Anka hoppade vi in i en taxi och begav oss tillbaka hemåt för att börja rodda inför vårt stundande julfirande här hemma.

Eller okej, jag började fixa och trixa medan Lorpan vilade en kvart eftersom han hade tagit nattpasset med den bråkiga lilla filuren. Hon gillar att lägga i femmans växel sådär runt tolv på kvällen. Hon älskar också att sitta på våra bröst precis som på bilden. Även om Husse dunar så är det soffans i särklass bästa placering.

Sen kom våra favoriter Ida och Graanen förbi för att hjälpa till med dukningen och julbordet. Men först den obligatoriska förevigande bilden vid granen.

Vi ville inte vara sämre än släkten så krävde en bild vi med. Bad Graanen böja sig lite efter första bilden. Cuzen är över två meter så det såg ut som han stod på en stege från vinkeln, haha.


Sådär ja! Normalläge.

Väldigt glad för vår gran som fick av ”Södra Grupp”, Sveriges största skogsägarförening. Efter jul kommer de och hämtar granen och kommer tillverka något festligt av träet så det inte går till spillo. Ska bli spännande att se vad det blir.

Sedan var det full fart framåt för att få fram allt på bordet tills resterande gäster trillade in.

Hmm… vet inte riktigt om min griljering av skinkan skulle ge mig en plats i Sveriges Mästerkock, såg snarare ut som jag lagt ett täcke över.

    

Men resten blev ju tjusigt! Till frödrink serverade vi årets snackis: Glubbel eller om man så vill Glöbbel. Har ni provat det? Glögg med cava eller champagne om man känner sig lyxig. Annars får ni vänta 365 dagar drygt innan ni testar det. Faktiskt oväntat gott, man tror att det ska vara sliskigare, men är helt klart en vinnande duo.

Sedan var det dags att hugga in!

Pappa var ansvarig för att skära upp skinkan.

Vi måste verkligen köpa nya stolar, tre av våra har nämligen pajat helt. Ska försöka gå till en möbeltapetserare och se om det går att rädda. Nu blev det en blandad kompott av lånade klappstolar och några fynd jag snubblade över i föreningens källare.

Puck trivdes bra i pappas knä.

Sedan var det dags att förflytta hela ligan till soffan. Tycker verkligen vår lägenhet klär i jul. Vi passade på att lämna in vår matta på kemtvätt nu när Pucken ändå ska bli rumsren så hon inte skulle pinka loss på favoriten från Layered.

Med fulla magar bänkade samtliga gäster sig i soffan. Det var dags för kvällens höjdpunk: julklappsspelet.

 

Senaste två åren har jag gått tomhänt från festligheterna. Men i år kammade jag hem hela tre paket. Storkovan med andra ord. Tycker verkligen att samtliga i sällskapet förbättrat sig, både med rim och fyndiga gåvor. Jag vann ett italienskt middagskit, en glassmaskin med en månads leverans av ”Tre vänners glass” och ett Byredoljus.

Därefter blev det snack och rödpang för hela slanten. Jajamän, måste slå ett slag för denna julen. Riktigt mysig, kärleksfull och glad.


6 kommentarer6 kommentarer om “Min julafton!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din klänning, var hittar man den?

  Svara
 • Den är från Ganni <3

  Svara
 • Hej, älskar er inredning och tänkte fråga varifrån kommer fina lampan i köket? 🙂

  Svara
 • Vad kul! Den är från Lee Broom ; ) Dock skulle jag inte rekommendera den då ljuset är lite skumt, vet inte om de ändrat det nu. Men det blir väldigt skum belysning.

  Svara
 • Hej söt Petra Vart kommer din ljus lila tröja ifrån🙏🙏😘

  Svara
 • Mysigt inlägg och älskar dina små utlägg efter vissa bilder, det roar verkligen 🙂

  Svara