Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:10 | december 26, 2018

En lysnade idé

Egna ljus candelize

På uppesittarkvällen fick jag feeling och började tillverka egna ljus. Snubblade nämligen över några gamla påsar från Candelize. Kände mig som en riktigt gammal kärring som satt hemma och stöpte egna ljus.

Egna ljus candelize

Älskar affärsidéen. Man ställer bara in den här påsen i mikron i tre minuter, sedan har stearinet smält och så häller du bara i det i valfri hållare. Det finns flera olika dofter. Jag föredrar dock lite tyngre, maskulina alternativ som denna: ”Black Wood”.

Egna ljus candelize

Du får med två vekar i varje påse tillsammans med glasspinnar.

Egna ljus candelize

Sedan ska dessa stå och stelna i tre timmar minst innan du kan tända eld. Ett tips är att hitta roliga glas second hand.

Egna ljus candelize

Jag tog b la två kaffekoppar som Lorpan avskyr att dricka kaffe ur. Väldigt nöjd med min nya lilla samling. En doftljus kan ju kosta en smärre förmögenhet om det rätt logga på – och på detta vis kan ditt ljus få nytt liv om och om igen.


5 kommentarer5 kommentarer om “En lysnade idé”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • God fortsättning! Helt missat denna grej, måste provas, supersmart ju. Doftar ljusen hyfsat när man tänder dem oxå? Frågar, för lite trött på doftljus man köpt, dyra som billiga och som typ doftar nada när man tänt dem.

  Svara
 • Hej Ellen,
  Jag ska inte tala för Petra, hurivuda hon gillade dofterna eller inte :-), men generellt kan jag passa på att säga att dofterna är vår dyraste komponent i produkten. Vi har lagt mycket kärlek i framtagningen för att just undvika din känsla av trötta doftljus. Våra dofter är uppbyggda mer som parfymer snarare än doftljus. Med både bas, mellan och toppnoter. De flesta doftljus har enbart toppnoter. Prova gärna och låt mig veta vad du tycker! /Charlotte L, Candelize

  Svara
 • Toppen med svar, tack! Skall nu testas!

  Svara
 • Vart kommer ljushållarna ifrån? God fortsättning 🙂

  Svara
 • Hej Petra! Så otroligt fint du gjort med våra produkter. Blir så glad. Tror Dramatic Cologne kan vara din doft för framtiden om du gillar maskulint. Hoppas du blev nöjd med resultatet och upplevelsen! /Charlotte, Candelize.

  Svara