Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:00 | december 21, 2018

God stämning i jul…

Mathem

Som ni vet ska vi fira jul hemma hos oss igen i år. Det här blir tredje året i rad som jag beställt hela julbordet via Mathem, så onödigt att stressa runt i butiker när du kan få rubb som stubb levererat till dörren. Haha, de erbjuder till och med att bära in kassarna i köket. Visste du att Mathem även kan ta dina brev och postleveranser och lägga på lådan åt dig? Det är bara att lämna över allt när du får maten levererad till din dörr. Perfekt nu i jul om man har beställt saker som ska returneras. Sedan har de ju ett pågående samarbete med Clas Ohlson – så saknar du julgransbelysning, granfot, pynt, ljus, adventsstjärna etc. så kan du klicka hem det i samma veva.

Men ja, ganska så soft med andra ord.

Julbord Mathem

Vegetarisk kost har under senaste åren blivit en explosionsartad hit och det med all rätt. Med vegetarisk mat kommer ju faktiskt otaliga hälsofördelar och positiv inverkan på miljön. Och för mig personligen blir det en god stämning hemma då jag fiser mindre på grund av tunga köttbitar, haha – it’s the truth. Inte heller behöver jag klaga femhundramiljardertusen gånger om att: ”jag är så svullen”.

Det kan kännas svårt att hitta inspiration till den vegetariska matlagningen, men det handlar nog mest för min del iallafall om att bryta sina invanda mönster. Det finns nämligen otaliga recept och kök att hitta just vegetariska rätter ifrån, min favorit är som i all matlagning – asian fusion.

Lägligt nog inför jul har Mathem samlat en hel hög med julrecept att gotta sig i under den stundande helgen. Välj ut recept som faller dig i smaken, alla  ingredienserna hamnar i kassan, har du redan några av komponenterna är det bara att klicka ur dem, sedan lämnas allt utanför dörren den tid du själv föredrar. För den som inte orkar leta recept kan du med ett klick handla hem ingredienser till ett helt veganskt julbord med tillhörande recept för åtta personer.

Klicka här för att se hela det veganska julbordet.

Här kan du se det klassiska julbordet som du kan klicka hem. 

Mathem

Som ni vet har vi julbord hemma hos oss med hela familjen, så jag har hittat några nya julfavoriter jag tänkte prova i år. Härom veckan provade jag detta supergoda recept på mjuk pepparkaka toppat med chevrémousse, det blev en supersuccé eller okej, iallafall lite beröm. Gick löjligt enkelt att göra och yes, du behöver inte ens baka den mjuka pepparkakan själv, den är klar.

Petra Tungarden blogg-22


Chevrémousse på mjuk pepperkaka

Även julklassikerna går att göras om i vegetarisk tappning!

Det är två ”riktiga” vegetarianer på vårt julbord, så tänkte prova ”julskinka” i ny kostym.

Bakad-rotselleri-med-senapstacke-veganskt-julbord-foto-Nurlan-Emir-Mathem

Bakad rotselleri med senapstäcke

Veganska köttbullar i gräddsås

Veganska köttbullar i gräddsås

brysselkal2_small

Brysselkålssallad med kanderade valnötter.

Apelsin-och-granatappelsallad2-med-senapsdressing-och-hackade-mandlar-veganskt-julbord-foto-Nurlan-Emir-Mathem

Senapsdressad julsallad med apelsin, granatäpple och hackade mandlar

 


1 kommentarerEn kommentar om “God stämning i jul…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Gott! Du har glömt reklammarkeringen längst upp, bara så du vet 🙂 (eller gissar att det är ett samarbete med mathem)

    Svara