window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

I betalt samarbete med Godiva

17:00 | december 7, 2018

Livets soligaste arbetsdag – Min guldbiljett till Willy Wonkas chokladfabrik.

Ibland måste jag nypa mig själv i armen när jag går till jobbet. Torsdagen förra veckan var en sådan dag. Vet ni vad jag skulle få göra på arbetstid? Prova och betygsätta choklad från lyxiga belgiska chokladmärket Godiva, som tidigare under året lanserats på den svenska marknaden.

It’s a tough job, but somebody’s gotta do it. Det var bara att kämpa sig upp ur sängen, förbereda sig för värsta tänkbara scenario och cykla dit. Mellan trampstegen målade jag upp skräckinjagande bilder i huvudet: ”tänk om chokladen smälter i munnen” eller ”tänk om chokladen smakar himmelskt”. Om någon hade berättat för mig när jag var tolv år att jag som ung vuxen skulle få förtära choklad på vardagar hade jag nog skrattat högt. Att jag dessutom skulle få betygsätta olika chokladsmaker med två av mina bästa kompisar hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott på.

Men plötsligt hände det, en grådassig morgon i November 2018 – livets soligaste arbetsdag. Har svårt att se hur något skulle kunna toppa detta? Skulle vara om någon ringde upp mig och bad om mina åsikter gällande Sveriges bästa massörer. Hint, till Sveriges massageförbund – har fått höra att jag har otroligt bra kroppshydda för just sådana ändamål.

Klev innanför dörrtröskeln och tänkte vad tusan har jag gett mig in på. Jag kan fortfarande dra mig ur eller anmäla den här arbetsdagen till bloggarnas fackförbund.

Skoja, haha!

Självklart var det en av de mest ögonsköna vyerna jag skådat. En hel lägenhet fylld till bredden av staplade pralinaskar, drivor av chokladkakor och ett helt bord som svämmade över av belgisk choklad från Godiva i alla dess former och smaker. Det kändes som att jag hade dött och kommit till himmelen eller kanske snarare reinkarnerats som Kalle och stod där o viftade med min guldbiljett till Willy Wonkas chokladfabrik. I brist på oompa loompas fick Sara och Mathilda agera underhållare vid min sida.

Godiva chokladask Godiva chokladask

Det gjorde mig verkligen ingenting att vi skulle få prova Godivas specialdesignade julpralinask “The Belgian Selection” före alla andra chokladtörstande svenskar. Asken är nämligen fylld med Godivas mest älskade smaker.

Japp, och om ni vill vara näst först så hittar ni dem på Ica och Coop runtom i landet.

Första gången jag kom i kontakt med Godiva var av en slump några veckor tidigare då jag, Linn och Carro var inne i deras butik på Fifth Avenue i New York som är känd för sin stora chokladfontän. Där man som kund kan sticka in ett finger för provsmak eller om man är sofistikerad haffa en jordgubb och glasera. Nu kanske ni tror att Godiva är nykomlingar i branschen efter som vi är så i framkant i Svedala, men då måste jag slå er på fingrarna. Godiva började redan 1926 som en liten chokladateljé i Bryssel. Chokladen har tidigare bara gått att köpa från egna butiker i utlandet och på flygplatser runt om världen.

Godiva chokladask

Började nästan få onda aningar när chokladen aldrig tog slut att vi var med i Hans och Gretas uppföljare. Inte mig emot, hade ju gått på en tio dagars sockerdetox och kände att jag inte hade en sekund att förlora. Sara och Mathilda däremot de låg risigt till, haha. Det skulle ta lång tid innan häxan skulle vilja sätta tänderna i mig. Jag var ju nästintill en vandrande grönsak.

Godiva chokladask

Så här lycklig var jag när inspelningen var över – #not.

Måste berätta en rolig anekdot om namnet Godiva som uppkallades efter berättelsen om Lady Godiva. Hon föddes cirka 1040 och var gift med greven Leofric av Mercia i England på 1000-talet. Leofric var en hårdhjärtad man som tog ut närmast astronomiska skatter av sina invånare i Coventry.

Enligt legenden om Godiva, som författats någon gång efter 1326, bönföll Godiva Leofric upprepade gånger om att han skulle sänka skatterna, men Leofric menade att det var lika omöjligt som att hon skulle rida naken genom staden. Godiva tog honom på orden och red ut naken på en häst, endast skyld av sitt långa hår. Leofric stod vid sitt ord och sänkte skatterna.

Man hade ju velat dricka en vin en kväll med Lady Godiva känner jag spontant.

Godiva Choklad

Anyway, för att ni ska få det lika festligt som jag hade det förra torsdagen tänkte Godiva tävla ut en låda XXL fylld med alla mina favoritsmaker från provningen. Det var en del, därav den ENORMA kartongen.

Hur du tävlar?

Skriv en kommentar där du motiverar varför du ska vinna samt berätta om din bästa chokladstund är, glöm inte din mailadress! Jag kommer presentera en vinnare i detta inlägg om en vecka – så håll koll!

Tävlingsregler finns här – klick!

Jag är lätt knäsvag för: GODIVA Masterieces Hasselnöt, GODIVA Salted Caramel, Caramel, det finns en vit pralin i asken som är fylld med något så ljuvligt som en citron mousse – yes, den smaken är med i min give away. Och herregud se till att ha lite rum för Milk Choclate Caramel Lion (!!!!!!).

Vill ni se en mysig film från dagen så klickar ni – här! 


31 kommentarer



31 kommentarer om “Livets soligaste arbetsdag – Min guldbiljett till Willy Wonkas chokladfabrik.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha mycket roligt inlägg, skrattade faktiskt högt. Kanske säger mer om hur uttråkad jag är av allt tentaplugg men ändå – kul!

    Svara
  • Åååh herregud bara vattnas i munnen när jag läser detta. Ge mig!

    Eller jag får väl tävla då.

    Varför jag ska vinna? Nybliven mamma med en liten 2 månaders – tror du man behöver lite extra choklad för att ta sig igenom dagarna/nätterna då eller? Jajamensan. Trött så in i norden och så galet hungrig jämt – behöver allt gotte jag kan få då hon bokstavligen äter upp mig.. perfekt med lite näringsrik choklad då 😉

    Bästa minne? Gud vad svårt. Men alla kladdkakor som aldrig blev färdiga kakor då jag och kompisarna åt upp smeten långt innan den hann in i ugnen när vi har yngre… mmmm.

    Svara
  • Mhm!
    Jag skulle vilja bjuda min chokladbästis tillika livets bästa vän på en lyxig kväll med belgisk choklad och mustigt rödvin. Bara sitta och snacka i flera timmar tillsammans med henne – i sällskap av en massa gottis. Det är life.

    Mitt bästa chokladminne är från när jag först smakade pralinerna från chocolatte – en chokladfabrik från Helsingborg, dock på Malmö saluhall. Pralinerna är gjorda för hand med ett otroligt hantverk. De är som små konstverk och smakar himmelskt.
    När jag satte tänderna i deras berömda pralin med kolakräm och brynt smör var det som att en änglakör sjöng samtidigt som alla nerver i min kropp dansade jitterbugg av lycka. En otrolig smakupplevelse! Åh, choklad alltså!

    Svara
  • Haha du är så jävla rolig Petra! Så kul inlägg, känner att jag behöver vara med i din bekantskapskrets!!

    Svara
  • Som höggravid (bf på tisdag 11/12) är choklad aldrig en dålig idé, jag är värd lite lyxchoklad efter snart 9 månader som preggo😊

    Jag njuter helst av choklad med en god kopp kaffe till.

    Svara
  • Ska börja ett nytt liv 7 januari med lite striktare regler för socker så jag behöver äta allt jag kan innan dess!!
    Mina bästa chokladstunder är när jag lyckas norpa till mig en bit å 3åringen inte märker eller med min nyfödda i famnen 💙

    Svara
  • Ärligt jag är en salt person ,,, äter nästintill aldrig godis men chips every day 😳😍
    Men älskar mörk högprocentig choklad
    Så att få testa den choklad kanske få mig att ändra från salt till söt ! Snälla tomten wish a bit chokolate 🙏🏻

    Svara
  • Varför ska just jag vinna? Hmmm… jag behöver nåt som bryter mitt nyårslöfte, dvs att man ska minska ner på allt sött 😂
    Mina bästa chokladstunder är när jag lämnar sambo o barn hemma för att åka o handla och då passar man på o köpa sig en chokladbit som man sedan sitter o njuter av i bilen helt själv 😉 Tyst o lugnt 😜

    Svara
  • För att min man blir så lätt att hantera, timid och snäll när han får choklad. Våra bästa chokladstunder är på söndagar när vi laddar för veckan med gos i soffan!

    Svara
  • Hahaha its s tough job!

    Apropå, denna jul (3:e i rad, och tyvärr långt från mina kära) kommer tillbringas på akuten för jobb. Skulle gärna ta med den och surprisa mina kollegor som också kommer fira jul i scrubs. Och kanske bjussa patienterna också som nog också skulle tillbringa julafton på mysigare lokal!
    Puss

    Svara
  • 😱 hoppas det inte lät som en otrevlig kommentar? jag älskar mitt jobb. och jag älskar det du gör på ditt jobb!!!, kollar x flera/ dag pga extrem inspiration (du är makalös på färger):)

    Svara
  • Bästa chokladminne: Låt mig ta dig tillbaka i tiden, närmaste bestämt typ 15 år. Det var en förbannat varm sommardag och jag hade ringt runt till några vänner för att de skulle komma och njuta av vår nyaste ägodel. Yes, det var tiden då studsmattan blev populär och stod näst intill i varje trädgård. Men jag var först. Vi hoppade för glatta livet, slog volter, landade på mage och flög rakt ut i det mjuka gröna gräset oskadda såklart, som barn är man tydligen smidig som en kissemiss. Mitt i allt hoppande kom min mamma ut med frisk iskall jordgubbssaft och en ask Noblesse-choklad. Vi la oss allihopa på studsmattan, tog varsin lövtunn chokladbit och la dem mitt i handflatan och lät chokladen smälta i en ljuvlig blandning av sol och svettig kroppsvärme innan vi slickade i oss den smälta chokladen för att snabbt ta en bit till. Haha fy sören, men fan va gött livet var ändå. Memory for life.

    Motivering: Om jag vinner så ska jag samla mitt studsmatte-gäng nu när alla kommer hem inför jul och bjuda dem på choklad igen, MEN med reservationer för att vi äter upp chokladen innan den smälter och att vi byter ut Bobs jordgubbssaft mot minst lika smarrigt rödpang. Det har ju ändå gott 15 år, nu växlar vi upp.

    Svara
  • Vilken dröm!

    Jag skulle vilja vinna pga att jag är höggravid med mitt första barn, som beräknas komma på nyårsafton. Vilken raket, va!💥 Lämnade in min kandidatuppsats i tisdags och har endast en opponering kvar innan jag dessutom är färdigutbildad efter tre år. Har alltså två helt amazing saker att se fram emot de kommande veckorna, så tycker helt klart att jag är värd denna lyxiga choklad 😋

    Mitt bästa chokladminne är just nu ca varje helg, då jag tidigare inte varit något godismonster men graviditeten makes me crave it every weekend, liksom 🤷🏼‍♀️ Sekunden när jag tar första tuggan, ett holy moment helt klart!

    Svara
  • Åh herregud vilken fantastisk tävling!
    Jag kom i kontakt med Godiva för första gången för några år sedan när jag köpte chokladdoppade jordgubbar i deras butik i london och har sedan dess drömt många drömmar om denna underbara choklad. Jag är en chokladälskare av rang och äter minst några rader marabou om dagen. Jag skulle vilja vinna så jag slipper spendera halva CSN på choklad åtminstone för ett litet tag framöver! Dessutom är det ju perfekt att ta med sig ett Godiva-choklad som en present när man ska iväg på alla släkt-happenings nu närmsta veckorna så att min kära släkt också kan få uppleva denna magiska choklad!

    Svara
  • Jag har en chokladtokig bästa vän som haft ett otroligt tufft år och som är sjukskriven. För att göra hennes dagar lite bättre skulle jag vilja ge henne denna kartong med godsaker. För ibland kan en bit choklad faktiskt göra ens dag.

    Svara
  • Min bästa chokladstund kommer alltid att vara på julafton. Det finns ingen dag på året som betyder choklad så mycket som jul gör för mig. Det är praliner, after eight, alladinaskar, paradisaskar, rocky roads, julgodis, chokladtryfflar, chokladdesserter, you name it!

    Att lägga till den här maxade lådan med choklad hade ju varit helt fantastiskt! Och för att inte säga, en härlig överraskning för släkt och vänner!

    Mejl: [email protected]

    Svara
  • Haha, du skriver så himla underhållande! Jag verkligen äääälskar choklad, vilken drömvinst!! Jag köper alltid choklad när jag är ute och reser, för jag älskar att testa nytt och upptäcka nya sorter/smaker som inte finns här hemma. Svårt att välja en bästa chokladstund, har flera underbara, men det måste nog vara när jag fick chokladprovning i present av min farmor när jag fyllde 15. Var så himla lycklig, så himla kul att få testa olika sorter och fick även gå hem med mina favorit praliner. Det var då jag upptäckte kärleken till nougat – himmelskt! [email protected]

    Svara
  • Vi var i franska alperna, det var den perfekta skiddagen: kallt med solen var så underbar. Vi stannade i backen för att värme oss och beställde in en fantastiskt koppchoklad. Så varm, krämig och helt underbar! Vet inte om det var chokladen i sig eller alperna som gjorde sitt. Men det är mitt bästa chokladminne! [email protected]

    Svara
  • I jultider blir det gärna lite extra sötsaker och på jobbet brukar vi äta julgodis som galningar. Men i år har arbetsgivaren plötsligt dragit in julgodiset. Därför vinner jag gärna xxl-lådan så det blir nåt godis för kollegorna!

    För att få finna chokladminnen brukar jag gömma min bästa choklad från sambon. Lite elakt men han tittar aldrig bakom något i skafferiet så tycker han får skylla sig själv!

    Svara
  • Men wow vilken fantastisk dag, måttligt avundsjuk.

    Motivering till varför jag borde vinna, hade tveklöst gett det till min bror, den största chokladfantasten jag känner. När han var runt 17 år satt vi på en lunch, i samma veva hade Steve Angello fått barn och döpt kiddot till Monday Lily, min älskade lillebror berättade storyn till namnet, att det var två favoritsaker i ett namn. Han blev tyst en stund och droppar kommentaren ”om jag får barn någon gång ska den heta Chocolate Friday, det är mina bäst saker i världen.”
    Det säger ganska mycket om hans kärlek till chokladen. Håller tummarna för en lite tidig julklapp åt honom nu. 😘

    Svara
  • Choklad är bra
    för att det gör en gla

    Mjölkig eller mustig, besk som söt
    Choklad kan ersätta varenda julnöt

    Jag vill väldigt gärna vinna
    För att i tid allting hinna

    Jag har inför jul mycket att fixa

    Med den här chokladen behövs inget trixa

    Det finaste av dessertbord choklad från Godiva kan ersätta

    Och julbordsgäster kan lämna festen nöja och mätta

    Maximal njutning, minimal stress
    Ett desserbord med Godiva helt utan press

    /Johanna

    Svara
  • Och det bästa chokladminnet är definitivt från när jag som liten inför varje födelsedag (precis innan jul) fick en kanin fylld med chokladpraliner. Den säjs inte vad jag vet:(

    Svara
  • Jag vill vinna för att jag älskar choklad!!

    Min absolut bästa chokladstund i livet är när jag och min bästis backpackade i Asien. När vi var i Thailand mötte några vänner upp oss från Sverige då de var på semester i, varav min bästis mamma hade skickat med flera chokladkakor med en av tjejerna som vi fick. Snacka om att vi var lyckliga när vi efter en rolig utekväll kunde lägga oss på sängen och äta choklad efter 2månader utan 🙂 (vi älskar choklad lika mycket)

    /Amanda

    Svara
  • Wow!

    Varför vill jag vinna? Mina svärföräldrar är världens goaste och SÅ generösa, däremot unnar de aldrig sig själva någonting. Det vore så kul att få ta med den stora fina chokladasken till julfirandet hos dem för om det är några som genuint skulle uppskatta det så är det de. Det vore en kul liten överraskning för man ”får” liksom inte bidra med något.

    Mitt bästa chokladminne är från när jag och mina två bröder var små, vi bodde ganska litet och delade rum alla tre. Under december så öppnade vi alltid vår chokladkalender i sängen tillsammans, precis när vi hade vaknat. Jag hoppas mina barn kommer göra detsamma i framtiden <3

    [email protected]

    Svara
  • Jag vill vinna för att denna box skulle användas till vårt traditionsenliga choklad-gotte-bord som vi har på julafton. Vi turas om att ordna med detta varje jul och därför skulle det passa mig perfekt nu eftersom det nämligen är min tur det här året. Det skulle ju vara drömmen att få skryta om att man vunnit denna kartong med choklad av Petra Tungården!

    Bästa chokladstunden…. det måste ju vara varje månad den där tidpunkten när kroppen skriker efter choklad, då finns det inget bättre än att lyxa till med en liten rackare till chokladbit! 🙂

    Svara
  • Nu har det gått 4,5 mån utan godis, och 1,5 mån återstår (ett vad med min syster och båda har en tävlingsinstinkt som heter duga). Efter dessa 6 mån känner jag mig väl värd ett chokladparadis, så den här vinsten skulle sitta som ett smäck!

    Min bästa chokladstund? Tänk dig en stressig arbetsdag och att man smiter in på en affär och hugger en chokladbit. Den stunden. Känns ljuvligt i munnen. Haha, att chocka kroppen med socker var kanske anledningen till att ta 6 mån utan. Men lite choklad har ingen kolat av! 😁🍫

    [email protected]

    Svara
  • Åh, vad underbart! Jag skulle dela denna choklad med mina bästa människor, mina barn på 3 och 5 år, mitt allt!
    Mitt bästa chokladminne fick jag en nostalgitrip i denna vecka, nämligen när man var liten och åt hela sin chokladkalender på typ dag 2, min dotter, min kopia av mig själv hittade jag under sängen i full färd med att smaska i sig hela kalendern… kan man bli arg? Nää, choklad alltså sååå gott och tänk då att få dela detta pris med de två man älskar mest.
    Kram

    Svara
  • Jag skulle vilja dela denna chokladlyx med – tadaa – min kille. Kontrasterna gör livet och jag älskar alla mina fjälläventyr där jag alltid packar ner champagneflaskan. Och lyxig choklad från Godiva skulle ge mer liv till livet på äventyren. Livet är för kort för att inte lyxa till det!

    Svara
  • Jag borde vinna eftersom jag är nydumpad och i stort behov av choklad i mängder. Inget kan döva hjärtesorg så mycket som den bruna sockerfyllda massan ihop med ett gäng bästisar.

    Mitt bästa minne var när jag provade riktigt varm choklad, alltså inte oboy-varianten. Jag var runt 8 år och tänkte att ”det här är livet”.

    Svara
  • Hej.

    Jag skulle bli superglad för att få en ask GODIVA. Om jag vinner kommer jag såklart under julen dela den med min fina (chokladälskande) familj.

    Mitt bästa minne är faktiskt ironiskt nog med GODIVA. I 2016 var jag i China och när min mamma kom och hälsade på lyxade vi till det med en reservation på Ritz-Carlton som då tillsammans med GODIVAs sammansatt ett choklad afternoon tea. Det var magiskt gott och trevligt! Jag har sedan dess varit en av GODIVAs trognaste kunder och så jag åker utomlands köper jag en strut med deras chokladdoppade jordgubbar.

    Jag håller alla tummar och tår för att jag nu får bjussa familjen på choklad i världsklass.

    ([email protected])

    Svara
  • Men ALLTSÅ!! Började för tre månader sen min första tjänst som sjuksköterska och de dagar jag inte hinner sitta ner mer än 30 min kan jag säga att det är underbart att krypa ner i soffan med en oöppnad chokladkaka när jag kommer hem (har ju aldrig hänt att det finns en halväten kvar 😉 ). Eftersom fortfarande har svårt att få till pauser på jobbet kommer det krävas en del choklad på de närmsta veckorna… Men den bästa chokladstunden är ändå utan tvekan halvvägs uppe på fjället under vårvintern när man stannar för en paus- chokladbiten smakar verkligen aldrig så bra som då!

    Svara