Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | december 5, 2018

Platsbyggda hyllor – gör det själv tips!

Petra Tungarden Hall renovering

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i tre projekt som jag gått och klurat på ett tag eller det kanske blir efter jul beroende på hur upptagna Pandykillarna är. Insett att jag verkligen inte har speciellt bra bilder på vår hall. Denna är dessvärre den enda jag lyckades lokalisera.

Mina 3 projekt:

– Platsbyggda vägghyllor och måttbeställd spegel till hallen.
– Platsbyggd skohylla i hallen.
– Antingen platsbyggd hylla eller någon form av förvaring i sovrummet.

Petra Tungarden Hall renovering

Så här såg ju hallen ut när vi köpte lägenheten. Man vaknar ju till liv om inte annat.

Petra Tungarden Hall renovering

Vi har ju öppnat upp hela dörren in till garderoben (deras gamla barnrum). Sedan har vi byggt ut deras städskåp (längst till höger) till förvaring för tvättmaskin och torktumlare. Så det skåpet är bredare än på bild numera, så på den kortsidan hade jag velat bygga in en hylla med måttbeställd spegel över, tror det skulle kunna bli riktigt bra.

Platsbyggd hylla gor det sjalv

Min favorit Frida Fahrman har byggt en liknande lösning i sin hall. Hon har gjort allting själv och lagt upp en grym steg-för-steg guide på sin blogg. Tycker verkligen det blev så tjusigt, heja Frida!

Fixa platsbyggda vägghyllor – steg för steg.

Petra Tungarden sovrum

Petra Tungarden lagenhet
Det är alltså den här lilla hörnan jag talar om för nästa projekt i sovrummet. Man ångrar ju lite att jag inte bara behöll det så här nu när jag ser bilderna. Undra om Piqmo har kvar den tavlan, kände ett starkt behov av att hänga upp den på min vägg. Väldigt rogivande motiv. Men anledningen till att jag vill bygga till hyllor är för att vi behöver mer förvaring.

Apartment Stories

Här ser lite bättre, haha.

petra-tungarden-vardagsrum-vaggfarg-7

Den runda tavlan var ju så tjusig i sovrummet. Skulle egentligen bara testa hur det blev i vardagsrummet, men det blev ju så bra att jag var tvungen att låta den stå kvar – men nu är dilemmat som sagt att det är helt kalt i andra rummet. En liten parantes är att vi ÄNTLIGEN ska bli med taklampa i vardagsrummet. Har väntat på den jäveln i över en månad nu, beställde den från en auktionssajt utomlands men fick precis sms om leverans i dagarna. Wihoo!

Platsbyggdhylla

Igår när jag scrollade på instagram dök de här tjusiga nysnickrade platsbygget upp på Ida Carrols instagram. Arbetade med den puddingen tidigare på Metro Mode Home! Mums! Blev sugen på att måla om hela sovrummet i samma kulör. Färgen är nästan sövande, blir typ harmonisk bara av att stirra nyansen. Mysig nyans eller hur? Kanske blir en copy paste! Eller så bygger jag bara in två lägre skåp och har väggen fri med en tavla eller spegel över.

Har ni några tips? Har ni byggt något liknande eller spanat ut någon annan festlig bloggare som gjort det snyggt? 


21 kommentarer21 kommentarer om “Platsbyggda hyllor – gör det själv tips!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, Petra! Ditt golv! De ser ju ut som golvet jag är ute efter i min egen hall! Jag håller på att bygga eget hus och har snackat med flisleverantörer och de rådde bort mig från att välja glansigt material. Vad tycker du om dina flisor? Tycker du att det finns anledning till att inte välja glansiga flisor och hade du valt matt om du kunde välja om? De flisorna jag ser efter finns nämligen i både glansig och matt utförande.

  Hoppas du kan ge lite råd! 🙂

  Svara
 • Flisor? Nu hänger jag inte riktigt med, haha. Mitt hallgolv är i marmor? Men det är glansig marmor, det är ju betydligt känsligare men har inte alls blivit mycket repor som alla sa att det skulle bli någon enstaka här och där.

  Svara
 • Haha, jag tror flis betyder kakel/plattor på norska om det är det ovanstående menar.

  Svara
 • Både styleelin.com och annicaenglund.se har platsbyggda bokhyllor. Jättefint!

  Svara
 • Hahaha, tack, Jo! Jag kände att det inte stämde helt när jag skrev flisor på svenska.
  Men ja, jag menar marmor 😂 I Norge säger vi ju ”marmorfliser”. Jag har bott i Norge alltför länge nu så jag är inte så god vän med det svenska språket längre.

  Tack för svar, Petra! Jag har mitt andra möte med leverantören nästa vecka så det ger mig mer tid att tänka på vad jag ska ha och inte ha ✨

  Svara
 • Petra!! jag insåg att jag absolut vill (måste) köpa Adoores svarta asymmetriska kjol i XS till jul men förmodade att den fortfarande var slutsåld sedan sist jag kollade (atm verkar dock inget säljas på hemsidan?)
  Nu till min fråga: kommer kjolen in på nytt?? Alt. har ni någon liggande i rätt size som du vill sälja?
  KRAM

  Svara
 • Åh, den är dessvärre helt slutsåld. Har bara ett ex hemma som är mitt egna. Men den kommer in igen i vår i nya färger ; ) Kramar!!!

  Svara
 • Vart ifrån är dina soffkuddar som inte tillhör soffan? X

  Svara
 • Från Apartment Stories ; ) De är på rea nu såg jag!

  Svara
 • Är det sant? Hittar inte på hemsidan, behövdes det någon rabattkod? 😀

  Svara
 • Har faktiskt byggt platsbyggda garderober i vårt ena sovrum. Byggde från golv till tak, man bygger en sockel som de står på. Sen satte vi golvlisten som finns i rummet framför så att möbeln smälter ihop med listerna. Avslutade högst upp med krönlist(tror jag det kallas).
  Vi gjorde allt själv, tom byggde lådorna som man drar ut. Var sjukt mkt jobb men jösses så fint det blir.
  Byggde på en hel vägg och runt en dörrpost. Bor i ett gammalt hus med sneda väggar och konstiga mått så IKEA var liksom aldrig aktuellt.
  Vi byggde i mdf skivor för stommarna. Blir otroligt stabilt.
  Sedan dörrarna har vi fräst ut speglar i. Krävs specialverktyg men det kan man hyra!
  Nu ska vi fortsätta i hallen med skåp, skohyllor och vanliga hyllor. Julens sysselsättning är räddad 😉
  Vi är inga snickare utan akademiker båda två, förvisso rätt händiga men framförallt med stort intresse. Man klarar mkt mer än man tror.
  Lycka till med ditt projekt!

  Svara
 • Oj, så duktiga ju! Har du inget instagramkonto med lite sjyssta bilder på hur det blev? Haha! Så man får smygkolla : )
  Tack!!

  Svara
 • Heej fina Petra,
  Skulle inte du lägga upp vad du lärde dig av Tony Robbins eventet? Är så nyfiken på taktiker och sätt att arbeta med sig själv på, och har alltid velat åka på hans event men har inte haft råd. Kan du snälla dela med dig lite av tips o tricks från eventet så skulle jag vara evigt tacksam!

  Kramar,
  Anna

  Svara
 • Jag skulle också vara evigt tacksam!!!

  Svara
 • Jo, men självklart! Det var en jävla massa. Men ska försöka koka ner det absolut viktigaste i ett soligt inlägg ; ) <3

  Svara
 • Tack gullis!
  Tror absolut det skulle bli superfint både i ert sovrum men oxå i hallen. En stor platsbyggd spegel i en hall gör otrolig mycket!!

  Svara
 • Hej Petra! Vart har du kopt tavlorna ovanfor soffarn ifran? superfint!

  Svara
 • De kommer från Caroline Walls <3 ÄLSKAR DEM!

  Svara
 • Hej Petra!

  Jag älskar avlastningsbordet du har i sovrummet. Jag kan inte sluta tänka på det och återkommer hela tiden tillbaka till det och kan inte tänka om. Så jag undrar, var har du köpt det?
  Tack <3

  Svara
 • Hej Petra, var kommer din fina fåtölj från?

  Svara
 • Hej Petra,
  Väldigt snyggt! Jag är inte lika händig men vill fortsatt ha platsbyggd bokhylla. 🙂

  Jag har blivit rekommenderad https://luxhem.carrd.co/#platsbyggd för att genomföra mitt projekt hemma. Ska vara bra kvalité och priser. Men om du vet någon duktig hantverkare i Stockholmsområdet så väger ju det tungt!

  Tack för bra och inspirerande blogg!

  Svara