Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | november 19, 2018

Vegetariska recept – nu kör vi!

Om jag är taggad? Till freakin hundra procent! Igår kväll satt jag och tokbläddrade i massa böcker och beställde hem mat från Mathem. Vad kommer att bli största utmaningen? Snus, kaffe och cola light. Har inte så svårt för att anpassa mig till maten. Snarare svårt att komma på vad man ska laga för något.

Jag älskar dryck i alla dess former. Vill gärna ha typ fem olika enheter på mitt skrivbord när jag jobbar. Kommer bli en mästare på gastronomiska vattensmaker efter de här tio dagarna. Mamma tipsade mig om att man kan lägga ingefära under läppen som substitut för snus. Målet är ju att jag ska sluta helt såklart. Till en början tog jag bara en snus då och då när jag drack vin, men innan sommaren började jag snusa heltid.

Tror vi kommer få det kämpigt de första tre dagarna, men sedan vänder det. Är övertygad om det. Framför allt så är jag så himla exalterad över att konstant inte ha ont i magen. Jag har ont i magen, typ hela tiden. Det är för jävligt. Det här kanske låter knäppt, men jag mår som bäst när jag inte äter. Så uppenbarligen får jag i mig något som jag inte tål typ varje dag.

Ska lägga ut tider till Kampsportslabbet också! Samt svara på alla er som mailat om att träna tillsammans! Så kul ju! Nu bär det av till Sturebadet för att andas och meditera innan mitt frukostmöte.

Några recept jag tänkte prova under veckan:

Fluff med mango och citron/Beauty Food
1 dl havremjölk
225 g fryst mango
1 citron, saften
2 msk hampaprotein
en nypa äkta vaniljpulver

Greenpacho/Beauty Food
2 avokado
2 stora tomater
1 gurka
65 babyspenat
1 citron, saften
1 klyfta vitlök
1 msk god oliviolja
1 msk ekologisk lantbuljong (inte kub)
1 msk lökpulver
1 nypa chilipulver
salt + peppar

Toppa med: rostade pumpafrön och färsk koriander

Rostad sötpotatis med avokadofluff/Beauty Food

2 sötpotatisar
1 röd paprika
200 g broocoli
1 msk kokosolja
flingsalt
1/2 dl pumpafrön
70 g babyspenat

Avokadofluff:
2 avokado
1 citron, saften
2 klyftor vitlök
chiliflakes
salt + peppar

Sallad med pumpa, päron och halloumi. 

800 g muscatpumpa i grova bitar
2 päron
1 citron
1 paket halloumi (laktosfri)
1 dl pumpakärnor, grovrostade
Kokosfett

Melonsallad med mynta och halloumi (laktosfri)

Publicerar steg för steg när jag gjort dem!

Sedan hittade jag några andra recept jag tänkte riva av, man kan ju anpassa recepten efter sig själv och byta ut mjölkprodukter mot mjölkfria alternativ och ta bort gluten, om man vill det:

Blomkålscurry med kokos och koriander, Krispiga kikärtsbiffar med morot och ingefärabrysselkål med rostade hasselnötter, Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk, Green broccoli patties med äppelsalsa i salladswrap, Pumpasoppa med chili, Pankofriterade shiitakebiffar, Supersnabb vegetarisk lasagneQuorn Stroganoff med risFyllda paprikor med svamp, nötter och soltorkade tomater, Zucchinifritters med halloumi, Morotssoppa med ingefära och chili.

Har ni några fler receptförslag? Ska också lusläsa Editas blogg idag – Foodjunkie, hon har alltid massa bra och enkla tips!


13 kommentarer13 kommentarer om “Vegetariska recept – nu kör vi!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Visa vad du köpte på sephora i nyc! Kraaam och lycka till!

  Svara
 • Hej Petra! Jag älskar Siri Barjes recept som finns på köket.se. Allt hon lagar är supergott!

  Svara
 • Vill verkligen inte pajja din entusiasm nu men tänk på att lök, vitlök, broccoli, kål, linser, kikärtor, chili och sånt kan eventuellt va lite tufft för magen om man e känslig. Jag har haft IBS i över 10 år och e van att få ont i magen av allt möjligt. (Givetvis e det individuellt vad och hur mycket man tål.) Själv har jag massor av gånger gjort recept som ”ska va så hälsosamma och bra” och sen har magen krisat totalt och då blir jag helt trött och tappar sugen. För mig det babysteps som gäller när jag ska testa nya grejer för magen. Håller tummarna för dig och att du ska må toppen för du har en sån grymt härlig blogg som får mig att bli glad!

  Svara
 • Min man har IBS och får jätteont av vitlök och lök samt gluten. Det svåraste att utesluta har varit lök och vitlök för det finns i allt – all takeaway mat, kryddblandningar etc. Skulle tipsa iaf att prova att äta utan lök och vitlök för att se om det gör nån skillnad för dig – man kan använda det gröna på salladslök istället för lök och vi använder ofta tryffelolja istället för vitlök – funkar toppen! Det finns också en app som heter ODMP där man kan söka efter olika livsmedel och hålla koll på hur man reagerar. Hoppas verkligen att det löser sig för dig!! Kram!

  Svara
 • Här är världens godaste Veg-Tacos

  -Grovhacka halloumi och stek med lite Taco-krydda
  -Salladsmix: Rödkål, tomat
  -Mango/avokadosalsa: Lime, Mango, Avokado, Koriander, pepparm chilliflakes(eller färsk) och rödlök
  -Hummus

  Klar att serveras, så fräsha smaker att man aldrig vill äta annat igen. Samma går även att göra, fast med rostade Kikärtor, mums!

  Svara
 • Så bra recept!

  Svara
 • Såg nån skrev om de ovan och du har kanske hört om de förut men FODMAP ska ju va bra för de med IBS och liknande besvär ☺️
  https://www.bellybalance.se

  Svara
 • Har provat många av dessa recept. Ska ge en bättre tarmflora. Tycker faktiskt man känner sig piggare.

  https://tarmgodis.se/category/antiinflammatorisk-lunch/

  Svara
 • Den här veganska tacofärsen är så god! https://tarmgodis.se/antiinflammatoriskt/vegansk-tacofars/

  Svara
 • Ååh ja, jag är superpepp på att svettas ikapp med dig och andra bloggläsare på Kampsportslabbet!!

  Svara
 • Har jättekänslig mage själv och har också mindre ont då jag inte äter. Jag har utredd kronisk magkatarr. Något som kan hjälpa är att TUGGA maten galet mycket så magen slipper jobba med att smälta den. Testa så får du se om det hjälper. Håller tummarna.

  Svara
 • Det där med att du har ont i magen hela tiden låter inte bra, verkligen inte! Att ha ont påverkar en på alla plan, och det tär. Vill inte påverka dig negativt men du har inte funderat på det här med stress? Stress kan påverka kroppen på de mest konstiga sätt, tyvärr. IBS, gluten, laktos etc kan såklart vara en förklaring, men dessa problem kan i sig utlösas av stress. Oavsett vilket som är orsaken till dina besvär kan du bli hjälpt av att lära dig att stanna upp och lyssna på din kropp, där finns svaren. Håller tummarna för dig!

  Svara
 • vid magbesvär rekommenderas max 40 gram avokado per dag! det är allt magen klarar att bryta ned. så tänk på det! och jag rekommenderar verkligen food map med!

  Svara