Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | november 15, 2018

Få mer energi – Förbered dig inför utmaningen!

energiutmaning

Vem tusan har börjat en hälsoutmaning en torsdag? Alla vet att man börjar med sådant på måndagar, det är ju sedan gammalt! Plus att det kanske är bra om alla inklusive moí hinner ladda upp och fylla kylen innan startskottet går eller hur? Som jag skrev innan handlar den här utmaningen inte om någon ytlig prestation utan jag gör det för att få mer energi. Det här var alltså något vi fick i knäet sista dagen på Tony Robbins där vi fick utöva meditationen och andningsövningen som ni nu också ska få ta del av. Dessvärre hann jag inte filma med Angelica igår, men jag lovar att filma när jag gör övningarna (japp, ni kommer få er ett gott skratt) innan helgens slut, tills dess får ni ta del av instruktionsvideorna som jag hittade på youtube. Har konstaterat att det är väldigt jobbigt att göra andningsövningen och vara förkyld. Skulle visa för Lorpan igår men lyckades få snor i hela ansiktet, haha.

Jag tänker att jag sätter ihop ett lite peppigt matschema på söndag med festliga rätter som vi kan pilla i oss för att göra det hela lite roligare. Tänk hur grymma vi kommer bli på vegetarisk mat. Om ni har några bra förslag på rätter så ni gärna dela dem i kommentarsfältet, plz. Jag kommer uppdatera flitigt från och med måndag om utmaningen – så det är ju svinkul om så många som möjligt hakar på så gör vi det tillsammans och peppar varandra?

Är ni red0?! JAAAAA! Mer energi åt folket!

10 dagars ENERGI challenge går till så här:

1. Starta morgonen med Prime time Tony Robbins, 10 minuters andning för energi, tacksamhet och visualisera dina mål. Eller är ni jävligt morgontrötta så gör det när ni vill under dagen. Jag ska filma det här, så om ni inte orkar kolla på honom, så kommer min film senast på söndag. Och känns det jobbigt och krångligt kan ni ladda ner meditationsappen: ”Headspace” som vänligt skickar ut påminnelser.

2. Fyll tallriken med 70 % grönsaker. Ät inget med ett ansikte, alltså vegetarisk kost. Uteslut: mejeriprodukter, socker, alkohol, koffein, snus och japp, cigg. Jag snusar ju dessvärre och är läskigt beroende av cola light och kaffe, så detta kommer bli en jädrans kamp. Och stressa inte i dig maten, ät långsamt. Försök äta ekologiskt i den mån det går. Jag kommer skita i gluten också, vilket är något jag alltid borde göra, men aldrig tar mitt förnuft till fånga. Tänk mina fisar kommer lukta nyponros efter de här tio dagarna.

3. Drick ett glas vatten varje timme, addera gärna färsk citron. Drick alltid vatten innan eller efter dina mål, aldrig under måltiden.

4. Nu till det krångliga. Du ska göra en övning som enligt folket på Tony Robbins ska få en att explodera av energi. Det är Bryan Bradley som står bakom det här konceptet – ni ser övningar här. Haha, det här ska du utöva med två timmars intervaller hela dagarna. Yes, informera dina kollegor att du håller på att bli knäpp eller göm dig från obekväma blickar på muggen. Men gör det bara. Eller så skyller ni på mig, säg att en galen bloggtjej övertalat er till denna galenskap. Man förlorar ju inte på att testa eller hur?

5. Rör på dig 3-5 dagar i veckan. Allt från en timmes promenad till yoga, styrketräning, simma etc. Det behöver inte vara extremt bara motion. Om några av er bor i Stockholm kanske vi kan träna tillsammans? Kul ju! Skriv i kommentarsfältet isåfall så kan jag boka in ett roligt pass på Kampsportslabbet och kanske någon promenad? Eller om ni har några festliga förslag på aktiviteter? Jag är game oavsett!

6. Addera Omega 3.

Jaha, svårare än så var det inte. Sorgligast att vara utan är snus, cola light och kaffe – mina stöttepelare i livet. Och rödvin. Sunda förstahandsval man har, haha. Får väl lägga en broccoli under läppen. Kan jag, kan ni! 4 dagar kvar sedan gasar vi.


24 kommentarer24 kommentarer om “Få mer energi – Förbered dig inför utmaningen!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt! Skulle verkligen uppskatta nyttiga recept, tycker det är så mycket svårare att äta nyttigt på vinterhalvåret, man blir inte lika sugen på en kall sallad..

  Svara
 • Spännande utmaning! På https://tarmgodis.se finns det jättebra recept på antiinflammatorisk mat.

  Svara
 • Ah vad kul, jag ar helt klart game!! Kanns som att jag dragit med sommaren anda till nu och kroppen skriker pa mig att den har fatt nog av for mycket vin, fet mat och alldeles for lite rorelse. Tycker det har verkar vara en riktigt bra kickstart och kommer att haka pa! 🙂 Superkul initiativ!

  Svara
 • PEPPPPPP!!! Kör gärna ett pass på K-labbet eller en promme 🙋🏻‍♀️❣️

  Svara
 • Kul! Precis vad jag behövde, någon som drar igång en.. Gärna tips på nyttiga recept!

  Svara
 • Denna vegorätt är bäääst! Älskad av alla jag vet

  https://damndelicious.net/2014/04/09/one-pan-mexican-quinoa/

  Svara
 • PETRA! Låt oss träna ihop! Jag har helt tappat motivationen och behöver få ihop ett träningsmöte med någon för att inte skita i träningen. Jag finns på insta, @mvrinv

  Svara
 • Är så på detta!!! HEJA

  Svara
 • KUL! Vi kör ett pass tillsammans på Kampsportslabbet 🙂 Jag är gärna med!

  Svara
 • Ja!

  Svara
 • Kul!! Jag är på, vad har man att förlora liksom

  Svara
 • Såg denna hos Cecilia blankens, ska själv pröva!
  https://ceciliablankens.femina.se/vegan-snabbmat-och-middagstips/

  Svara
 • Koffeinfritt kaffe borde vara ok då? Du får inte effekten av kaffe såklart, men jag tycker personligen att det hjälper mot kaffeabstinens ändå.

  Svara
 • Finns koffein i decaf

  Svara
 • Asbra grejer! En annan jätteviktig grej – addera D-vitamin på vintern!

  Svara
 • Jaaa, jag ar med! Bor tyvarr i England sa kan inte trana tillsammans… Men kanske vi kunde ha en hashtag sa alla kan hanga med pa instagram iallafall?

  Sen ville jag bara saga, skulle du kunna forklara anledningarna bakom alla regler? Hur de hjalper kroppen fa energi? Skulle hjalpa ordentligt med motivationen dem forsta dagarna innan man kanske borjat kanna av mer energi etc. Tack 🙂 Ska bli super kul!

  Svara
 • Toppen – mer sånt här!

  Visste inte att du snusade – du som har så fina tänder! Bleker du dem och vart/ med vad isf?

  Svara
 • Har fasader på framtänderna för jag gnisslat ner mina egna : S Så de var kortare än resten av tänderna, haha. Har spänt käkarna utav helvete innan jag började med botox i käken!

  Svara
 • Jag vill träna på Labbet igen! Hurra!

  Svara
 • Åh jag vill prova kampsportslabbet!!!!!!!

  Svara
 • Vill vänligt men bestämt påpeka att citronvatten (på förstaplats ihop med juice och läsk) är det värsta du kan dricka ifall du vill ha starka, fina tänder. Och nej det hjälper inte att du bortar tänderna efter, tvärtom, du peelar bort emaljen då!

  Kram på dig 🙂

  Svara
 • Hei!

  Jeg har vært på Robbins seminar tidligere og du kan jo også utdype for alle hvorfor man skal ha denne livsstil.

  Hvis du ikke vet kan jeg fortelle det 🙂
  Anthony robbins mener at Acids craves acids. Altså får du i deg syrere vokser begjæret etter mer syrer.

  I denne diett skal du unngå: kaffe.
  Socker, usunne fetter, dyr, laktose, nikotin, alkohol, salt, pasta, poteter.
  Du kan gjerne spise basmatiris.

  Det som skjer når du feks drikker kaffe, så får du lyst på noe søtt, eller en cigarett etc.. (acids craves acids)

  Når du drikker alkohol for du gjerne lyst lå fyllemat/nikotin.

  Når du røyker får du gjerne lyst på kaffe.
  Når du ätit en måltid med mye fett i. Feks hamburger får du lyst på socker efteråt.

  Slutar man med alla disse syrene vil man ha lettere for å slutte å feks røyke hvis det er det man egentlig ønsker. Eller slutte med socker.

  Grunnen til at han ikke rekommander melk, er fordi at vi er ikke egnet til å drikke melk. Drikker kuene melk? Nei.
  Norden har høyest benskörhet i hele verden fordi vi drikker så mye melk.
  Når du drikker melk, tar kroppen fra dens egne merg for å bryte ned melken.

  Grunnen til at man skal drikke vann før måltid ( gjerne en halvtimme før) er fordi at man skal känna det «verklige» hunger-behovet. Og fordi at det ikke er snilt mot magen å drikke vann samtidig som den skal bryte ned mat.

  Man skal begynne dagen med et glass vann med Citron i. Og drikke MYE vann over hele dagen.

  Man skal gjerne äta UDO oil. En spesial olje som inneholder mer enn Vanlig omega 3.

  Jeg har tatt en «master» i Anthony Robbins og vært på alle hans seminar! Rekommanderer det høyt!

  Svara
 • Jag är på att träna tillsammans! Behöver verkligen något (typ boka träning med en vän) för att ta mig till träningen. Var jätteduktig förut, men verkar som jag har hamnat i någon svacka nu…

  Svara
 • Jag hoppar på detta from imorgon!!! Tack för pepp i vinterdepp

  Svara