window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:29 | november 2, 2018

Resfeber och Missade flyg!

God morgon bästa ni!

Hur mår ni? Jag vaknade upp med ett leende imorse! Nu är det bara ett dygn kvar tills jag sitter på ett plan till staterna, Amerikat. Jag har lite resfeber, känner mig helt pirrig inför de här tio dagarna på amerikans mark. De första fem nätterna spenderas i the big apple och de sista fyra i New Jersey som är en 20 minuters taxiresa från smeten (utan köer). Min väska står fortfarande i källaren ekande tom, har inte ens börjat tänka på vad som ska få följa med till storstan. Dubbelkollade precis mitt Esta, trots att jag undersökte det för några veckor sedan.

Jag råkade ju nämligen missa mitt plan när vi mellanlandade i Franrike när vi skulle till Costa Rica för några år sedan. KAOS. Vi var sist på planet under mellanlandningen och de höll på att missa sin slottid. Mina kompisar hade redan gått igenom kontrollen när de stoppade mig och trots att min resväska var på planet, så fick jag inte boarda. Haha, så jag fick istället springa till ett annat plan som gick 30 minuter senare medan de akutlöste mitt ESTA. Planet flög dock till en helt annan destination, Washington. Slockande hela flygresan så när jag landade i Washington var det natt, inget var öppet. Så jag satt på ett smutsigt golv med en äcklig heltäckningsmatta och pillade mig i naveln i fem timmar, utan adapter till datorn eller batteri på mobilen. Så medan de andra flög till NYC fick jag spendera 18 timmar på en annan flygplats och kom fram ett dygn senare. Jag hade blivit av med mitt pass och gjort ett nytt och därmed glömt ansöka om nytt ESTA, vilket krävs om man har nytt pass.

Höll också på att missa planet en annan gång när jag flög till Costa Rica då jag på något jävla höger lyckats tappa passet samma morgon när jag var på ICA och fick ringa min mamma gråtandes som fick sladda in till stan och köra mig ut till Arlanda och intyga att jag var jag hos polisen för jag hade inget ID heller. Sprang in på Arlanda med provisoriskt pass och hann precis på håret.

När vi var på Island berättade ena tjejen att de ofta fastnar i passkontrollen för de kryssar i att de åker som en familj, men på Island har ju tjejer och killar olika efternamn för man döps ju efter sin pappa. Så min gulliga pappa heter ju Ulf, så jag hade hetat: ”Ulfsdottir” medan min bror hade hetat: ”Ulfsson” vilket är väldigt förbryllande för dem. En kul parantes, haha.

Har ni några galna historier från era flygresor? Eller är det bara jag som är en mästare på att sätta mig i skiten?

En annan sak jag grubblar på är Tony Robbins! Vad väntar oss? Jag har ingen aning! Tänk om jag kommer hem som en ny människa! Jag ser det lite som att jag åker som en hobby hantverkare med en verktygslåda full av redskap som jag inte vet hur jag ska använda och på planet hem kommer jag iallafall veta hur en skruvdragare och hammare ska nyttjas i praktiken. Föreläsningen handlar ju om personlig utveckling både privat och i arbetslivet.


18 kommentarer



18 kommentarer om “Resfeber och Missade flyg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Herregud, vilken historia!

    Svara
  • I vanliga fall är jag väldigt strukturerad när det kommer till flyg men har de senaste åren chillat vilket lett till sjuk stress.

    1) Skulle åka hem från Dubai från Al-Maktoum flygplatsen (dvs den nya som ligger ca 45 min från Dubai). Jag tänkte inte alls att det skulle vara mycket trafik eftersom det var efter rush-hour. Tji fick jag. Satt i taxin i 2 h och kom fram 20 min innan mitt plan skulle lyfta. Sprang fram till incheckningsdisken som fortfarande var öppen med andan i halsen och de kollade förvånat på mig innan de sa ”take it easy, you will be fine”. WTF tänkte jag. Det gick alltså bra, en nisse tog mitt bagage direkt via bakvägen och jag hann med planet.

    2) Skulle åka hem från Kenya och återigen hade jag felberäknat trafiken. Befann mig söder om Mombasa och på ditvägen hade det bara tagit 1 h men tillbaka till Mombasa tog det mig 2,5h i taxi. Jag ringde flygplatsen när jag satt i taxin för att meddela att jag var på väg haha. De ba eh okej och informerade mig att planet hade ny avgångstid och skulle lyfta tidigare, om 30 min (!). Jag befann mig då 1 h bort. De hade tydligen mailat mig denna information men jag hade inte gått in å min mail på flera dagar, så när jag väl kommer fram till flygplatsen så vägrar de att hjälpa mig, jag stod dock på mig och hävdade att jag inte fått något mail osv. Efter mycket om och men så bokade de om mig till dagen efter och jag sov en extra natt på ett 5-stjärnigt hotell i Mombasa.

    3) Några kollegor skulle till Gotland på konferens och vi sitter och fikar när de ropar ut mitt namn i högtalarna. Kollegor skrattar åt mig och driver om att jag inte kommer få åka med. Går fram till gaten där jag möter en skitsur värdinna och ser att det står ”Final boarding”. Vi har alltså suttit och fikat, 12 personer, ingen har kollat klockan och vi har missat boardingtiden och planet ska lyfta om 10 min haha. Så jag ringer mina kollegor illa kvickt som svarar hånskrattade men när jag informerar dem att DE kommer missa flyget om de inte kommer asap så höll de tyst väldigt snabbt haha!

    Svara
  • Jag kan skriva en bok om galna flygresor. Här är några exempel:
    – Skulle till Hawaii på semester – slutade med Mexico och Miami
    – För någon vecka sedan skulle jag till Nepal som blev Doha och Bangkok.
    – Sovit med en kompis och en helt främmande människa i terminalen som vi fick för oss själva i Wellington, NZ tack vare en schyst vakt.
    – Hamnade besvikna som få i NYC när vi skulle till Florida för det började regna lite och alla flyg ställdes in. Tills vi kom på att det var jävligt nice iaf efter en natts sovande på svindyrt skräckfilmshotell.
    – Tappade bort min kompis pass på flygplatsen i Chicago.

    Svara
  • Hahahaha, jag har mött min överman ; )

    Svara
  • Vart är T-shirt från?

    Svara
  • Sandro Paris! Köpte min på NK i förrgår!

    Svara
  • hahha, älskar ”satt på en äcklig heltäckningsmatta och pillade mig i naveln i 5 timmar”. 😉

    hmm. Har väl en gång ställt till med en scen när jag inte kom fram till den flygplatsen jag skulle efter en lång flygning. Pga. sjukdom så blev jag kvar i England (mellanlandning London, från LA), så vände upp och ner på min familj när de inte fick tag på mig och inte visste var jag var. Jag var på ett sjukhus i London, och hade blivit medvetslös på flygplanet från LA. Men det löste sig ändå, min mamma kom till mig nästa dygn efter några samtal med sjukhuset (och polisanmälan att jag var försvunnen) där de tillslut sa att jag faktikst var där.

    Har en annan historia när jag skulle flyga från LA en annan gång, så skulle jag checka in mina väskor. Eftersom jag hade två, så får man ju fixa med att betala för en extra. I disken bredvid så stod en kille, som jag såg hade samma vinröda färg på passet som jag. Visade sig att han oxå var från Sverige, och vi skulle hem båda två. PLUS, vi skulle mellanlanda i London båda två och sedan till Sthlm.
    Tror du inte att vi hade samma flighter? Vi reste alltså hem tillsammans, kände inte varandra alls. Men hade sjukt kul ändå (vi var lika gamla). Så resan blev väldigt mycket roligare. Han satt 10 rader bakom mig första flighten och sedan precis bakom mig från London till Sthlm. Bör tillägga att vi hade 6 h i London också… hahha!

    Svara
  • Numera ute i väääldigt god tid ( till allas irritation ) men när jag var ung gjorde jag en ” klassiker ” ! Kommer hem sent efter utekväll i London, ska m flyget vid 0900 från Heathrow ! Vi lägger oss och ” vilar ” lite ( min kompis somnar I BADET) och när vi vaknar åker vi fort som f*n till flygpl. Så fort jag kommer in på flygp hör jag mitt namn i högtalarna 🙂 1 ggr, 2 ggr ja d ropar och ropar! Kommer fram till disken å innan jag hinner ta upp pass/ säga ett ord säger hen bakom disken – Anna Ekberg ?? Jag kan bara skratta åt det! Jag hann inte , men personalen på BA är jättesnälla å låter mig komma m nästa flight för typ 30 pund ( ja sa att jag typ var pank) De bjöd också på te och kaka, sicken service!

    Svara
  • Snacka om flyt! Hahahahah, det hände mig och Sara när vi råkade dricka för mycket shots en kväll i LA och missade flyget! <3

    Svara
  • Vart är T-shirten ifrån? 🙂

    Svara
  • Sandro Paris ; )

    Svara
  • skulle åka till USA och var tvungna att vara på Landvetter 05.00 vilket betyder åka hemifrån senast 04.30. bara det att jag och min kille var ute och festade på yaki da till 03.00 (tänkte att vi ändå kommer sova på planet) så vi kom hem och sov i en timma, och missade alarmet (jag stängde av det i sömnen) och som TUR var så sov vi över hos min killes föräldrar så hon kunde väcka oss så vi fick stressa som fan till flygplatsen, fortfarande fulla. min kille blev också ”randomly selected” pga sprängda ögon pga fortfarande full hahaha. gör aldrig om det där …..

    Svara
  • Se till att du är ordentligt ”jordad”…
    Tony Robbins kan ge dig verktyg men grovjobbet får du göra själv…
    Önskar att du har låga förväntningar på denna kurs.
    Man kan bli euforisk efter dessa kurser
    och sen platt fall…
    Det är ett grovjobb att förverkliga sig själv, så än en gång.Ha inte för stora förväntningar.
    Lycka till, Petra.
    Har varit på allför många event så jag vet vad som gäller ända tills du hittar rätt…
    Ha det gott.

    Svara
  • PS.Kom inte till denna kurs med en massa festnätter i bagaet ..
    Lycka till en än gång DS

    Svara
  • Var försenad till flygplatsen i Budapest. Incheckningsgaten hade stängt. Lyckades på något jäkla vänster (och många stora leenden) övertyga dem att jag ändå skulle kunna hinna med planet. Efter att ha diskuterat ett tag så ringde de till gaten och sa att de hade en passagerare till som skulle med. Succé! Problemet var bara att jag fortfarande hade min väska som skulle checkas in. Lösningen blev att jag fick kånka hela mitt bagage genom ”vanliga” säkerhetskontrollen. Som tur var hade jag inga stora flaskor så behövde inte slänga en massa dyra produkter (pjuuh). Var sedan tvungen att kånka min väska hela vägen fram till planet där de sedan lastade ombord det. Aldrig varit så stressad eller svettig.

    En annan gång var när jag och en kompis blev insmugglade till Dar El Salams flygplats. Vi hade inga biljetter men en kille skulle fixa. Slutet gott allting gott, men ljuger om jag inte säger att vi var lite nervösa.

    Svara
  • Jag har en härlig (läs hemsk)!
    Jag, min mamma, mina syskon samt min mammas man och hans barn åkte till Florida två veckor för några år sedan. Vi hade en fantastiskt resa fram till dess att vi ska resa hem, när vi kommer till flygplatsen märker vi att vi har glömt PASSEN på hotellet.
    Hur är det ens möjligt att glömma passen??? Det är ju passen man dubbelkollar att de är med..
    Hur som helst så hann vi såklart inte hämta passen utan missade flyget hem till Sverige. Där stod vi, med jobb och skola som väntade så det var bara boka första bästa flyg hem. Jag kan tilllägga att vi sammanlagt var nio personer på resan så det blev en väldigt hög prislapp på den hemresan.
    Nu trippelkollar vi alltid att passen är med…

    Svara
  • Har haft en hel del otur senaste åren med inställda flyg/problem etc, men de jobbigaste var nog dessa: Skulle hem från en jobbresa i London- en bilolycka på väg till Heathrow gjorde att de stängde av en av körbanorna, vi i taxin kände paniken komma när vi sakta inser att det kommer bli ruskigt tight att hinna i tid. Jag blev även akut matförgiftad av något jag ätit tidigare under dagen, och var då alltså i taxin med mina 6 utländska kollegor, och kaskadkräktes några gånger tills vi äntligen var framme, samt några gånger i papperskorgar på flygplatsen, samt i BA-kön för att kunna boka om mitt flyg. Mådde fruktansvärt dåligt och missade ju dessutom mitt flyg hem (hade säkert inte fått flyga ändå i det skick jag var i), så jag och en annan av mina kollegor fick ”sova” (läs spy) över på hotell nära flygplatsen och jag åkte skärrad hem kl06 morgonen efter.
    Sen har jag även gjort stora misstaget att gå ut och festa innan en semesterresa, vilket slutade i att vi inte vaknade av alarmet (om vi ens hade ställt det haha) utan av taxi-chauffören som ringde och sa att han stod utanför så det blev snabba puckar ut där

    Svara
  • Känner såå igen mig! Här kommer min största flygtabbe: Bokade en flygbiljett med fel datum när jag skulle från Arlanda till Köpenhamn. Kunde inte fatta varför biljetten inte fungerade, självklart hade flyget avgått ett dygn tidigare..var bara att snällt köpa en ny biljett!

    Svara