window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:21 | oktober 27, 2018

Lördagsmorgon

God morgon favoriter!

Klockan ringde vid 08.00 och sedan dess har jag legat och myst framför Nyhetsmorgon med hasselnötskaffe. Kan vara min bästa helgsyssla. På helgerna unnar vi oss nämligen lyxkaffe. NK’s hasselnötskaffe kostar lika mycket som en påse guld typ, därför får det enbart förtäras på högtidliga mornar, som min födelsedag, julafton eller okej, hela julledigheten och kanske Markus födelsedag och såklart lördag och söndag men det är ju typ som julafton varje vecka. När man är gravid ryktas det om att man bara får dricka en kopp kaffe om dagen, WHAT! Jag som baljar i mig de uppiggande rostade bönorna med täta intervaller under dagen. Då ska jag be att tala om för er att det kommer serveras guld till frukost varje dag. En annan MINDBLOWING fakta jag fick i knäet härom dagen är att man inte är gravid i 9 månader, utan i 10. Riktigt chockerande, kommer inte ihåg exakt men det var väl något med hur man räknade.

Anyway, Markus drog precis hemifrån, han håller i en stor grabbdag för tio kompisar. Vilket betyder att jag är helt själv, YES! Kan inte minnas senast jag var ALL BY MYSELF. En hel freakin dag. Har medvetet inte planerat in något alls förrän ikväll vid 18.00 då det bär av till Forni för att äta middag innan Bellas Halloweenfest. Grädden på moset är att det är ruggigt vidrigt väder vilket gör det hela ännu mysigare. Jag ska pula och fixa lite hemma, träna och handla några saker till partyt ikväll och bara hänga med mig själv. Lajf.


16 kommentarer



16 kommentarer om “Lördagsmorgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha du är så rolig.
    När du är gravid kommer du kanske inte ens vara sugen på kaffe.
    Jag är gravid med nr 2 och älskar egentligen kaffe men är inte sugen. Dricker ibland och tycker det är gott med suget är borta.
    Man räknar att man är gravid 10 mån men man räknar graviditeten får sista gången man hade mens. Egentligen blir man befruktad ca 2-3 veckor senare.
    Totalt är det 40 veckor man räknar.
    Sen kan ju bebsiar komma ut både för tidigt och för sent 🙂

    Svara
  • Good man! There is a good offer for you.

    http://bit.ly/2EHlb7t

    Svara
  • Är gravid nu, och älskar också kaffe. När jag gick in i v 7 blev jag plötsligt äcklad av kaffe och inte druckit en slurk på 2 månader nu, väldigt märkligt hehe.

    Svara
  • Meh..? Har jag missat nåt? Är du gravid? Mycket snack om det…
    Du verkar väldigt sugen:-)

    Svara
  • Drack kaffe typ som vanligt under hela graviditeten: kl 9 och 12 på jobbet och eventuellt en kopp till på eftermiddagen om det var möte eller så. Dricker inga mängder ändå. Mina kollegor fattade inte att jag var gravid heller förrän jag själv avslöjade i 4,5mån “du har ju druckit kaffe som vanligt” 🙂 Ut kom en frisk o normal grabb.

    Svara
  • Nä man är inte gravid i tio månader. Man är gravid i nio kalendermånader (det vill säga ”riktiga” månader). Sen använder man sig ibland av termen ”graviditetsmånader” som anses vara 28 dagar. Räknar man enligt dem blir det så klart tio månader, men det är ju inte månader på riktigt;) Så du kan vara lugn, man är inte gravid längre än vad du alltid trott, hehe! Kram från en barnmorska inom mödravården!

    Svara
  • Tillägg; Man är till och med inte ens gravid i nio månader, utan snarare i ca 8,5 månader. De första två veckorna (ungefär, beroende på individuell cykel) av graviditeten är man inte ens gravid än!

    Svara
  • Ca 3 dl kaffe per dag eller dubbelt så mycket svart te 😅 jag älskar kaffe och hade svårt att hålla mig till rekommendationen.

    Ovanligt mycket snack om graviditet 😉😉

    Svara
  • Finns ett jättegott hasselnötskaffe på indiska som jag brukar köpa. 50 pix och mäkta värt. Ett litet tips bara 😀

    Svara
  • Man får dricka kaffe under en graviditet men inte lika mycket som innan. Och som längst varar en graviditet i 42 veckor, vilket typ är 10 månader.

    Svara
  • Jag fick inga kaffe-restriktioner och drack mina 3-4 koppar om dagen.

    Svara
  • Jagälskar kaffe, innan jag blev gravid drack jag 5-7 koppar per dag. Från vecka 5-30 i graviditeten ville jag kräkas bara jag tänkte på kaffe och drack ingenting. Efter vecka 30 fick jag max ner 1 kopp per dag. Sen när bebisen kom så återkom mitt sug efter kaffe 🙂

    Svara
  • Man kan allt dricka två koppar kaffe om dagen som gravid också om det kniper… De där gränserna är bara till för att gardera, utifall nu någon skulle sitta och balja kaffe hela dagarna! 😉

    Svara
  • 2-3 koppar om dagen är rekommendationen enligt NHS och Livsmedelsverket. Sedan kan man ju alltid dricka ngn koffeinfri kopp också om man älskar kaffe. Jag har aldrig druckit mer än absolut max 3 små koppar om dagen ända men har inte varit lika sugen under graviditeten. Dricker någon enstaka gång 2-3 koppar, typ på helgen eller om jag reser. På vardagarna endast 1 kopp 🙂

    Svara
  • Petra!!! Vill veta vad du använder för smink för att vara sådär galet snygg…… TELL ME!!!

    Svara
  • Hej Petra ! Du är ju så himla duktig på att inreda , hade behövt dina goda råd till ett rum som står helt tomt hemma hos oss. vill göra det till ett snyggt gästrum / kontor förvaring …. tips ? bilder ?

    drömmen hade ju varit att anlita dig ? Men du jobbar inte frilans med inrednings-uppdrag ?

    Mvh Elin

    Svara