window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | oktober 18, 2018

Incheckning på Bellora, Möbeljakt, Hobby hantverkare och Middag på Zamenhof.

Bellora

Runt åtta snåret satte jag äntligen nyckeln till mitt rum på Bellora i Göteborg efter en försenad tågresa. Pigalle och Bellora är mina favorithotell på bästkusten. För det första har det i särklass Sveriges trevligaste personal, men sedan är alla rum unika – och så hemtrevliga. Spenderade på tok för lite tid på mitt hotellrum.

Bellora Jag kan ha kommit på min räddning i just den här sängen. Jag sover nämligen alltid på mage och kan knappt somna utan att ligga i den ställningen. Knäcker min nacke kanske en miljon gånger om dagen på grund av just det. Men så råkade jag somna dödstrött med alla kläder på med den där runda kudden under nacken och sov som ett barn blixtstilla hela natten. Dagen efter gjorde jag iordning mig för sängdags (utan kläder och smink denna gången) och provade att lägga kudden bakom igen – plötsligt händer det, rörde mig inte en millimeter. Måste köpa en sådan korv hem.

Gick över till grannarna och blev bjuden på ett snabbt glas bubbel. Pålle hade till och med hunnit svida om till en trevlig stass på några minuter. Där satt hon och njöt av livet, fräschare än någonsin. Man blir ju impad av folk som ser ut som de piffat ihjäl sig på fem minuter.

Her Hour

Sedan tog jag och mina eminenta kollegor hissen ner vrålhungriga för att äta en sen middag på hotellet.

Bellora

Har flera vänner som tjatat om den här tryffeldrömmen med potatis, bacon och ja, ost som ni ser. Så vi tog in en till förrätt och delade på. Behöver jag säga mer? Jag låter bilden tala för sig själv.

Bellora

Varmrätten bestod av en magisk trattkantarellpasta med vitlök, pistagenötter och tomat. Måste nog sno det receptet rakt av.

Gick upp tidigt för att hinna sluka denna magiska frukostbuffé. Det är ju riktigt gött att hänga på låset på hotellfrukostar. Ingen annan gäst som varit framme och slabbat på allt, haha.

Sedan började stora inredningsturen. Herregud, tror jag och Uchenna måste slagit någon form av rekord i antal inredningsbutiker på en dag. Jag hade lagt undan en fåtölj, som råkat bli såld av misstag. Så vi satt lite i skiten eftersom det knappt är några butiker som säljer möbler över disk förutom second hand. Dessvärre var vi ju i Göteborg tisdag till onsdag och de flesta second hand butikerna hade öppet först torsdag konstigt nog.

Efter lunch droppade jag av Uchi, som jag och Pålle döpt om henne till mot hennes vilja, i lägenheten. Vi tejpade upp allt, sedan började hon måla för glatta livet medan jag drog iväg och vände och vred på varje vrå i stan och utanför stan.

Bellora

Efter mycket om och men lyckades jag tjata till mig det här skyltexet från OX Denmark som egentligen inte var till salu, men efter andra vändan i butiken sa dagens hjälte ja.

 Blev kär i den där stora trävasen som vi hittade i en liten butik på magasinsgatan. Ni kommer få se all inredning och makeovern i ett annat inlägg för HSB. Så pratar mer om det snart.

Att måla plastgolvet var lättare sagt än gjort. Jag och Uchenna skrattade så vi grät när vi var tvungna att lyfta varandra för att nå i alla vrår och kanter utan att förstöra färgen. Vi var klara runt åtta snåret och begav oss tillbaka mot hotellet för att plocka upp Pålle som varit och intervjuat och fotat Tilda för Her Hour. Därefter bar det av för att testa Zamenhof som flera rekommenderat. Vi blev lurade i en svarttaxi på vägen dit som kostade skjortan som jag ville säga massa otrevliga ord till. Så vi var framme först kvart i tio. Men när vi kom innanför dörren så rann ilskan av oss.

Det händer sällan att jag får en sådan wow-upplevelse som jag fick den kvällen. Ser ni den gula soppliknande tallriken? Det var det bästa jag ätit på länge. Det var en buljong som sedan var kryddad med saffran, tranbär, koriander frön och friterad quinoa på toppen. I knytena låg något som jag inte minns var det var tillsammans med en ricotta. Både jag och Pålle tog varsin skål och hällde i oss den sista droppen. Kan liksom inte beskriva smaken, den smakade något som mina smaklökar aldrig tidigare känt. När folk säger att man får en smakexplosion i munnen så måste det vara just denna rätten de pratar om.

Zamenhof är en stor lokal som består av 3 olika restauranger/barer i ett om jag förstod konceptet rätt. Bland annat har de en spelavdelning. Trots att vi såg i kors så bestämde vi oss för att spela varsin maskin innan vi störtade i säng. Eller okej, Uchenna stackaren skulle sitta uppe och skriva på sin c-uppsats.

Pålle visade sig konstigt nog vara en jävel på flipper av alla saker. Hon besitter många oanade talanger den damen.

Ny dag, nya möjligheter. Igår stressade vi runt för att lösa det sista bitarna, sätta upp all inredning, fixa de sista möblerna. Jag tog en tur med bilen till Partille för att köpa den sista svarta Pholc lampan som fanns tillgänglig i hela Göteborg verkade det som. Fixade skenor till gardinerna som jag lyckades beställa från Gotain med express då hon sitter på vårt Adoore kontor.

Yes, bilderna från lägenheten och makeovern kommer som sagt snart i ett separat inlägg. Vid halv åtta rullade vi från lägenheten för att lämna bilen och hämta väskorna på hotellet. Precis på håret med andra ord då tåget skulle gå en timme senare.

Våra nya bästa kompisar i repan på hotellet frågade om vi ville se deras nya inreda gym medan de hämtade vårt bagage eftersom vi ”jobbar” med inredning. Och det ville vi såklart, det blev en snabb visit. Men wow vilken träningslokal.

 

Älskade boxningsrinken mitt i allt.


Så här tänker jag mig att Elsa Billgren tränar. Det var som att gymmet var designat för henne.

Vi fortsatte resan i hälsans tecken även på tåget hem. Vi grundade med faijtas och nachos till lunch innan vi slog till på det tunga artilleriet till middag, Frank’s Göttmos på perrongen. En riktig vinnare.

Tack Göteborg för två intensiva dagar med bästa teamet <3


9 kommentarer



9 kommentarer om “Incheckning på Bellora, Möbeljakt, Hobby hantverkare och Middag på Zamenhof.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha, tyvärr springer jag i skogen med trasige träningsbrallor, men det dör gymet hade ju varit nåt! 😍 puss

    Svara
  • Hej Petra, vill bara berömma dig för bloggen på senaste tiden. Har varit en trogen läsare länge men på senaste tiden har bloggen fått ett uppsving där det verkligen känns som om inläggen är skrivna med mycket kärlek. Tack och Puss!

    Svara
  • Hello du gjorde min dag! Vad glad jag blir! Puss på dig!

    Svara
  • ”Boxningsrink” 😂

    Svara
  • Iitala ljushållare! Har alltid tänkte att köpa men gjort det aldrig för att jag var osäker på om det skulle bli snygg när jag har pangstort fönster. Nu ser jag att ljushållare sitter superbra med lång ljus! Ska iväg till Stockmann och köp på helg! Tack 😉

    Svara
  • Amen vad kul att du blev inspirerad ; ) De är så fina! Kramar!

    Svara
  • Gillar Belloras frukost men de skulle verkligen behöva ljudisolera bättre mot Avenyn.

    Svara
  • Jag var ju där måndag-tisdag, så märkte inte alls av det men så var det ju inte så mycket drag utanför heller, haha.

    Svara
  • I vilken butik köpte du det bruna maraobodet från OX Denmark? Så fint!

    Svara