window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:14 | oktober 4, 2018

En helg på Yasuragi.

yasuragi renovering

I fredags efter jobbet hoppade vi på bussen från Slussen ut till Hasseludden, närmare bestämt Yasuragi för två nätters ren och skär avkoppling. Det var en av de bästa helgerna på länge. Dessutom har spaet fått sig ett rejält ansiktslyft, de har nästan blåst ut allt och gjort om totti. Badet var helt nytt och alla rum hade fått sig ett lyft. Vi började med ett glas bubbel på balkongen.

yasuragi renovering

Gud vad härligt det är att sova på golvet. Gillade verkligen att sova lågt.

yasuragi renovering

Sedan slängde vi på oss skruden vi skulle spendera resten av helgen i. Så himla soligt att få gå i morgonrock bland folk.


Sedan satte vi oss runt lägerelden nere i Teppanyaki restaurangen. Man sitter med andra resenärer i ett ut runt en solig kock som slänger ihop goda rätter på löpande band.

Den här råbiffen var magisk. Ser ni de där små magiska kulorna som ser ut som kaviar, det är tapioka pärlor. Eh, ska köpa på mig ett lager av dessa. De här små gyllene bollarna kan man marinera i vad som helst, de drar åt sig all smak. Sinnessjukt goda.

 Sedan flög det ut rätter på löpande band vi hann med en råbiff, en riktigt fin firre, lamm och dessert på det man tackar.
yasuragi renovering

Efter maten totaldäckade vi redan klockan 22.00 och vaknade med tuppen dagen efter.

yasuragi renovering

Jag la mig en stund i världens största badkar som tog en halvtimme att fylla upp, haha.

yasuragi renovering-10
Sedan gick jag ner till min favoritplats. Det tysta vilorummet med elektroniska stolar som vaggar en fram och tillbaka. Jag slumrade en stund och sedan brände jag av senaste P3 dokumentären om Örebromannen. Sjukt obehaglig, kan inte förstå att det finns sådana människor – lyssna på den. Är lätt besatt av deras dokumentärer och P3 nyheter. Lyssna på inslaget om Putin.

yasuragi renovering
Sedan mötte jag upp den här solstrålen för en lunch. Att säga att Markus älskar att bada är en blygsam hyllning. Han vill helst spendera all vaken tid i något blött. Tror han var en fisk i sitt förra liv. Så medan jag låg i de vaggande stolarna plaskade han runt som en galning i alla pooler.

yasuragi renovering

Herregud, vad vi åt de här dagarna, det blev en trerätters till lunch också. Sedan hade vi bokat in varsin massage.

yasuragi renovering yasuragi renovering
Därefter blev det lek i de olika baden.

yasuragi renovering

Innan vi bänkade oss vi de här glupska små japanska fiskarna som nipplade bort död hud. Jag har kanske i särklass Sveriges äckligaste fötter. Hade säkert gått ner två kg i hud om jag satt där en hel dag. Jag vet inte riktigt om det där med fiskspa är min grej, tyckte det var ganska obehagligt. Jag hade dessutom några firrar som var stora som hajar som nafsade på mig. Jag hoppas våra barn ärver Lorpans bebislena små fossingar, inte mina tegelstenar till förhårdnader. Måste gå på medicinsk fotvård asap.

yasuragi renovering

Smelly avskyr när jag fotar honom när han sover. Har kanske en miljon bilder på honom med slutna ögon. Han är ju så söt när han sover. Han kommer bli jättearg för jag publicerar den här bilden, men det skiter jag i. Kolla vad gullig han är!

yasuragi renovering

Medan han dunade badade jag igen och gjorde en ansiktsmask från Babor. Besatt av denna, man får sånt glow. Avverkade tre stycken under helgen.

yasuragi renovering

Sen så… trumvirvel… ÅT VI IGEN!

yasuragi renovering

yasuragi renovering

På söndagen bestämde vi oss för att checka ut men hänga kvar hela eftermiddagen och bada livet ur oss. Min första kommentar i kolsyrepoolen var att här kan man ju fisa utan att någon märker. Det uppskattades inte av Markus, haha.

Sedan kom vi på den eminenta idéen att ta båten tillbaka som gick in till Nybrokajen. Så smidigt och mysigt, vi köpte varsin kaffe och bulle och puttrade fram. Mycket härligare än att åka buss in och kriga vid ett stökigt slussen.


3 kommentarer



3 kommentarer om “En helg på Yasuragi.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vad heter ansiktsmasken från Babor? Är så nyfiken!

    Svara
  • Ser underbart ut! Stör mig sjukt på att lamporna vid sängen hänger på olika höjd dock.

    Svara
  • Ja! Namnet på masken från Babor tack!

    Svara