window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:36 | oktober 4, 2018

Saker som blir sämre med åren.

Oj, herregud kan inte minnas senast jag kände mig lite bakfull en vardag. Igår hade jag två kompisar över på middag som vi sköljde ner med rödpang. Vi hade så trevligt så de var kvar till 02.00. När klockan ringde vid 07.00 imorse var det inte alls speciellt angenämt att kliva upp ur sängen. Förstår inte hur man kunde konsumera alkohol på vardagar när man var yngre – konstant. Det rörde inte ens mig i ryggen dagen efter, nu sitter jag här på kontoret med en dunkande nattklubb innanför pannbenet, drömmer om cheeseburgare, iskall läsk och minns varför jag inte dricker på samma sätt längre. Alltså det var inte så vi ranglande runt hemma, haha vi satt stillsamt i min soffa och förde ett uppenbarligen intressant samtal. Men pillade ändå i mig fyra (!) glas rödpang under aftonen.

Kids, ni som läser det här och är yngre – mycket eller det mesta blir härligare med åren men baksmällan och mensvärken är inte två saker på den listan. Så nästan gång ni får mens, tycker jag att ni ska ta ett litet hallelujah moment because shit’s going down. Japp, ta en extra blick på er kära bakdel också när ni ändå är i farten och ge en slängkyss i spegeln, because tynglagden is happening. Missförstå mig rätt– fullkomligt älskar min fina stjärt, men nu måste man kämpa för att bo på sjunde våningen innan var det en självklarhet att vara bosatt top floor, nu är mer utgångsplunkten källarförrådet, haha. Inget fel med det, där finns det gott om utrymme för ”förvaring”.

Ett annat minus som ”vuxen” är att man får mycket mer räkningar också, de jävlarna samlas på hög i min hall. Det är fruktansvärt utmattande att betala dem. Det är förbryllande att jag upplever det momentet så påfrestande, det är egentligen inte själva handlingen i sig, att pengar ska dras från mitt konot, det är mer bara något som tar emot att öppna kuverten, logga in med sin dosa – och ja, knappa in allt.

Däremot är det bästa med att bli äldre att man äntligen är så förbannat trygg i sig själv. Man vet vad man vill (oftast) – men framför allt vad man inte vill. Man slutar kompromissa så mycket med sig själv. Jag förstår varför ens kompisars mormödrar och farföräldrar är så bestämda och har så fasta åsikter, det växer på en. Man slutar göra sig till. Man får också äta godis varje veckodag om man känner för det. Eller äta korvstorganoff sju dagar i rad, för att det är det bästa man vet.


9 kommentarer



9 kommentarer om “Saker som blir sämre med åren.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • 4 glas vin är inga större problem på en kväll, men att lägga mig 02 en vardag funkar inte, det blir jag sänkt av.

    Svara
  • Det är en hel flaska vin.

    Svara
  • Haha finner den här ordväxlingen så rolig! Ja det kanske har ett samband en flarra vin och att sova lite och en flaska vin kanske är mycket för någon och inte lika mycket för någon annan. Alla har vi olika utgångspunkter och allt är relativt. Förstår inte heller hur man kunde jobba 12 timmarspass sen gå ut kanske stänga ögonen i ca 2 timmar sedan gå upp och jobba 12 timmar till. Hade aldrig pallat det nu när jag har passerat 30 strecket.

    Svara
  • Blev så glad av det här inlägget – ser fram emot att bli en bestämd mormor!!

    Svara
  • Lägg till knakade, stela leder och ÄNNU svårare att hålla sig i form när 40-sträcket passerats… Glöm att sitta på knä mer än 5 min t.ex. Känner mig som en stapplande tant ibland, och detta trots att jag faktiskt tränar regelbundet!

    Svara
  • Var är denna bilden tagen? Mysigt!

    Svara
  • Hahah underbart inlägg (skrattade högt) där din personlighet verkligen lyser igenom! Mer, mer, mer sånt här! Kram!

    Svara
  • 🙌
    Och Petra snälla skriv en chiclit bok någon gång i ditt liv!

    Svara
  • Har ni inte e-faktura i Sverige?

    Svara