Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:04 | september 30, 2018

Bröllop i Frankrike – Förberedelserna inför första dagen.

brollop sodra frankrike

Vi kastar oss tillbaka till torsdagen i södra Frankrike för en vecka sedan som visade 35 grader på termometern. Kan fortfarande inte förstå hur vi kunde ha sådan tur med vädret. Från förutspått ösregn i dagarna fyra till strålande sol och högre temperaturer än under sommarmånaderna. Kanske den bästa bröllopspresenten man hade kunnat önska sig. Eftersom vi ändå hade en lastbil som skulle gå ner till Frankrike passade jag på att kasta ner lite av diverse för att sätta pricken över i:et. Det var nämligen ruskigt dyrt att hyra in tält, möbler och dekor så jag smugglade ner lite prylar hemifrån.

slott sodra frankrike

På torsdagen hade vi bjudit in till ett mingel vid 20.00. Men många kompisar som bodde i huset anlände redan runt lunch och hängde runt, solade och badade vid poolen.

Vi gifte oss på Chateau Talaud som ligger cirka två och halv timme från Nice flygplats. Det finns närmre närliggande flygplatser men då måste man mellanlanda. De flesta flög till Marseille som ligger en timme bort.

slott sodra frankrike slott sodra frankrike

slott sodra frankrike

Jag tror nog att Chateau Talaud kan ha Frankrikes vackraste poolinhängnad.

slott sodra frankrike slott sodra frankrike Blev så glad när tjejerna på Marryus hittade det här guldkornet åt oss. För det står verkligen vårt namn skrivet på det här stället. Jag tänkte att jag skulle skriva ett mer utförande inlägg om att just gifta sig utomlands. Om nitar vi gick på och hur man gör det hela så smidigt som möjligt. Det är lite som en renovering, man lär sig av sina misstag dessvärre gifter man sig ju bara förhoppningsvis en gång så jag tänker att ni istället som är i tankarna på att säga ja till varandra i ett annat land får ta del av mina visa ord.

slott sodra frankrike slott sodra frankrike

Om ni har möjlighet så tycker jag verkligen att att ni ska bila runt någon sommar i de här områdena ligger så många fina bed & brekfast längst väggarna som är helt sanslösa och välbevarade. Man känner nästan det förflutna i väggarna.

slott sodra frankrike
Vi hade hyrt in ett tält som sattes upp på baksidan av huset på torsdag morgon.

slott sodra frankrike

slott sodra frankrike

Vi hade hyrt girlanger, möbler, barer för att skapa en liten Parisisk oas.

brollop sodra frankrike

Eftersom jag är smått störd hade jag till och med fraktat med mina favoritljus från Ester och Erik i min favoritfärg. Möblerna flyttades runt under hela helgen, då alla fester var på samma location.

brollop sodra frankrike

brollop sodra frankrike Så nöjd över baren vi hyrde in, som såg ut att vara en del av miljön. Den var däremot mindre lätt att flytta runt under helgen, haha. Det krävdes tre starka karlar.
  Kolla vad mysigt det blev. Tjejerna på SOF-event slet för att få allt möbelmang på plats.


All mat och servis var från samma catring under alla dagar då själva Chateaut inte erbjuder det.

brollop sodra frankrike

brollop sodra frankrike

Innan avfärd var jag runt på myrorna runt om i Stockholm och fyndade dekor bland annat till Lorpans whiskybar.

brollop sodra frankrike

Ikväll tycker jag att vi gottar oss i alla härliga mingelbilder. Började nästan gråta när jag fick dem iförrgår. Johanna, vår fotograf, och Ia (hennes assistent) har verkligen lyckats fånga varenda litet ögonblick från aftonen. De smög runt som små ninjor hela helgen, man såg dem nästan aldrig, haha.

Fotograf: Johanna Rosenlew


6 kommentarer6 kommentarer om “Bröllop i Frankrike – Förberedelserna inför första dagen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så taggad på ALLT som har med ditt bröllop att göra 🙂 bring it on! Tips för utomlandsbröllop, hur tänkte ni styra upp om det hade regnat, olika locations på samma ställe för att variera, festliga inslag som lyfte stämningen, do’s and don’ts, dekoration osv osv. Kram!

  Svara
 • Magiska bilder!
  Du, jag har spanat in hotellet ni både på efter bröllopet med den helt otroliga utsikten. När jag klickar mig vidare på länken så kan jag såklart välja datum för att sedan välja rums-typ…men vilket rum hade ni, typ exakt haha?!
  Kram

  Svara
 • Vi hade en panorama junior svit : ) Det rummet var MAGISK!

  Svara
 • Underbart! Var kommer era ljusslingor från?

  Svara
 • Vi hyrde alla möbler från Belounge : )

  Svara
 • Ser så underbart ut! Drömbröllop! <3

  Svara