Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:45 | september 25, 2018

Vem är Uchenna?

Låt mig (Pålle) få presentera er närmre för den här pinglan! För vem är egentligen den bubblande snyggingen som alltid har ett leende på läpparna? När upptäckte hon att hon ville jobba med mode och hur spenderar hon allra helst en ledig dag?

Uchenna Okolo

Uchenna

Hur var din uppväxt?
Jag är uppvuxen i Stockholm och har varit bosatt här hela livet. Min mamma är dock finsk och tillskillnad från de flesta halvfinnar i denna stad som verkar smussla med sitt finska påbrå (ja, Petra, en pik till dig 😉 så vill jag verkligen slå ett slag för vårt grannland. Jag har spenderat alla barndomssomrar på de mest magiska platserna i Finland och jag har därför även många av mina bästa vänner på andra sidan Östersjön.

 

Vem var du i gymnasiet?
I gymnasiet var jag nog tyvärr framför allt sen, haha. Men jag var även högljudd och glad mest hela tiden, jag vet, sjukt provocerande att säga att man älskade sin gymnasietid. Vi hade en ganska bra sammanhållning hela årskursen så på rasterna var det mycket mingel i korridorerna och på helgerna blev det också en hel del fester. Själva skolan klarade jag också bra på något vänster, vilket resulterade i att jag nu pluggar ekonomi/marknadsföring på universitet.

Beskriv din stil med tre ord?
Oj, svår fråga. Men skulle nog vilja säga mycket mönster, okomplicerad men alltid med en röd tråd. Haha, var det någon som hängde med?

När visste du att du ville jobba med mode?
Mitt intresse för mode och kläder började göra sig uttryck i högstadiet. Kommer ihåg att jag köpte modetidningar för halva månadspengen och blev inspirerad att bära bland annat ett par utsvängda, högmidjade jeans en skoldag i nian. Alla såg ut som frågetecken när jag klampade in i klassrummet. Det var ju låg midja och struprör som gällde back then. Var en riktigt irriterande unge som förklarade för mina vänner att detta var ”Fäshiön from New York, det kommer till Sverige snart” Som det tur nog för mig även gjorde. Med åren blev jag mer självsäker och fortsatte ta risker med min stil och insåg väl att jag hade ett öga för det hela. I gymnasiet var det enda jag snackade om att få jobba i modebranschen, med exakt vad visste jag inte då och jag har fortfarande inte riktigt fått klarhet i det. I mitt jobb idag får jag ju erfarenhet av många olika delar av branschen vilket passar mig perfekt just nu.

Uchenna

Hur spenderar du helst en ledig dag?
Den ultimata dagen är en tjugogradig sommarlördag då jag vaknar runt kl 10, tar en kopp kaffe och går en extremt lugn promenad med min kille till valfri sjö för ett morgondopp. Sedan svirar jag om till ett snyggt böljande set och beger mig till en uteservering för bellinibrunch med ett gäng tjejkompisar för att tjöta om gårdagens bravader. Därefter strosar vi runt på stan för att sedan mellanlanda på någon kompis balkong. Kvällen fortsätter på en livlig restaurang med lite för hög R’n’B dit massa vänner trillar in på rullande band. Avslutningsvis går vi alla ut och dansar under stjärnhimmel i någon timme tills jag smiter hem och somnar med ett leende på läpparna.

Vad är ditt ”guiltiest pleasure”?
Haha, jag älskar high school filmer. Och då snackar vi inte typ Clueless (förövrigt världens bästa film) men mer Netflix egenproducerade high school rom-coms ni vet? Låt en kvinna leva!

Vilken sång skulle vara soundtracket till ditt liv och varför?
Formation – Beyonce. Förutom de politiska budskapet så är det en sådan himla girlpower i den! Det är så jag vill marschera genom livet, med mina tjejer in formation.

Vilka tre saker skulle du rädda ur ditt hem om det började brinna?
Dator för obvious reasons, mina smycken ärvda av mormor och mina gamla foton som bara finns i fysiskt format. Var otroligt svårt att komma på svaren här, verkar inte äga något egentligen av värde, haha.

Lifegoal när du var tio år?
Då skulle jag bli världskänd artist bosatt i New York, utan tvekan!

Uchenna

Vad äter du helst till middag?
Jag är vegetarian, men försöker äta veganskt. Helst äter jag någon nice mexikansk taco, libanesiskt eller valfri asian fusion. Men vad jag brukar äta fyra av sju dagar är tyvärr bönpasta med pesto.

Din bästa go-to outfit?
Nu under kallare årstider blir det jeans, tröja med volym och klackar! Eftersom jag gillar att jobba lager-på-lager är jag inte så förtjust i sommarmode, men det blir oftast klänning med slip-in sandaler under det varmare halvåret. Och alltid massa rasslande guldsmycken!

Vem skulle du vilja byta garderob med?
Jag gillar de danska tjejernas stil med mycket färg, volym och mönster. Så jag skulle säga Pernille Teisbaek eller Janka Polliani.

Uchenna Okolo

Uchenna går praktiskt nog under namnet Uchenna överallt! Hennes blogg hittar du på nouw.com/uchenna och hennes instagram är @uchenna!


3 kommentarer3 kommentarer om “Vem är Uchenna?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Janka Polliani er norsk!

    Svara
  • Finns bara en High School rom-com värdig namnet och det är Can´t buy me love!

    Svara
  • Du är jättefin Uchenna. Följer din blogg nu. Kram Tessan!

    Svara