window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:00 | september 23, 2018

Vem är Pålle?

Medan Petra är borta på sitt sagolika bröllop har jag (Uchenna) och Paulina fått i uppdrag att göra små intervjuer om varandra för att ni ska få lära känna oss lite bättre inför lanseringen av vårt nya projekt som vi kommer att avslöja väldigt, väldigt snart. Hoppas ni gillar det!

Paulina Forsberg

Paulina Forsberg

Vart växte du upp? Hur var din uppväxt?
Mitt naturliga svar på den frågan är alltid Halmstad men faktum är att jag bodde i Stockholm fram till att jag var sju år. Jag känner mig definitivt mer som en ”småstadstjej” och jag älskar det.

När mina föräldrar separerade i min tidiga barndom tog min mamma med mig till hennes hemstad Halmstad och jag fick hoppa in i skolan mitt i terminen. Det var några första jobbiga veckor men jag lyckades anpassa mig ganska snabbt. Min pappa bodde kvar i Stockholm och mina föräldrar var båda väldigt mån om att jag skulle ha en bra relation till honom trots avståndet så vi träffades nästan alltid var tredje helg. Något jag är väldigt tacksam över idag.

Vem var du i gymnasiet?
Jag var varken en ledare eller särskilt tillbakadragen. Vi var en tight klass och alla var bra på att ta hand om varandra. Vi var också en väldigt festglad klass så skulle jag ha en stämpel från gymnasiet är det nog att jag var väldig partyprisse. Men det var jag knappast ensam om. Just pluggbiten har jag aldrig varit särskilt förtjust i men jag har varit bra på att pusha mig själv till att gå ur gymnasiet med betyg jag är nöjd över och ta mig igenom en kandidatutbildning på universitet.

Paulina Forsberg

Varför flyttade du till Stockholm? Hur upplever du staden?
Jag har nog alltid längtat efter mer puls och möjligheter under min uppväxt. Jag ville inte känna att jag inte kunde göra det jag ville på grund av begränsningar. Men under sista året på gymnasiet bestämde jag och en kompis att vi, efter studenten, skulle ut och backpacka i sex månader. Hon hade redan ett jobb och ett tickande sparkonto medan mitt konto stod stadigt på minus. Jag minns att några veckor innan studenten frågade hon mig lite oroligt ”Kommer du verkligen hinna tjäna ihop 80 000 (som var vår målbudget) på några månader”?
Jag behövde ett jobb där jag snabbt kunde tjäna ihop dessa pengar så jag sökte jobb på finlandsfärjorna. En heltidslön för en halv månads jobb och jag var ganska nöjd. Så jag flyttade upp direkt efter studenten och har inte tvivlat en sekund över om det var rätt val eller inte. Jag älskar staden, och jag känner mig lika hemma här som jag gör i Halmstad.

Hur uppstod ditt modeintresse?
Jag är inte säker på om det finns någon exakt tid eller någon särskild händelse som gjorde att mode och kläder var det jag började intressera mig för. Jag och mina kompisar brukade rota runt i varandras garderober och alltid prova kläder ihop efter skolan. Det har definitivt hängt med sedan ung ålder men det är nog också lite av en slump att det är något jag idag kan jobba heltid med. Jag har alltid haft svårt att se mig i ett specifikt yrke så att jag skulle jobba med mode har inte varit och är fortfarande inte en självklarhet, men är det jäkligt roligt och det räcker för nu.

Hur kommer det sig att du sökte jobb hos Petra?
Jag läste första terminen på universitet och tyckte att det var ganska soft så jag ville sysselsätta mig med något mer. Jag hade läst Petras blogg ett tag och var osäker på om hon fortfarande hade en assistent just då. Jag chansade och skrev ihop några rader om vem jag var och vad jag kunde bidra med och på något höger nappade hon ju. Jag förberedde mig för en proper jobbintervju när jag fick svaret ”HEJ! Jag har så galet mycket att göra just nu, när kan du börja”? Jag försökte låta väldigt vuxen och svarade något i stil med ”förslagsvis tar vi ett möte och går igenom vilka mina arbetsuppgifter skulle kunna vara”. Fick svaret: ”Kan du den ….. Vi får prata på lunchen” och sen fick jag en hel dags körschema bifogat. Jag hade liksom redan fått jobbet och kastades rakt in i det.

Din bästa go-to outfit?
Är det sommar så skulle det bli en färgglad eller mönstrad klänning med sneakers. Annars är det nog ett par jeans, en rutig kavaj och klackar. Till fest älskar jag vida kostymbyxor. Och alltid med massa guldsmycken!

Vilket drag stör sig din omgivning mest på hos dig?
Kanske att jag är den eviga optimisten och att jag kan vara väldigt hetsig när jag vill att någonting ska ske på mitt sätt. Vilket också är en positiv egenskap för jag får saker att hända men gränsen mellan att vara väldigt peppig eller extremt tjatig är liksom hårfin. Jag har svårt att ta ett nej så jag tjatar hellre några extra rundor, haha. Och min kille stör sig definitivt på att jag alltid är sen, något han påminner mig om ofta.

Paulina Forsberg

Hur ser din ultimata helg ut? 
Under den ultimata helgen är jag med bästa vänner i Italien och äter så mycket pasta och ost jag orkar och lyssnar på italienska hela dagarna. Men en bra helg hemma är jag på fredagskvällen väldigt exalterad över underhållningen på TV4, (oftast Idol eller Let’s Dance), och middag i soffan med min kille. Vi delar en flaska rödvin över djupa och livsavgörande samtalsämnen. På lördagen tar jag sovmorgon och äter pannkaksfrukost med extra allt. Jag tycker det är så mysigt att vara turist i sin egen stad så har jag en tjejkompis på besök tar vi nog en shoppingtur på stan eller besöker museum för att se en konstutställning. Är det bra väder sitter jag gärna länge på ett café eller uteservering. Jag tycker om att ha söndagen helt oplanerad. Gärna brunch med kompisar! Men jag gillar friheten med att göra precis det jag vill för stunden.

Vem är den värsta gästen du haft i ditt hem och varför?
Jag skulle nog säga någon som min mormor som hade påpekat hur dammigt det är hemma hos mig.

Vad gör du när ingen ser?
Haha svår fråga!!!!!!! Är jag hemma själv så är det nog att jag drar av en sång- och dansshow framför spegeln. Har alltid drömt om en karriär som musikalartist, haha!

Stilförebild?

Någon french brutta så som Jeanne Damas eller Caroline de Maigret. Någon som har lika mycket pondus som stil.

Paulina Forsberg

Mer av denna sköna böna hittar ni på hennes blogg paulina.metromode.se och instagram @paulinaforsberg!


0 kommentarer



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här