Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | september 20, 2018

Nu börjar bröllopet!

Senaste dagarna har vi spenderat i matbutiker stora som Ikea-varuhus, partybutiker enorma som gallerior. Försökt kommunicera via Google Translate i jakt på sellerisalt, bruntsocker , led-ballonger och brinnande rom och ungefär en miljon konstiga prylar till. Jag och Lorpan har skrattat så vi gråtit de här dagarna åt alla missförstånd. Engelska är inget man utövar här, önskar jag var bättre på franska. När vi försöker förklara för en stackars anställd att vi vill kunna tända eld på alkoholen på alla möjliga termer och han undrar om vi vill ha tändvätska och hävdar att vi är på helt fel avdelning. NEJ BRINNANDE SHOTS JU! Försöker febrilt visa min bästa hälla i mig shots pose. Nope, poletten trillade inte ner. Han trodde jag var torr i munnen typ, måste öva på mitt kroppsspråk. Efter alla år på krogen borde man ju tycka att den om någon pose borde sitta i ryggmärgen.

Jag måste nästan nypa mig i armen. Tänk för en vecka sedan satt vi hemma i vår soffa uppgivna med mungiporna nere i knäet när väderapparna visade storm och ösregn, nu har det helt vänt och dragit in en värmebölja utan dess like som istället utlovar 30 grader varje dag. JA! Hur är det ens möjligt? Vill pussa någon vädergudsfötter av lycka, hoppa upp och slänga mig runt dess hals, ge en bamsekram och ett långt varmt leende av tacksamhet.

IDAG SMÄLLER DET MINA GULLEFJUN! Tre dagars festligheter går av stapeln ikväll 20.00 – en del av sällskapet bor i huset och ansluter nu under dagen medan resten av gästerna bor nära runt omkring.

Nu på morgonkvisten anländer alla leveranser som jag ska rodda med, peka ut vart möbler ska stå, bära in vin, öl och starkare proviant – piffa och fixa. Sedan blir det kärleksfest för hela slanten. Kan inte fatta att dagarna är komna? VI KLARADE DET! Snart är vi gifta!

Herregud, vad kul vi ska ha det festligt när vi summerar alla galenskaper och planering. Känns nästan som en förlossning, har redan förträngt hur krävande det varit – och ser bara framemot det roliga firandet.

NU KÖR VI BRÖLLOP 2.0!

 


9 kommentarer9 kommentarer om “Nu börjar bröllopet!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Aw, helt otroligt att man kan bli rörd av detta även om man inte känner dig. Lycka till. Jag hoppas du får exakt det bröllop du drömmer om. Can’t wait att se bilderna i efterhand.

  Svara
 • Lycka till och tack för att ni delar med er!

  Svara
 • Lycka till och njut av festligheter ❤️

  Svara
 • Åhh, det låter som det kommer bli fantastiska dagar! Så kul att du delar med dig av allt, både upp- och nedgångar. Även om jag inte känner er så har man fått leva sig in i allt via bloggen och jag önskar er all lycka och att ert bröllop blir så underbart som ni hoppats på. Ni verkar vara ett sånt härligt par och ni lyckas sprida er kärlek till och med genom dataskärmen till oss bloggläsare! Let love rule och ha det helt fantastiskt!

  Svara
 • Wow, vad glad jag är för er skull!! Njut ordentligt och hoppas allt blir så fantastiskt som ni hoppats på <3 Det är jag säker på!! Längtar tills vi får höra om det du väljer att dela 🙂 LYCKA TILL <3

  Svara
 • Årets höjdpunkt!!!

  Svara
 • Alltså wow Petra. Jag satt med mungiporna uppe vid öronen. Och det tårades i ögonen. Fan vad lycklig jag är för er skull. Grattis!! Och jag kan inte ens föreställa mig vilken jäkla PANGFEST det kommer bli. Sprängfylld av endast KÄRLEK <3 Massa kramar till er. Och njuuuuuuuut <3

  Svara
 • Önskar er världens bästa bröllopshelg! 😍

  Svara
 • Men åh jag gråter!! Följt dig så många år och äntligen är dagen här. Hoppas ni får den finaste dagen med massor av kärlek.
  Hoppas på massor av uppdateringar från dig och tärnorna.
  Kram och all lycka till er <3

  Svara