Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:00 | september 18, 2018

100% no hangover.

Unvinded
Nu inför bröllopet har jag velat ta det lugnt med alkoholen. Jag har absolut tagit ett glas här och där, men framför allt har jag valt alkoholfria alternativ. Livet känns ofta festligt i sammanhang då jag har ett glas bubbel eller rött i min hand, och att i detta situationer smidigt kunna välja ett annat alternativ har för mig en life saver.

Dessutom, nu när jag äntligen kommit in i ett riktigt bra träningsflow – känns det extra tråkigt att paja det med alkohol. Om det är något mina tränare på Kampsportsportlabbet bannlyser – så är det just alkohol. Absolut ett glas vin här och där, men inte karatefyllorna.

Men – som många vet är när man väl slår sig ner vid en middag och känner livet i kroppen – kan det vara trist att fylla glaset med vatten eller cola när alla andra runt omkring delar på ett fylligt favoritvin. Mitt nya life hack är därför att alltid ha en flaska alkoholfritt till hands. Man får känslan – och smaken, men slipper ångestmackan när bakfyllan kickar in.

OCH – och detta kanske är mitt bästa – jag slipper ljuga för min PT Vilmer, haha. Bara en sån grej!

Dessutom börjar jag lära känna min kropp på ett nytt vis. Det är så lätt att kriga på utan att ta sig tid att pausa och känna efter. När jag har en miljon grejer i huvudet plus (och detta är viktigt att poängtera) härliga människor och möjligheter som drar en i olika riktningar är det ofta och naturligt att man säger ja till mer än vad man kan hantera. Det är svårt, och tråkigt, när härliga grejer blir till ångestmoment att tugga sig igenom. Desto svårare blir det självklart när kroppen inte pallar trycket. Att därför – och dessutom enkelt – kunna byta ut alkohol mot ett rimligt, gott och enkelt alternativ har blivit ett måste för att orka med. Dessutom känner jag på riktigt att när jag orkar mer blir jag även en härligare person.

Sedan ÄLSKAR jag att dela på ett riktigt bra rödvin med Markus och bli lite smålullig hemma eller en spontankväll med haggorna på stan. Men senaste tiden har jag handplockat mina tillfällen med mer omsorg. I mitt jobb serveras det ju vin var och varannan dag – och det är lätt hänt att det blir för mycket i perioder. Jag vet att jag låter som en gammal kärring nu, men finns det något mer tillfredställande än att studsa upp ur sängen en lördagsmorgon utan att ha några glas innanför västen trots att man hade en riktigt festlig kväll. Jag känner verkligen att jag hittat en fin balans. Innan var jag personen som alltid sa ja till ett glas vin i tid och otid, ”för det är ju så trevligt”. Men vet ni vad, det är minst lika mysigt, romantiskt, festligt, härligt och kalasigt med ett bubblande glas alkoholfritt.

Framför allt upplever jag att fler och fler väljer alkoholfritt, att man inte känner att man ”måste” ha en giltig ursäkt för att inte ta ett glas vid varje tillfälle. Känns lite typiskt svenskt. Innan kunde jag nästan känna att jag offrade mig när jag inte fick det där glaset, medan jag nu känner att jag självmedvetet gör ett aktivt val. Konstigt egentligen att man alltid måste förklara varför man inte dricker, men aldrig varför man dricker.

Mitt ”problem” har varit att jag är en all in person som givetvis även velat vara ”bäst på fest”. När jag försökt vara nykter tidigare har jag istället undvikt aktiviteter som innefattar alkohol. Men har insett att det bara handlar om vanor, det går minst lika bra att hålla sig till de alkoholfria alternativen då och då utan att vara den ”tråkiga”.

Unvinded Jacobs Creek

Blev sjukt glad när Unvined Jacobs Creek, alkoholfria alternativ, kontaktade mig för ett längre samarbete i våras. De har flera alkoholfria alternativ som bubbel, rödpang och vitt såklart. De finns såklart på Systembolaget, men även i nästintill alla matbutiker som ICA, Coop etc. Framför allt så gillar jag att deras bubbel inte är för sött och sliskigt. Och det är bubbligt. Det är viktigt. Så det inte blir som avslagen läsk så fort man hällt upp glaset.

Nu har jag hela kylen fylld med Unvined, dessutom festligt för alla mina gravida vänninor som kommer på besök.

Unvinded

Unvined Jacobs Creek har lyckats behålla druvornas karaktär och personlighet, trots avsaknaden av alkohol. Det är ett friskt och fruktigt vin med doft och smak av citron och rosenblad. Dessutom är det ju betydligt trevligare för plånboken att välja alkoholfritt, en flaska går loss på soliga 59 kronor – här kan ni läsa mer om produkten.

Unvinded Unvinded


9 kommentarer9 kommentarer om “100% no hangover.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket är det bästa röda alkoholfria vinet som du har druckit?

  Svara
 • Hej. Du har rakat skriva ”unvinded” pa tva/tre stallen men det heter ”unvined”. Bara en heads up.

  Svara
 • Vart är din fina klänning från? <3

  Svara
 • så fin den lilla mörkbruna skärbrädan är! Var finner jag den? kram

  Svara
 • Du är urkass på att märka ut samarbete och reklam.

  Svara
 • Det är ju det första man läser? Plus att det ”hänger” med när man skrollar ner.

  Svara
 • Hej!

  Var är din fina svarta klänning från?

  Svara
 • Hej, vad heter lampan över bordet?

  Svara
 • Alltså så snart någon lyckas göra riktigt goda och pangiga alkoholfria rödviner kommer jag nog sluta dricka helt – allt annat finns ju bra alternativ till (iaf på Systemet och ICA, om ej på barer etc…). Hoppas att barer och restauranger blir bättre på att ha ett urval alkoholfritt snart! Tråkigt när man kan välja på 1 alkoholfri öl de gånger man inte vill dricka alkohol ute…

  Svara