Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | augusti 17, 2018

Huawei P20 Pro Vs. Iphone X

I skymning med Iphone X.

Senaste veckan och under Way out West festivalen fick jag prova världens första Leica-mobilkamera, Huawei P20 Pro. Med trippla linser från Leica tar den lika skarpa bilder – dag som natt. Och lyckas alltid – trots skakig hand återskapa ljuset. För att jämföra kvalitén har jag plåtat i samma ljus och situationer med min Iphone X. Bilder är inte redigerade utan rakt upp och ner precis som de är tagna. En annan sjuk grej är batteritiden. Jag har inte laddat telefonen sedan dagen innan way out west och har fortfarande orimliga 23 % kvar – en vecka senare. Sedan har jag absolut inte använt apparna på samma sätt som jag gör med min Iphone, men jag har ändå använt den flitigt. Men min andra telefon dör ju bara man kollar på den.

Huawei H20 Pro

 I skymning med Huawei P20 Pro.

Huawei H20 Pro

I dansande taxi med Iphone X.

Huawei H20 Pro I dansande taxi med Huawei P20 Pro.

 Huawei H20 Pro

Detaljbild med Ipone X på mörkt tåg.

Huawei H20 Pro

Detaljbild med Huawei P20 Pro på mörkt tåg.

Framför allt efter att ha kollat igenom hela min skörd från senaste veckan så upplever jag att Iphone’s bilder är mycket mer gula i tonen, medan Huaweis är skarpare och återskapa nyanserna som är på riktigt.

Huawei H20 Pro Huawei H20 Pro Sedan finns det en funktion som är som en inbyggd ”photoshop” som gör en lite slätare redan när bilden tas om man är sugen på det. Kan ju vara något för måndagsselfien efter en hård helg om inte annat, haha.
Huawei H20 Pro Huawei H20 Pro

Överlag så upplever jag att bilderna kan ersätta en mindre kompaktkamera. Dessa är hela 5472 x 7296 pixlar medan Iphonen är 1536 x 2048 pixlar, det är alltså en jädrans massa mer information – och kvalité. Nu är inte jag något proffs, men det måste ju betyda att det finns mer information i varje bild, vilket gör det lättare att ”rädda” bilder som blivit mindre bra i efterhand.

Iphone

En annan sak som jag fnulat på är att Huawei P20 Pro är väldigt bra på att få till olika ljuskällor i bilden, medan Iphonen inte klarar det på samma sätt, framför allt tycker jag att bilderna blir korniga och grusiga när det är mörkt. Tog de här bilderna för någon dag sedan i lägenheten runt 22.00.

Huawei H20 Pro

Förstår ni vad jag menar? Det är verkligen stor skillnad!

Igår gjorde jag och Uchenna det ultimata slutprovet, om telefonen klarade kontorets mest svårfotade  plats vid fönstret där det kommer in rejält med dagsljus med porträtt inställningen. And yes it did.

Den har riktigt softa inställningar för ljus. Jag fotade Uchenna med mjukt ljus, sedan känner den alltid av ansikten och förväxlar inte människor med möbler eller annan interiör.

Vill du vara riktigt hardcore går du in i PRO inställningen där du kan ställa in det mesta likt en kamera, allt från ISO till vitbalans.

Den är makalös när det kommer till detaljbilder. Det finns nämligen en funktion där du kan ställa in bländaren helt själv (alltså hur blurrigt det blir runt din fokuspunkt).

Försökte göra samma sak med Iphonen, det gick sådär, haha.

Summan av kardemumman är att kameran utan tvekan utklassar min befintliga mobil – och att jag kanske borde tänka om när det kommer till val av telefon. Jag som tyckte min Iphone tog bra bilder, men detta går ju inte ens att jämföra – det blir läggmatch.


17 kommentarer17 kommentarer om “Huawei P20 Pro Vs. Iphone X”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Snälla kan du inte berätta mer om din förlovningsring och när/varför du bytte? Sett att många frågat, tycker bara det är sjukt intressant 🙂

  Svara
 • Är Iphone X en ”liten” eller ”sttor” iphone? alltså en plus-variant eller ej? Så att man, även om man är lite okunnig, vet vad du jämför med 🙂

  Vet att det finns någon plus-iphone med dubbla kameror, är det den du har?

  Svara
 • iPhone X är inte en plusmodell, men skärmen är större så den upplevs ändå lite större än ”standard” iPhone storleken. Det är 7 plus som har dubbla kameror men X har också det! 🙂

  Svara
 • iPhone 8 Plus skärm =5,5 tum LCD 1920 x 1080 pixlar
  iPhone X skärm = 5,8 tum amoled, 2426 x 1125 pixlar
  Huawei P20 Pro skärm = 6,1 tum amoled 2240 x 1080 pixlar

  Svara
 • Huawei har haft leica-kamera länge! Mycket bättre än iphone 🙂

  Svara
 • Ta en titt på marknadsföringslagen, detta känns ej ok https://lagen.nu/2008:486

  Svara
 • Håller med

  Svara
 • Fast hela inlägget är ju märkt med ”SAMARBETE med Huawei” i bannern som följer med när du scrollar ner i inlägget? Om det är det som du syftar på?

  Svara
 • Jag gissar att Mia syftar på att man generellt inte får snacka ner en annan produkt när man gör reklam för något. Alltså att säga som här typ ”kolla vad dålig iPhone är, denna telefon är mycket bättre”.
  Dessutom, iPhone-bilder är ju inte generellt så dåliga som de exempel Petra lägger upp här, vilket gör annonsen än mer tveksam. Hon verkar ha tagit medvetet dåliga bilder, vilket ju sannolikt bidrar ännu mer till att annonsen bryter mot lagen kring hur andra produkter får visas i en reklam.

  Det är riktigt synd faktiskt, att influencers inte tar de lagar som ska reglera deras verksamhet på allvar alls? Nu när de flesta ändå motvilligt börjar markera samarbeten så hittar de nya sätt att fiffla. Självklart kan man inte veta allt (tex att de som inte jobbar med marknadsföring behöver inte ha stenkoll på detta), men att läsa på/rådfråga om det som man faktiskt jobbar med, det är under all kritik.

  Svara
 • Tack B, exakt vad jag syftade på.

  Kom igen nu Petra, detta var lågt.

  Svara
 • Testa zooma in med din p20 när du tar detaljbilder. (tryck på knappen där det står 1x inne i kameran)

  Svara
 • Är företaget som sponrar dig med telefonen seriöst så borde dom ha invändningar till ditt inlägg. Då det inte är korrekt skrivet enligt marknadsföringslagen. Hela Way out westgrejen känns på nåt sätt jädrigt totalsponsrad, vilket den troligen också är misstänker jag

  Svara
 • Fast nu är det ju så att upplösning på en bild tagen från IPhone X huvudkamerorna ligger på 3024 x 4032 pixlar och inte 1536 x 2048 pixlar. Men ja, Huawei kamera är en mycket kapabel en.

  Svara
 • Alla har ett pris. Den här flickan sålde sig för en p20 hoho

  Svara
 • Du måste ha jobbat bra för att ta så dåliga bilder med en X, jag är själv ingen vidare fotograf, men mina är inte alls lika dåliga som dina.

  Svara
 • Jag har en Huawei Mate 9 (tror jag att det är, blev osäker på numret nu, men den är ca ett år gammal) och den har Leica-kamera. Tror inte det är så nytt med andra ord? Jag tycker dock att min Samsungmobil tog mycket bättre bilder, skarpare och ljusare, och kommer att byta tillbaka till Samsung när det blir dags att byta. Är i övrigt nöjd med mobilen, men kameran förväntade jag mig mer av just eftersom den marknadsfördes som så himla bra pga. Leica. Kan erkänna att jag också tycker att det blir fel när ett inlägg går ut på att trycka ner ett annat märke. Det hade varit bättre att bara visa bilder från Huaweikameran utan jämförelsen.

  Svara
 • Detta smutskastningsinlägg är det sjukaste jag läst. Speciellt då det är i syfte att marknadsföra ett annat märke. Du vet mycket väl själv att så kassa bilder du lyckats ta med iphone x är långt ifrån dess kapacitet. Skämmigt.

  Svara