Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:52 | augusti 14, 2018

Inred med speglar.

petra tungarden vardagsrum vaggfarg

Jag älskar hur speglar kan förvandla ett rum, man ser sitt hem ur nya vinklar –  och de hjälper till att förstora rummet. Har länge varit sugen på en annan form ovanför vårt sideboard, då det blir lite kaka på kaka med tre tavlor i samma form på samma vägg. Idag när jag satt hemma och jobbade bestämde jag för att prova att flytta spegel från sovrummet in till vardagsrummet.

Det blev riktigt bra men jag får nog vänta lite med det köpet tills vi slickat våra sår från bröllopet och ätit nudlar i ett halvår.

petra tungarden vardagsrum vaggfarg

La vantarna på den här bjässen på Apartment Stories till sovrummet som är hela 140 cm i diametern. Den ska hängas tillbaka då den gör sig löjligt bra i sovrummet, hela rummet känns så mycket större – och den fyller även funktion då planen egentligen var att bygga mer förvaring där den dinglar. Så vi har borrat upp eluttag och dragit in bredbandet bakom för att få bättre uppkoppling i sovrummet. Men sedan ändrade jag mig i vanlig ordning, så nu måste den hänga där av praktiska skäl för att täcka uttagen på väggen.

petra tungarden vardagsrum vaggfarg

petra tungarden vardagsrum vaggfarg  petra tungarden vardagsrum vaggfarg  Om ni undrar varför den är groteskt smustig så var det för att jag geggade ner hela glaset med mina svettiga fingrar när jag fraktade ut tegelstenen.

petra tungarden vardagsrum vaggfarg
Men visst kan det bli bra? Kanske ska beställa en i ett snäpp mindre eller så låter jag den bara vara så maffig. Nu står den ju bara lutad, så den ska ju såklart upp på väggen. Måste måla över det där hemska larmet också.

Tycker den här var fin från AYTM eller den här från Broste Copenhagen. Fast skulle nog vilja ha en i 130 cm, kanske bara ska måttbeställa en, blir säkert billigare också.

Rund-stor-spegel-med-massing

Men hallå insåg nu att att Krickelin har målat in sina lister precis så som jag vill göra hemma i en mörkare blå. Det var inte det vi skulle prata om egentligen utan hur fint det är med en växt framför spegeln som hon har.

 stor_rund_spegel_04

Perfekt med stora speglar i hallen, där man gärna vill ge illusionen av mer rymd.

Stor-rund-spegel-utan-ram

Om jag inte minns fel så måttbeställde Hanna Wessman sin spegel själv. Tror det här är en gammal bild från hennes hem, men så tjusigt.

petra tungarden vardagsrum vaggfarg

En annan grej – får så himla mycket frågor både på mail och instagram om vart alla prylar kommer ifrån i vardagsrummet. Har ni några andra funderingar på vart saker kommer ifrån kan ni kommentera så lovar jag att svara.

Så här kommer en liten lista: 

Väggfärg: Alcro Blåstång
Soffa: MeliMeli
Bord: Tom Dixon
Matta 300×400: Layered 
Fåtöljer: Gubi
Beige stor vas: Hemtex
Kuddar i sammet i soffan: Apartment Stories


14 kommentarer14 kommentarer om “Inred med speglar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad är det för fina växter du har i krukan i sovrummet?😍

  Svara
 • Det är en spökväxt, som är död ironiskt nog, haha. Den har egentligen små silvriga blad. Men den är svinlätt att döda, haha. Så ser den ut som den gör hos mig ; ) Jävla superväxt!

  Svara
 • Var är tavlorna ifrån? 🙂

  Svara
 • Var är de enkla vägglamporna i mässing ifrån? Ska renovera om en lada på tomten till salong/festlokal/louge och tror de skulle passa perfekt men hittar inga liknande

  Svara
 • Hej Petra,

  Lampan du har ovanför matbordet, vart har du köpt den? Superfint har du! 😊

  Svara
 • Lampan ovanför soffan. Vart kan man köpa den?

  Svara
 • Oooh, då passar jag på! 😀
  Glasvasen, som står på golvet bredvid sidobordet, var har du hittat den sötheten?

  Svara
 • Jag undrar om bordet mot väggen (sideboarde..t? haha) som spegeln nuförtiden står på? 😀 Så fint!

  Det är soffbordet/en(?) som är Tom Dixon gissar jag, inte matbordet?

  Svara
 • Vart ifrån beställde du bordsbenen?

  Svara
 • Hej Petra! Vart är sidobordet i marmor ifrån? Tack för en inspirerande blogg.

  Svara
 • Hej,
  Om du vill ha en extremt prisvärd spegel med svart tunn ram, finns det ett riktigt kap från Rusta, 85 cm i diameter för 399:-.
  https://www.rusta.com/se/spegel-hugo-p955014850301.aspx
  Lycka till!!
  /Anna

  Svara
 • Var kommer dina matsalsstolar ifrån? Är väldigt stilrena men ser samtidigt väldigt sköna ut!

  Svara
 • Hej! Vart kommer dina underbara tavlor ifrån?

  Svara
 • Hej! jag är också intresserad av tavlorna, var kan man köpa dessa?

  Svara