window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:56 | juli 26, 2018

Poolhäng på El Ancla, Shopping i Gamla Stan och Middag på Casanis!

Marbella el ancla casanis_-8

Tisdagen spenderades på solbäddar på El Ancla, som ligger i San Pedro. Be om att få solstolar som har vy ut mot havet och inte poolen, vi bad om duoparet nr 37 och 38, tips tips!

Det är helt klart ett av mina favoritställen i Marbella. Graanen berättade att han brukade äta här med farfar när han var liten, så det har stått stadigt under alla år. Graanens föräldrars hus är alltså min farfars gamla som pappa och hans syskon delvis växte upp i.

Marbella el ancla casanis Marbella el ancla casanis_-4

Briljant idé av Ganni att designa ett helt bikinikit med matchande topp. Perfekt att slänga på sig till stranden så behöver man bara en underdel så är man redo.

Marbella el ancla casanis_-12

Vid halv fyra var det dags att slå sig ner till bords för lunch. Har helt kommit in i Marbella tid nu, vet inte hur jag ska komma upp på morgonen hemma igen. Här äter vi lunch vid halv fyra och middag vid halv elva. Jag rekommenderar er att boka ett lunchbord samtidigt som ni gör bokningen av solstolar så ni får ett bra bord vid havet.

Marbella el ancla casanis

Vi började med att dela på en tryffelravioli efter att en vän vid bordet bredvid sa att den rätten var ett måste. Kan bara instämma efter att ha förtärt den här krämiga hemmagjorda pastan.

Marbella el ancla casanis

Till varmrätt åt jag ”catch of the day” – havsabborre. Som var riktigt fin. Egentligen är jag ingen fisktjej eller rå fisk, skaldjur, lax, sill osv smälter i min mun. Men tycker ofta upplever jag att grillad fisk smakar ”ingenting”. Förstår ni vad jag menar? Eller är jag helt ute och cyklar? Som torsk, det är ju bara festligt om man dränker firren i en jädrans massa smör eller vitvinsås men själva fisken i sig, naken utan tillbehör är ju inget att hänga i granen.

Marbella el ancla casanis_-13

Efter lunchen kastade vi oss i saltvattenpoolen. Själv spenderade jag sista timmen sovandes på mage likt ett litet barn i skuggan.

Marbella el ancla casanis

Efter ett snabbt ombyte hemma var vi redo för en kväll i gamla stan. Är ni i Marbella tycker nästan jag att det är ett måste, absolut det är lite turistigt och väldigt mycket folk, men också otroligt mysigt med alla små gränder, söta butiker och bra restauranger. Två av mina favoritrestauranger är Casanis, fransk och italienska Casa Tua. Se till att boka bord innan då det kan vara rätt fullbokat.

Marbella el ancla casanis_-16

Invigde som sagt min nya blåsa som jag fyndat på Dagmar rean efter att jag såg den på min bästis Forni för ett tag sedan. Ida hade på sig min stass från C/Meo Collective. Hur vacker är den kvinnan? Wow!

Marbella el ancla casanis_-27
Behind the scenes, haha.


När vi kollade väderlägsrapporten innan vi skulle hit stod det 24 grader, alltså sex grader kallare än var det var i Sverige. Men det visade sig ju inte stämma, då det varit närmare 30 varje dag. Vi skämtade om att vi inte skulle få någon kulör, tji fick vi.

Marbella el ancla casanis_-29

Sedan traskade vi runt i de små gränderna på jakt efter ett par nya loafers åt Lorpan till bröllopet, men utan resultat. Eller vi snubblade över ett par riktigt fina par men de kostade också därefter så det blev inget köp.

Marbella el ancla casanis_-30

Vi bänkade oss i backen på Casanis. Dagens svåraste val skulle klubbas.
Marbella el ancla casanis_-33

Vissa tog mer lätt på beslutet.

Marbella el ancla casanis_-34

För min del blev det en biff wellington. Alltså oxfilé, med en svampfyllning inlindad i smördeg med stekta potatisar och sparris. Alltså en riktig spik i kistan.

Marbella el ancla casanis_-35

Den här lasagnen med tryffel gick inte heller av för hackor, satt och dreglade över Graanens tallrik på andra sidan bordet.

Japp, och det var den dagen i Marbella. Idag står poolhäng hos några vänner till Ida och Graanen på schemat och ikväll väntar en middag med ett annat gäng på Finca Besaya. På måndag kväll bär det hem igen till Stockholm då är semestern slut för den här gången.


7 kommentarer



7 kommentarer om “Poolhäng på El Ancla, Shopping i Gamla Stan och Middag på Casanis!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • such perfect pics !

    Svara
  • Så härligt det ser ut! Hur mycket betalade ni för solbäddarna vid stranden?
    Ha en fortsatt bra resa och ett underbart bröllop! 🙂

    Svara
  • Hola! Just de kostar 30, men de vid poolen kostar 20 : ) Tack desamma snyggo! ; )

    Svara
  • Tips på loafers! Meermin är ett skomärke från Mallorca som gör handgjorda skinnskor för inte en alltför dyr peng! Så kolla deras hemsida!

    Svara
  • Åh, gracias ska kolla dirr ; ) KRAM!

    Svara
  • Hej 🙂

    Härligt de ser ut! Tänkte höra vart du köpt dina runda radband solglasögon? Hottar dem inte nånstans! 🙂

    Svara
  • Från Wakakuu ; )

    Svara