window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | juli 16, 2018

Spontanweekend till Häringe Slott

Haringe Slott Secret Escape-12

I fredags började man känna av semesterpulsen i Stockholm. Trottoarerna hade spelutrymme och de vanliga stressade ansiktena hade byts ut mot nyfikna turister med kartor i händerna. När klockan slog halv fem bestämde vi oss för att fira in helgen på Dramaten Terassens uteservering. Det är många som missar den lilla oasen en trappa upp. Vi satt och pratade om helgen, efter att ha konstaterat att värmen var här för att stanna gick vi in på Secret Escape och spontanbokade en natt på Häringe Slott. Vi lyckades knipa de två sista rummen, ödet med andra ord.

Haringe Slott Secret Escape-12

Jag hade på mig min favoritklänning från Adoore – såklart. Något av det bästa med den här klänningen är att man aldrig lyckats få några svettfläckar – hur varmt det än är.

Sedan gick vi hem. Jag lagade köttbullar med snabbmakaroner toppat med ett täcke av sötstarksenap och ketchup –  och så planerade vi bröllopet innan vi släpade oss in sovrummet och brände av några avsnitt av Game of Thrones. Man kan säga att jag och Markus blivit smått besatta, kan inte förstå att jag missat den.

Haringe Slott Secret Escape-12

Vid tolv dagen efter kom Daniel och plockade upp oss med bilen. Efter bara en halvtimmes bilfärd var vi redo att inta poolen.

Haringe Slott Secret Escape-8

<3

Haringe Slott Secret Escape-12

Vi åt en skagentoast till lunch i solen på terassen. Vi fick rummet för 2300 riksdaler med frukost och en tre rätters inkluderat i priset. Älskar Secret Escape har använt deras tjänst rätt mycket, tycker man kan göra riktigt bra deals.

Haringe Slott Secret Escape-12

Invigde min nya baddräkt från H&M.

Haringe Slott Secret Escape-12
Till mina shorts från Adoore. Gillar att de är så höga i midjan och slutar precis där man vill att de ska sluta på låret. Inte för långa, inte för korta.

Haringe Slott Secret Escape-12
Efter några timmar i solen begav jag mig ut på en joggingtur bland ängar och längst med vattnet medan killarna vilade. Har verkligen kommit in i en riktigt bra träningsspiral. Nu ser jag framemot träningen. Jag vill träna, det är ingen uppoffring. Haha, nu gäller det att inte sluta – det är då det blir så förbannat jobbigt att börja igen.

Sedan svidade jag om till vårt kit från Adoore. Ni hittar kjolen här och toppen här! Och matchade det såklart till mina flattered sandaler som min bästis designat!

Haringe Slott Secret Escape-12  Haringe Slott Secret Escape-12

Vi hade med oss en flaska rödpang och tog en fördrink på en bänk utanför vårt hus.

Haringe Slott Secret Escape-12
Innan vi traskade vidare till stora byggnaden. Det var tropisk värme, luften var helt ljummen och det mjuka ljudet av syrsor i bakgrunden – det kändes nästan som att man var i Frankrike med hela slottsmiljön.

Haringe Slott Secret Escape-12

Sedan glömde jag såklart bort att fota hela middagen. Hade verkligen inga klagomål på maten, den var magisk. Men däremot var lite synd att man inte fick sitta ute och äta på terassen, utan middagen serverades inne i deras middagssal som skulle behöva lite kärlek och omsorg. Det kändes lite nergånget.

Haringe Slott Secret Escape-12

Vi avslutade hela kvällen med att ta en kvällspromenad ner till vattnet innan hela ligan sussade lagom till midnatt.

Haringe Slott Secret Escape-12

Vi var uppe tidigt för att hinna med en långfrukost. Ett stort plus är att det bara är hotellgäster som får använda poolen, så det var inte alls trångt eller mycket folk. Sedan spenderade vi hela dagen i gassande solsken innan vi packade in oss i bilen, länsade taco– och snackshyllan och bänkade oss i vår soffa för att se finalen mellan Kroatien och Frankrike. Åh, jag ville att Kroatien skulle vinna, tänk vad stort. Men Frankrike förtjänade verkligen guldet. Så häftigt att se alla bilder från Paris och alla människor som firade vid eiffeltornet, vilken folkfest. Frankrike behövde den vinsten.

Kommer bestämt åka tillbaka till Häringe Slott, så skönt att det ligger så nära stan. Perfekt för en liten miniweekend.


5 kommentarer



5 kommentarer om “Spontanweekend till Häringe Slott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här