Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:00 | juli 12, 2018

Taste the French way of life.

1664 alkoholfri
För några veckor sedan samlades jag, Forni och Sara på Sturehov slott. Solen brände i nacken trots att klockan bara var 08.00 på morgonen, direkt när jag slog upp dörrarna till slottet hörde jag både Fornis och Saras skratt eka i den maffiga stentrappan. Alla var på sitt absolut bästa humör. Vilket var helt förståeligt då hela dagen skulle gå i fransk manér tillsammans med 1664 alkoholfri. Vi skulle alltså få prova på: ”Taste the French way of life” som är deras motto och slogan.

1664-alkoholfri

Livet är underbart, men kort. Varför inte leva som fransoser och fransyskor gör – ta vara på alla ögonblick, njut lite mer, pressa inte dig själv så hårt – unna dig när tillfälle ges eller skapa dem själv i den inrutade vardagen. Fira både små och stora stunder som förgyller livet.

Jag tror på att våga – tror aldrig att man kommer ligga på dödsbädden och ångra något av alla fantastiska saker man gjort som den där långa spontanmiddagen en måndag, resan till Rom med en ny förälskelse – att våga fira ögonblicken som är just nu. Våga säga ja till livet – lite oftare. Jag har nog alltid varit en livsnjutare, men när jag var yngre satt jag vaken hela nätterna och jobbade – idag prioriterar jag lite annorlunda.

Okej, nog babblat om inställningen till livet. Men jag tror det är viktigt att ibland påminna sig själv varför man lever och vad man vill ha ut av sin tid här på jorden.
1664-alkoholfri

Första scenen spelades in vid ett uppdukat bord med franska delikatesser. En av anledningarna till att vi gifter oss just i Frankrike är den franska maten och dess delikatesser, de tummar inte på färska råvaror och gör allt med högsta kvalité. Precis som 1664 Blanc Sans Alcool som är en alkoholfri fransk veteöl som sticker ut från mängden.

1664-alkoholfri

Efter mastadont middagen, kastade vi kindpussar till höger och vänster innan det var dags för dagens höjdpunkt – vi skulle tillaga en Crème brûlée.

1664-alkoholfri  

Haha, det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss till en början för ett av äggen var ruttet. Skrattade så tårarna forsade när Sara chockat kastade ifrån sig den bruna sörjan. Tur att det fanns extra ägg och att vi kunde börja om. Tack gode gud för att den nybakade Crème brûléens doft suddade bort alla minnen av det misstaget.

1664sansalcool

Lorpan och Danijel var exemplariska statister hela dagen. Perfekt inspelning en fredag när alla bubblade med förväntningar inför helgen. Kan nog faktiskt inte tänka mig en bättre arbetsdag. Dessutom var hela teamet vänner till oss vilket gjorde det ännu mindre till ett jobb.

Jag beställer ofta 1664. Gör alltid det på Riche och ber dem servera ölen i ett stort pampigt vinglas. Ölen är väldigt feminin i smaken, med en eftersmak av citron. Älskar att den inte blir lika tung som en vanlig öl, utan smakar mer fräscht. Dessutom har de utan tvekan den snyggaste flaskan, älskar den turkosa färgen. Vi ska ha deras öl på bröllopet, perfekt med alkoholfria alternativ som man kan varva med utan att göra avsmak på varken smak eller kvalité.

Sedan förflyttade vi oss ut i den nästan overkligt gröna trädgården där en bouletunering avslutade hela drömdagen.

Blir så glad av att se alla bilder. Åkte leendes hem från inspelningen med några viktiga reflektioner från dagen. Jag kommer aldrig glömma när jag satt hos min psykolog för första gången och hon frågade vad jag ville ha ut av våra samtal – och jag minns att jag svarade harmoni, lära mig säga nej till jobb och sätta gränser för att kunna leva mer. För fasiken vad härligt det är att leva, utan att stressa genom alla stunder.

Vill ni se den soliga videon från dagen tycker jag att ni ska spana loss ovan.


2 kommentarer2 kommentarer om “Taste the French way of life.”

    Vill du utveckla hur en öl är mer feminin i smaken?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här