Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:38 | juli 8, 2018

Hormonmonster.

Nu är jag så himla less på det här med att vara svullen, puffiga ögonlock, kaos mage och fulhet – varje månad i en vecka. Jag är så fruktansvärt hormonell och sedan jag slutade med preventivmedel för drygt tre år sedan har alla känslor och kroppens uttryck förstärkts. Min kropp kan jämföras med en blåsfisk eller en marshmallow i mikron under den perioden.

Första dagen på ägglossningen vaknar jag och känner att livet inte har någon mening. Men det brukar släppa efter ett eller två dygn. Sedan blir jag svullen och min mage säger ifrån. Sedan fortsätter vi glatt vidare till menstrationen när det värsta för mig är fyra dagar innan, uppladdningen inför det som komma skall. Idag peakar jag i fulhet, det är dagen innan. Mina ögonlock är som fotbollar, småfinnar till höger och vänster och kinderna har nått nya proportioner så här på morgonkvisten för att inte tala om min mage som absolut inte vill samarbeta, känns som att jag ätit ett kg rå rödlök (ni som vet ni vet). Nej, för inte ska det räcka med att ha mens, du ska även åka på en mildare magsjuka fem dagar i månaden. Och så blir jag löjligt trött just dessa dagar. Och det blir bara värre och värre för varje år som går, tycker att det går i helt fel riktning – kan det inte bara bli bättre och behagligare istället.

Däremot har min lingonvecka aldrig varit så här välplanerad. Åkte på det precis innan Italien, nu slår det till igen och sedan kollade jag i ”Flo” min app som håller koll på allt när tusan det skulle slå till i September när vi gifter oss – och hör och häpna PERFEKT tajming inte en ägglossning eller tampong i sikte. Jag har faktiskt börjat planera in viktiga fotograferingar och liknande efter min mens, haha.

Jag är typ orolig för min framtida graviditet. Vätskefylld kommer vara mitt förnamn. Och hur tusan kommer egentligen min mage må? Vi kommer nog ha ganska kul i bloggen när vi ska gestalta och sätta ord på min graviditet någon gång i framtiden.


14 kommentarer14 kommentarer om “Hormonmonster.”

  Hur skyddar ni er om du inte använder preventivmedel? Natural cycles? Jag testade detta en period men blev för nojig och återgick till p-piller trots en längtan efter att slippa hormonerna. Eller har du kopparspiral? Vill du vara så snäll o skriva om dina tankar och upplevelser kring ditt icke-befintliga preventivmedel? Tack snälla på förhand!!
  Kram

  Svara

  Har livets tips!!! Köp Nattljusolja från Life. En kapsel om dagen. Tog p-piller i typ 10 år & när jag började med Natural Cycels för två år sedan blev jag också ett monster. Blev tipsad om nattljusolja & nu kommer jag aldrig kunna gå en dag utan det, humöret hålls i schack och mycket mindre svullnad. Jag blir en hemsk människa utan dem haha! Du borde testa! Jag är med i din tävling med Refunder, passade på att klicka hem nattljusoljan igår faktiskt haha! Håller tummarna steeeenhårt för Capri + för att du får ordning på hormonerna 😉 Puss!! /Lina

  Svara

  Åh, det ska jag köpa och testa!
  Tack för tipset! 🙂

  Svara

  Hej, jag upplever exakt samma jobbiga pms men om det är till nån tröst så mådde jag ypperligt under mina två graviditeter. Inte en ångesttanke eller svullenhet ( mer än fen självklara magen då😉) på 9månader💃

  Svara

  Därför kan jag aldrig sluta med p-piller. Inte för att jag tror att mina hemska fisar, svullna mage och finnar trots mina 29år är helt oberoende av hormonerna. Men jag ÄLSKAR ändå mer att slippa mens, mensskydd och allt det där. Älskar.

  Svara

  Jag känner likadant, och har ingen kille och känner mig ensam 🙁 så är avundsjuk på dig som iaf har någon som kan ta hand om dig 🙂

  Svara

  Då kan jag berätta för er att, inte nog med att vi först i åratal ska genomlida denna rollercoaster det innebär att vara fertil, för sen kommer det h-vetiska klimakteriet och det är ingen ”walk in the park” kan jag säga, sju resor värre än pms….el rättare sagt pms HELA tiden.

  Svara

  Förstår precis vad du menar, jag känner också att jag blir mer och mer känslig för allt hormonellt för varje år som går! Slutade också med preventivmedel för några år sen men jag måste säga att jag ändå är väldigt nöjd över det, har fått tillbaka min sex drive (den var typ borta när jag tog p-piller!) och tycker också att det är skönt att känna att det som händer i min kropp är naturligt 🙂

  Svara

  I hear you sister… 🤦🏼‍♀️

  Svara

  Tips om du fortfarande använder tampong, OrganiCup. 1000 gånger bättre. Du kan bada, bara en sån sak!

  Svara

  Tröttheten under mens beror säkerligen på järnbrist jätte vanligt tydligen. Finns en massa hjälpmedel kolla på hälsokost butiker etc. Lycka till!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här