window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:25 | juli 1, 2018

Nu lyfter vi!

Idag har vi slingrat oss fram genom bergen tillbaka in i landet för att lämna av bilen och checka in på Bergamos flygplats. Vi hade hittat riktigt billiga biljetter hem med Ryan Air. Det var inte svårt att lokalisera deras check in, för så fort vi närmade oss deras diskar mötte man direkt ilskna blickar, svordomar, hopsjunkna uppgivna resenärer och skrikande skolklasser som fått för mycket socker och lekte norsk fylla runt sina disneyväskor. En mamma med rödlockigt hår stod längst fram i ena kön, med barn skrikandes både i famnen och slingrandes kring fötterna och började uppgivet storgråta. Uppfattade det som att hon glömt skiva ut biljetterna till hela familjen och var antagligen tvungen att ”böta” lika mycket som utgångspriset. Ville ge henne en styrkekram. 150 personer som trängdes i fem köer med personal som antagligen både fått tinitus och tappat livsglöden för längesedan, rörde sig som långsamma robotar med tom blick. Haha, det var verkligen inte ett enda leende i sikte.

Att flyga med Ryan Air utan att åka på extra avgifter blir nästan en sport. När jag laddade ner Ryan Air appen tidigare i veckan så såg jag att det finns en hel tillägnad app om hur man lyckas med ovannämnda, en app som täcker alla fallgropar som man kan tänkas brottas med på vägen ombord.

Det är få saker som kan reta upp människor så mycket som incheckningsmomentet eller svindlande köer till säkerhetskontroller. Det finns inga genvägar. Allt hade gått så smidigt med returen av bilen, vi klarade oss hårfint på gränsen till övervikt, så vårt humör var orubbligt.

Ett annat värdefullt tips är att förköpa bussbiljetter till flygbussarna då de alltid är för få platser och sista gänget på bollen får vänta ytterligare en timme på soliga Skavsta. Sedan är det bara att be till gudarna att just ditt bagage blir avlastat först.

Nu har vi precis tryckt i oss en varm macka till storleken av en fotboll och väntar på att få boarda planet.

Jag har verkligen haft världens bästa semester. Den har innehållit allt från vänskapshäng, skratt, gastronomiska käftsmällar, rödvin lent som sammet, roliga utflykter och aktiviteter – och lite välbehövd egentid med Lorpan. Imorgon gasar jag på med jobb igen: nya Adoore kontoret ska inredas, ett nytt projekt ska sjösättas och sedan är det bröllopsplanering 2.0. Vi ligger så förbannat efter i vårt schema med precis allt, sedan ska jag försöka träna som en dåre med Vilmer och Crille. Och njuta av sommar i Sverige såklart!

På planet ska jag sätta tänderna i alla bilder från resan, så ni kan förvänta er en jäkla skörd dagarna som kommer.


14 kommentarer



14 kommentarer om “Nu lyfter vi!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag tycker inte det är värt att flyga LCC hem när man har haft en trevlig semester. Jag tycker det kan förstöra hela upplevelsen. Din beskrivning av Ryan Air låter hemsk. Skönt att ni förberett er bra innan.

    Svara
  • Haha, jag är fan beredd att hålla med dig men det skiljde flera tusen så då var det fan värt det, haha!

    Svara
  • Vaaart är klänningen ifrån? Wow!

    Svara
  • UNDRAR OCKSÅ!!

    Svara
  • Från Morris, det är en kjol och en topp ; )

    Svara
  • Du är verkligen så duktig på att skriva och uttrycka dig. Dina texter innehåller så mycket inlevelse och målar upp scenarion. Gång på gång när jag läser din blogg förvånas jag av hur jag dras med i ditt liv, som om jag upplever det själv. Du har säkert hört det många gånger men det är värt att nämnas igen, hör till ovanligheterna att jag läser texter med så mycket liv i! 🙂

    Svara
  • Men gud vad glad jag blir! Du gjorde min dag <3 PUSS PÅ DIG!

    Svara
  • Håller med ovanstående, bland annat därför jag läser din blogg för inlevelsen. Är nog en av få manliga läsare och inspirerades av min flickvän som läser din blogg.

    Till något annat o ett önskeinlägg bland allt mode 😁, jag undrar om du kan sätta ihop ett inlägg med alla dina lägenheter du köpt och sålt, storleken och om du vill gärna hur mycket du köpte dem för (antar att priserna var bättre då) och om du inte tycker det är för privat hur mycket du tjänade på dem.

    Keep up the good work👍🏼

    Svara
  • Men hello TACK <3 Självklart herrn! Det löser jag! Håll utkik! Massa kramar på dig!

    Svara
  • Såg på Insta att klänningen är från Morris. Men är den gammal, ny eller kommande kollektion? Kan inte googla fram den ☺️ Såå snygg👌🏼😍

    Svara
  • Jag ska dubbelkolla, lånade den från Sara, som jag i sin tur tror lånat den från Morris så den kommer nog landa i butik i höst! Kramar!

    Svara
  • Ååhhh då ska jag lhålla ögonen öppna👀 tack söta du för återkopplingen😍

    Svara
  • Var är väskan ifrån?

    Svara
  • Hej! Har du något restaurangtips från Camogli? Tack!

    Svara