window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:35 | juni 22, 2018

GLAD MIDSOMMAR

Topp Ganni, Kjol Ganni, Skor Mango, Väska ATP.

Nu har vi precis rullat in på Milanos flygplats och bogserat in tre normala stora väskor och mitt husvagnsliknande bagage in i en liten kombi, som att lösa ett tetris, men efter lite pusslande föll alla bitar på plats. Nu ska vi slingra oss fram genom landet till kusten och Alassio som är vårt första stopp. Ida fiskade upp tre blomsterkransar ur sin handväska på arlanda, så ikväll ersätter vi sill, nubbe och västerbottenpaj med pasta, kraftigt rödpang och krämig tiramisu.

En sak jag har reflekterat över är att det vilar ett olycksmoln över midsommar. Hur kan det nästan alltid vara riktigt bedrövligt väder? Ska vi inte bara byta dag på högtiden? Haha, det är ju nästan strålande sol på midsommardagen.

Jag minns när jag och Dasha styrde en midsommarfest för tre år sedan. Ett stenkast från stan hade vi hyrt en enorm tomt med egen badstrand, bastuflotte och med gott om utrymme för alla tänkbara lekar och ett liveband. Hela 80 personer var inbjudna. Däremot var själva byggnaden inte mycket att hurra för. Det blev precis som idag typ 11 grader och regn som aldrig slutade falla vilket resulterade i sista minuten lösning med ett litet tält. Folk anlände i korta sommarklänningar – och dunjackor.

Missförstå mig rätt. Jag är midsommarälskare av rang, men det kanske är det som är charmen med midsommar.

Jag hoppas ni får hångla loss, förtär massa med sill, tar det lugnt med nubben och skrattar för det är ju trots allt årets ljusaste dag och natt – och det om något bör ju firas.

Puss på er!

 

Fotograf: Lisa Höök. 


4 kommentarer



4 kommentarer om “GLAD MIDSOMMAR”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Tyvärr sitter jag helt ensam på midsommar. Har inte blivit något varken mat, hångel etc. Tråkigt men ändå skönt!

    Har du någonsin suttit ensammen på en midsommar Petra eller annan högtid och hur ser du på det?

    Svara
  • Benvenute till Italien och värmen! Petra bara ÄLSKAR din klänning. Du passar verkligen in på Milanos uteserveringar!
    Kram från Comosjön
    C

    Svara
  • Så fin som vanligt 😍😍😍😍😍

    https://nouw.com/sassabassa/varan-underbara-midsommar-2018-34066391

    Svara
  • Wow! Så snygg i den outfiten! Vilken storlek har du i toppen från Ganni?

    Svara