window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:26 | juni 20, 2018

On a bad day there is always lipstick…

Sa applicerar du rott lappstift

Jag ska börja ha mer färg på mina läppar. Framför allt ska jag börja bära mer röda läppar, tycker det är så snyggt. Dessutom är det kul att variera sig lite. Kanske ska våga mig på någon galen färg i sommar som orange.

Jag har dock en tendens att komma hem med läppstift i både mitt hår, på mina kläder men kanske främst på andra människors ägodelar. Man kan säga att jag är en vuxen i en treårings kropp. Jag har liksom inte koll på mina lemmar. Pratar alltid med väldigt STORA rörelser och gestikulerar med händerna som en dirigenter för en fullsatt orkester.

Men det finns ju några knep som kan kan förhålla sig till för att behålla pussmunnen intakt.

1. Förbered läpparna. Kanske säger sig självt men resultatet blir ju betydligt festligare om det finns en bra grund att utgå från. Jag brukar blöta en frotté handduk och skrubba läpparna så man får bort torra skinnfnasor. Sedan återfuktar jag alltid läpparna med något riktigt fett och återfuktande.

2. Underskatta inte vikten av en primer. Använder primer varje dag i ansiktet under min foundation, det slätar ut huden och får sminket att sitta som berget. Samma sak gäller för läpparna, så grunda alltid med en primer om du vill att läpparna ska hålla hela dagen/natten. Mina läppar har också en tendens att ”blöda ut” så vill du lyckas med en riktigt proffsig läpp med full drulleförsäkring gör du som jag och investerar i en vaxpenna som du målar runt läppkonturen som stoppar färgen från att ge sig ut på vilovägar.

3. Det finns ju en hel uppsjö av läppstift på marknaden. Jag tycker valet faller på vad man vill ha för look. Jag har lite svårt helmatta, nästan torra läppar – á Kylie Jenner. Utan tycker det är snyggare med en lite krämigare variant. Men en läppenna gör ju formen betydligt snyggare. Makeupartister brukar börja med att måla ytterkanten, från överläppens mitt och ut mot mungiporna. Många väljer ju att bara använda sig av läppenna. Det gör jag ibland när jag vill slippa bättra på så ofta. Men annars föredrar jag lite läppstift för lystern.

4. Ett annat knep som jag fick lära mig av min vän tillika sminkösen Sarah Grundén är att man förstärker pigmentet och förseglar läppstiftet om man applicerar ett tunt lager transparent puder vilket gör att färgen sitter ännu lite bättre.

5. Har du pudrat kan du sedan välja om du vill applicera bara lite mer läppstift, vilket ger en intensivare färg.

Sa applicerar du rott lappstift


6 kommentarer



6 kommentarer om “On a bad day there is always lipstick…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så fin och inspirerande blogg! Complimenti från Italien! Rött läppstift, grymt snyggt men personligen ser jag ut som ”IT”.
    Kram från Comosjön
    C

    Svara
  • Vad är det för läppstift? 💋

    Svara
  • Jättefint med färg, men du måste ha en läppenna för att det inte ska flyta ut som det gjort här.

    Svara
  • Såå snyggt!

    Svara
  • Superbra tips!! Skulle du kunna skriva ett inlägg/svara på vilken primer du använder samt din favorit läppenna samt läppstift?

    Svara
  • Hej petra! Hittar ingen 620 guerlain? Är det 62 eller 520 du menar på inlägget i instagram? Tack för svar:)

    /jenny

    Svara