Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy..

Shop my favorites

Min dag i bilder.

Hemlighetsmakeri, Rom i Köpenhamn och Datenight på Café Victor.

19:15 | juni 12, 2018

Kopenhamnguide petra tungarden-3

I torsdags började jag morgonen hemma hos Freddie för att hämta några Adooreordrar innan det bar av till Arlanda. Jag hade på mig vårt kit från Adoore, min favorit just nu ur kollektionen. Älskar det asymmetriska snittet på kjolen.

Sedan satt jag mig på ett plan till Köpenhamn i allra största hemlighet. Då vi skulle överraska Carro 24 timmar senare. Hon både ringde och smsade under dagen men jag ljög och sa att jag befann mig på en inspelning. Jag är så dålig på att ljuga, så var tvungen att ta det på sms för att inte bli avslöjad.

Köpenhamn bjöd på sådan värme jag brukar uppleva i Marbella, ni vet när man kliver av planet och nästan går rakt in i en värmevägg. Kändes som jag klev av flyget i Spanien istället för vårt grannland.

Kopenhamnguide petra tungarden-11

Lorpan var så varm att han var tvungen att köpa ett svalare ombyte bestående av shorts och t-shirt. Jag fick agera stylist och konstaterade att min fästman alltid borde bära jordnära kulörer, haha. Så tjusig!

Kopenhamnguide petra tungarden-7

Vi traskade på kullerstensgatorna bort till det färgglada Nyhavn. Kanske Danmarks turistigaste stråk, men också ett av de vackraste med sina färgglada hus i alla regnbågens färger precis vid vattnet.

Hann klämma och känna på lite reafynd inne på Birger Christensen.

Kopenhamnguide petra tungarden-24

Sedan svidade jag om en tredje gång. Den här omgången åkte Adoore stassen på.

Kopenhamnguide petra tungarden-5

Trots att klockan var närmare nio när vi gick genom en skrattande stad med överfyllda uteservering och solkyssta ansikten såg det ut som solen höll på att gå upp. Det var så ljust ute. Vi fick ett bord på Café Victor, som nog är motsvarigheten till Köpenhamns Riche – men ännu mysigare. Vi tjuvstartade datenigghten med några ostron.


Ett glas rödpang! Vi fick ett bord precis vid ett öppet fönster, så mysigt!

Min.

Kopenhamnguide petra tungarden-22

Sedan delade vi i ren Lady och Lufsen anda på en bit kött med grillad sallad penslad med senap.

Kopenhamnguide petra tungarden-23

Och en hummerravioli.

Kopenhamnguide petra tungarden-37

När vi vaknade åt vi en lång frukost innan vi traskade tio minuter till nästa boende – som låg granne med den mest idylliska gatan jag någonsin sett.

Kopenhamnguide petra tungarden-31

Oskar hade hyrt ett litet airbnb hus mitt i stan för en rimlig peng. Huset låg verkligen så bra beläget på Kronprinsessegade 51.

Vi begav oss ut på jakt efter smått och gott att fylla upp kylarna med innan resterande gäng anlände. Levt i den här klänningen från Bikbok.

Kopenhamnguide petra tungarden-24

Jag lyckades även övertala Markus att fönstershoppa i några butiker längst med vägen in till stan.

Kopenhamnguide petra tungarden-25

Blev förälskad i de här makalösa speglarna i en av butikerna. Prislappen var inte lika glasklar.

Sedan stannade vi för smörrebröd och sillbuffé. Typ det mest genialiska jag hört? Sill och färskpotatis toppar ju min lista på favoritmaträtter alla kategorier. Vet någon en förträfflig sillbuffé i Stockholm?
Kopenhamnguide petra tungarden-26

LYXEN I ATT FÅ ÄTA HUR MYCKET SILL MAN VILL? Haha, kommer aldrig glömma när jag bläddrade i min kompis viktväktarebok och det med stora alarmerande bokstäver stod: ”Regel nr 1: Undvik buffér”.

Kopenhamnguide petra tungarden-32

Sedan kånkade vi tillbaka alla härligheter till huset för att duka upp en ny typ av buffé till vårt ovetande födelsedagsbarn. Caroline trodde nämligen att hon Oskar skulle åka på en kärleksweekend som hennes trettiårsfirande. Det var först när hon klev på planet som hon blev medveten om att hon skulle till vårt kära grannland, Danmark. Ännu mindre var hon vetandes att vi satt i huset och lurade redo att överraska henne.

Kopenhamnguide petra tungarden-35Dessvärre var deras flyg lite försenat – så vi satt och väntade, SÅ REDO. Precis samma känsla som när jag var liten och hörde hur familjen smög i köket innan ens födelsedag. När varje minut känns som en evighet. Vi vågade inte höja rösterna ifall de skulle sladda in taxin så vi skulle missa det.

Caroline Sandstrom

Sen kom äntligen ögonblicket vi hade trånat efter… Sekunden då Caroline ska öppna dörren, tro sig mötas av en Airbnbvärd och Lorpan och jag hoppar fram.

Caroline Sandstrom

Sedan tog jag, Lorpan, Markus och Oskar ett törstsläckande glas cava och pratade om hur härligt vår kvartett skulle ha det i helgen när det återigen plingade på dörren. Den här gången skrek Carro för hon blev så överraskad och backade in i ett hörn när hon mötte Degen och Linns blickar som lurade bakom ingången.

Finns det något härligare än att överraska folk? Eller framför allt en av sina bästa vänner. Finns få saker som värmer så mycket i hjärtat som att se andra så lyckliga och överrumplade.

Hur resterande dagar såg ut genom linsen kikar vi på imorgon!


1 kommentarer


En kommentar om “Hemlighetsmakeri, Rom i Köpenhamn och Datenight på Café Victor.”

    Åh vad heter stället med sillbuffén? Måste ta dit min kille haha!

    Svara

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.

Powered By [email protected] Privacy & cookies Change Consent for Third Party Cookies
Follow