Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:54 | maj 17, 2018

Bestämma bröllopsmeny, Sagolik trädgård och Mysig middag!

Provence_

Efter Cannes mötte jag upp Markus på Nice flygplats och körde två timmar till vår eventuella catringfirma. Jag är lite irriterad över att vi inte hade planerat bättre, då mycket var stängt eftersom det var Kristi Himmelsfärd. Så nu måste vi eventuellt åka ner igenom om bara några veckor. Mötet gick bra, jag tror vi kommer användas oss av dem för själva bröllopsdagen men kanske kolla på andra alternativ för middagen innan och brunchen då de kostar en slant.

Provence
Sedan körde vi upp längst allén, knäpptysta. Jag hade hela näven i munnen, biter alltid på naglarna när jag blir nervös. Gruset knastrade under däcken, som tur var anlände vi till den här sagolika vyn, axlarna sjönk några centimeter och nervositet förvandlades till glädjerop. Det var BÄTTRE än bilderna, det kan man inte säga om många Tinderdejter, men om vårt hus kan minnas stolt säga det.

Provence
Sedan bytte vi om och sprang runt som två barn på sommarlov och planerade. Ska visa alla bilder i ett samlat inlägg.

KLANNING-

Sedan piffade vi till oss. Den här blommiga stassen från Nelly åkte på.

Klänning-Petra-
För att åka till grannbyn för middag.

If you snooze you lose. Kvällsljuset är så förlåtande. Kan man få leva hela sitt liv i varmt solnedgångsljus.

Provence
Jag körde bort till en liten by. Satt bakom ratten rätt mycket i Frankrike, vill bara öva massa nu när jag äntligen fått min körkort tio år senare, haha.


Parkerade bilen och traskade upp.

Till det här lilla mysiga ställe som ägarna av huset bokat till oss.

Vi tog en aperitif med solnedgången som kuliss.


VI hann med en jäkla massa rätter. Det här köttet var helt ljuvligt tillagat, helt perfekt. Har börjat äta så mycket mindre kött och väljer mina tillfällen – och det här var ett bra val. Allt var närodlat och köttet var helt mört.

Vi skippade efterrätten och åt istället den godaste chrevrén jag någonsin fått äran att stoppa in min mun med salt och honung.

Provence

Där är han min bättre hälft. Vi stängde stället och gick samtidigt som personalen, haha. Så mysigt när man bara får tid för varandra och får skala av ännu ett blad.

Provence


12 kommentarer12 kommentarer om “Bestämma bröllopsmeny, Sagolik trädgård och Mysig middag!”

  Dricker du vin och kör bil?

  Svara

  Nej, gud det skulle jag aldrig göra : ) Eller åka med någon som druckit. Vi lämnade bilen och tog en taxi tillbaka. Sedan körde de som har huset oss för att hämta den dagen efter ; )

  Svara

  Min lillasyster vart påkörd och omkom
  Av en person som hade druckit och körde bil, den som körde hade bara druckit två glas rött.
  Jag hoppas verkligen att ni övernattade där, för både er egen säkerhet och andras.
  Sen att skriva ett sånt här inlägg känns ganska osmakligt och jag kommer sluta läsa din blogg nu då min respekt försvann för dig.
  Men lycka till med bröllopet! Och hoppas du lärt dig något
  Kramar❤️

  Svara

  Du klurade aldrig på att invänta svaret?

  Svara

  Jag förstår ilskan mot folk som kör bil när de har druckit. Samtidigt så kan man ju fråga innan man förutsätter att någon har gjort något.

  Svara

  Åh, vilken by är detta? Hänger runt i krokarna och nya tips är alltid välkomna. <3

  Svara

  Vad underbart det ser ut! Ditt halsband med den stora runda plattan är så fint!!! Har försökt hitta det, var kommer det i från? Såååå fint när det är lite längre! Kram på dig Petra

  Svara

  Åh wow! Vart är detta någonstans och vad heter resturangen? Ska till Nice i sommar och vill INTE missa denna utflykten!

  Svara

  Ser att det står Gigondas på marken där Markus promenerar. Googlande och det stämmer med området. Väldigt nära Seguret och Sablet som jag besökt. Fasen, varenda by där nere är ljuvlig!
  Ska du till Nice, ta buss 81 eller 100 mot Menton och gå av i Villefranche sûr Mer för en stros och ett glas nere i hamnen. Gammal, mysig fiskeby. Resan tar ca 15 min.

  Svara

  Blir så mysigt glad av detta inlägg! Måste även påpeka att din blogg verkligen har tagit nästa steg de senaste månaderna. ÄLSKAR mixen av alla olika inlägg och din personlighet, ditt sätt att skriva och hela dig. Tack för att du är du Petra! Massa varma kramar 😊

  Svara

  Är klänningen true to size? Läste review att den ska vara liten i storlek?

  Svara

  Hmm, kanske aningen mindre i bysten. Jag brukar kunna ha 38 men den är jävligt tight i bysten : )

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här