Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:45 | april 23, 2018

Redan Bridezilla?

Petra Tungården Bröllop

Förra veckan höll jag på att få ett nervöst sammanbrott för bröllopet. Det är bara fem månader kvar tills vi gifter oss, vi har inte fått ut några inbjudningar, offerten vi fick på mat var på det tredubbla – helt plötsligt kände jag mig löjligt stressad över pengar. Funderade starkt på om jag borde skattefifla eller ta ett smslån. Efter två timmar av ångest kände jag att nu får det vara nog. Det här ju något som ska vara kul, inte ångest framkallande.

Jag har insett hur lätt att drunkna i förväntningar eller vad man ”borde” göra framför allt när det kommer till ens bröllop.

Jag struntar i vad folk stoppar i sin mun, om det är en gastronomisk käftsmäll eller de bästa bubblorna de sköljt ner. För oss är det ointressant, såklart det ska vara bra mat och god dryck men för oss är stämningen, miljön och överraskningar så mycket viktigare. Vi vill att det ska kännas som en enda lång festlig gruppkram med vår familj och vänner. Helt prestigelöst med färgglad konfetti typ. Jag tänker inte belåna vår lägenhet för att det ska serveras oxfilé i tre dagar, haha. Som Elsa sa när jag var hos henne och provade klänningar, ”va fan vi åt mackor på vårt bröllop”.

Däremot vill vi ha så mycket roligt och genomtänkt pynt. Bra DJ och liveband. Jag tror det är lätt att gå vilse på vägen och glömma vad ett bröllop egentligen ska handla om (iallafall för oss) – kärlek, skratt och gemenskap. Jag har aldrig hört någon säga:

”Helskotta, vilken magisk tre-rätters det var på Sanna och Christians bröllop. Det måste varit det bästa med det bröllopet.”

Något som gjorde mig hoppa högt glad var att Johanna Rosenlew precis bekräftade att hon kunde plåta hela vårt bröllop. Blev kär i hennes bilder som hon tog för Babba och Carl. Tycker verkligen hon lyckades fånga hela sinnesnärvaron på ett fint sätt. Eftersom jag numera är bröllopsknarkare på heltid (yes, tycker det borde vara helt rimligt att få sjukskriva sig ett halvår innan ens giftermål) älskar jag bröllopsfoton som nästan blir som en saga, foton som är på riktigt.

Så mycket bröllopssnack nu, men förhoppningsvis ska jag ha ett första möte med Ida Lanto om klänningen i veckan… Så spännande! Jag har ingen aning om vad jag vill ha för klänning, fick lite hum hos Elsa, men det är ändå så svårt. Puh, okej det var dagens bröllopssnack på’t igen imorgon.

Hur går det för er? Det var flera av er som kommenterade och skrev att ni också ska gifta er?


7 kommentarer7 kommentarer om “Redan Bridezilla?”

  Men alltså fortsätt med bröllopssnacket, älskar det! Och tack för ett roligt inlägg, håller med om att det borde vara rimligt att sjukskriva sig. Eller ännu bättre om man automatiskt fick 6 månader ledigt från jobb innan man gifter sig. Som att vara mammaledig fast fästmöledig.

  Eventuellt får man bara planera sitt bröllop en gång så njut av det och prata om det hur mycket du vill! ♡

  Svara

  Håller verkligen med både dig och ovanstående kommentar. Mer ledighet för bröllop. Vi har ett långt dokument på datorn gällande allt om bröllopet, tips, gästlista o ALLT. Vi satte hela vår budget för tre dagar sedan. Jag la in ALLT i ety exelldokument o i förrgår när jag öppnade datorn så fungerar den inte. Ojojojoj…… får lite panik när jag tänker att allt gått förlorat 😓😓 Ska till Apple-butiken idag! SÅÅÅÅ mitt tips, spara över ALLT på en hårddisk just in case haha såfort ni gjort något viktigt!!

  Svara

  Här är en till som gifter sig till hösten! Vi har massor av planering framför oss, men har hittills gjort ett planeringsdokument i Google docs med budget, körschema, gästlista, att-göra-schema och inköpslista – kan låta nördigt men SJUKT bra 🙂 Älskar dina inlägg om bröllopet, mer sånt!

  Svara

  Ändrar mig sjuton gånger om dagen om klänning, skor och smycken trots att allt redan är köpt. Så försök hålla fast vid magkänslan och inte vela. Florister i Italien verkar inte jobba med mail så där är min huvudvärk just nu. En och en halv månad räknas ned nu!!

  Svara

  Kan tipsa om billigt och mycket krimskrams för bröllop på eBay!
  Köpte mycket roligt där inför mitt enkla bröllop!
  Ta det lugnt och njut! Förhoppningsvis gifter du dig bara en gång! 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här