Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:54 | april 6, 2018

Halsfluss – igen.

Först trodde jag att min svullna hals berodde på den brutala pollenväggen som möttes oss så fort vi klev av planet till Palma. Men igår kväll blev halsen brutal tjock och näsan blockerade all form av luftupptag. Jag har fått halsfluss – igen. Halsmandlarna var svullna som golfbollar imorse, helt vit bak i tonsillerna, feber och en rinnande näsa. Fan. Varför blir man alltid sjuk olägligt? Efter lite självmedicinering och halsspray var jag på banan igen. Jag och Madde skulle nämligen plåta bröllopsklänningar  i soluppgången.

Nu ska jag strax sätta mig i en taxi till läkaren och få antibiotika. Vägrar vara sjuk de här dagarna. Tror jag ska gå och kolla om jag ska operera bort halsmandlarna när jag kommer hem. Haft inflammerade halsmandlar lite för ofta förra året.


9 kommentarer9 kommentarer om “Halsfluss – igen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Operera bort halsmandlarna var det värsta och det bästa jag gjort i mitt liv. Värre än att föda barn när skorporna faller av i halsen men gick ner 6 kilo och hade aldrig mer problem med halsen igen. Önskar inte min värsta fiende den smärtan men när det är över så är det aldrig mer problem med hals igen.

  Svara
 • Jag opererade bort mina halsmandlar när jag var 14 och visst gjorde det lite ont men absolut inget farligt och det var det bästa beslutet någonsin. Inte haft ont i halsen på 15 år!! Innan hade jag halsfluss kanske fem-sex gånger per år. Tycker absolut du ska överväga det!!

  Svara
 • det är 1000ggr värre som vuxen än som barn/ungdom.. men så värt det! bara att droga sig i en vecka, ta ALLA tabletter man fått utskrivna, och sova bort värken! gör det!!

  Svara
 • Vad är det som gör att det skulle bra värre smärta som vuxen än som barn? 🙂 aldrig hört

  Svara
 • Skulle stå ”vara värre smärta”**

 • jag vet faktiskt inte emelie, kan det vara för att de är större, mandlarna, på vuxna? återhämtar sig äldre sämre?! mina var rätt ”skadade” av en himla massa halsflussar plus att jag hade haft halsbölder. vet bara att läkaren (som doktorerat om halsmandlar, han hade o m opererat bort sina friska i forskningssyfte.. ) sa det till mej på återbesöket, det finns en operation som är värre för vuxna sa han!

 • Gjorde också den operationen som vuxen, och håller med värsta smärtan jag varit med om. Halsbölderna var chillpill i jämförelse. Var lurigt också, för hade inte så ont första dagarna men efter en vecka så typ grät jag av smärta. Och käkade bara ipren+alvedon för är ”immun” mot citodon. Men ändå så värt för har inte varit sjuk sen dess.

  Svara
 • Tror att smärtan kan vara väldigt individuell. Jag hade hört mycket skräckhistorier innan men tyckte inte att det var någon fara alls.

  Svara
 • Var 19-20 när jag tog bort mandlarna.. hade då ätit penecillin 21ggr på 2,5 år pga halsfluss.. fick det seriöst HELA TIDEN. tydligen kan det bli ”kroniskt” o att staffylokockerna i halsen aldrig riktigt försvinner…. MEEEEN hursom, gick ner 10kg på två veckor pga kunde bara äta mannagrynsgröt potatismos och nyponsoppa men har typ aldrig varit sjuk på dom 10 år det gått sen dess.

  Svara