window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:00 | februari 11, 2018

Problem med hårbotten


Ni som läst bloggen ett tag vet att haft problem med min hårbotten och håravfall. Det är säkert en härlig cocktail av alla möjliga orsaker. Jag var ju nästan skallig på vissa partier i mars.

Redan i våras hade jag mitt första möte tillsammans med Swiss Clinic om vårt ambassadörskap inför 2018 och fick med mig typ en hel butik hem att kunna testa mig fram för att kunna hitta just min favoriter på riktigt. Det tar ju oftast ett par månader innan man ser ett resultat av en ny skönhetsrutin. Jag sa redan på vårt första möte att jag ville kunna visa på en skillnad, att man faktiskt skulle se en förändring. Jag har gjort så många skönhetssamarbeten och även om jag verkligen gillat produkterna så bestämde jag mig för att det verkligen måste vara ett ”wow” känsla i nästa samarbete – att man såg ett resultat på riktigt.

Sedan kan jag inte säga om jag stressat mindre eller gjort något annorlunda i mitt leverne. Men det är två saker jag vet att jag förändrat i min hårrutin som jag tror kan vara anledningarna till att håret har börjat växa igen. Nu med facit i hand så inser jag att mina hårproblem nog bottnat i hur själva hårbotten mått. Att den varit uttorkat och typ blockerad, så håret inte haft möjlighet att växa. Jag har nämligen haft som stora skorpor i skalpen. Som en sårskorpa som man kunnat klia bort. Nästan som en infektion.

Före, tagna i mars 2017.

Efter

Efter, tagna i fredags.

Är fullt medveten om att jag inte har en exemplarisk hårbotten nu, men det går åt rätt håll iallafall.

Jag har lagt till två saker i min rutin: 

1. Börjat med ett exfolierande schampoo en gång i veckan som tar bort gamla produkter som torrschampo etc. det känns nästan som att man skrubbar huvudet med en fishermens friend. Fräscht liksom. När jag kammat mitt blöta hår efter har det följt med en jävla massa ”hud”. Herregud, låter så mysigt. Man hårbotten blir verkligen ren från alla produkter.

2. Hårserum. Jag har använt Swiss Clinic Hair Renewal Serum nitiskt. Framförallt på alla kala fläckar och masserat in serumet på de partierna. Om jag applicerat det precis när jag duschat så har jag tagit lite mindre fram i luggen, då håret kan bli aningen fett om tar i för mycket. Men på kvällarna har jag inte snålat på krutet. Jag tror verkligen kombinationen med schampot och den rena hårbotten tillsammans med serumet varit nyckeln. Hårsäckarna har ju inte varit döda, det är mer som att de har gått i ide i väntan på bättre tider.

Swiss-Clinic

PS.  Anger ni rabattkoden PETRA20 får ni 20% rabatt på hela sortimentet (gäller mars ut) <3


21 kommentarer



21 kommentarer om “Problem med hårbotten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hur funkar produkterna tsm med hairtalk?

    Svara
  • Vad är det för exfolierande schampo som du använder dig av? Måste testa!

    Svara
  • Jag är oxå nyfiken på schampot 😊

    Svara
  • Eftersom du gör ett samarbete med dom, är du inte tvungen att skriva positivt om deras produkter även om du inte är nöjd?

    Svara
  • Så kul att det funka!

    https://nouw.com/homeinterior

    Svara
  • Men nej sluta med extentions med en gång du vet väl att de förstör hår och hårbotten? :@ att få tillbaka sitt hår tar år och inte några ynka månader med skumma produkter som man får betalt för att skriva om

    1)Ta bort extentions
    2)Sluta bleka
    3)ha tålamod

    Svara
  • Jag ska vara ärlig, jag ser ingen skillnad på bilderna. Tyvärr 😕

    Men som andra skriver, extensions tänker jag du borde sluta med. Bör ju slita väldigt mycket på håret och hårbotten (även om såklart hairtalk inte kommer erkänna det) och sen kommer nog både hår och hårbotten kännas och se fräschare ut utan extensions.

    Svara
  • Jag tycker att man ser skillnad, men håller med de andra om extensions. Förstår att det är svårt att sluta men det känns som att många med extensions får så himla tunt hår, mycket tunnare än vad det var innan. Hårbotten behöver andas. Hursom, bra om produkterna hjälper. Kram

    Svara
  • Hej Petra, har haft en massa problem med haret de senaste 2 aren och tappat ungefar en tredjedel, men nu har det borjat aterhamta sig :-). inget hjalper snabbt, det kravs tyvarr mycket talamod och garna ett blodprov. Om man bortser fran job relaterad stress, sa hade jag anemi, samt D vitamin brist. Sa nu tar jag jarn tabletter, Vitamin D& B komplex samt zink tillskott var dag och ater mera protein. Det tar dock 2-3 manader innan det borjara vanda… anvander aven anti dandruff shampo fran Vichy 1-2 ggr i veckan..och det har hjalpt! inga superdyra tillskott, allt jag tar ar apotekets eget varumarke. Lycka till!

    Svara
  • Har velat prova det här länge nu! Tackar för rabatten snygging ; )

    Svara
  • Vad sjukt, exakt samma har jag varit med om! Tycker verkligen deras serum är värd ”the fuzz”
    Har varit skeptisk innan till liknande men måste saga att Swiss Clinics fungerar.
    Kul samarbete!

    Svara
  • Det där måste jag testa!! 😀

    Svara
  • Inte kamma när du har blött hår!! Många frisörer som säger att det är typ det värsta man kan göra pga håret blir så otroligt skört när det är blött. Prova föna innan eller självtorka först?

    Svara
  • Ser ingen skillnad

    Om swissclinic vill få kunder kanske de borde synas hos en beautyblogger istället som faktiskt kan hårvård 🤔

    Svara
  • https://www.livestrong.com/article/321923-diet-coke-hair-loss/

    Värt att kolla upp tänker jag. Hoppas det blir bättre snart.

    Svara
  • Jag måste nog också hålla med om att det är dags att sluta med hairtalk. Du är nästa skallig. Du får kämpa på ett tag utan. Dessutom syns löshåret när det blåser…

    Svara
  • Men gud, har du i löshår när du är skallig på vissa partier?! Gå till hudläkare!!

    Svara
  • Tips till er alla ni kan skrubba hårbotten med medelhavssalt det hjälper mot håravfall o får håret att växa , är själv exempel på det då jag tappade nästan allt mitt hår för 2 år sen men nu har det växt ut o ingen läkare kunde hjälpa mej men när jag börjat med saltet kom håret tillbaks så det blir ju billigare än att köpa exfolierande schampoo som gör samma sak /

    Svara
  • Tack för tippset om havssalt att skrubba hårbotten med. Det låter bra

    Svara
  • Det ut som samma som min mamma hade för några år sedan. På ställena där hon hade skorporna följde håret med när man kammade. Hon blev väldigt tunnhårig på vissa partier. Nu några år senare har håret så gott som blivit återställt. I hennes fall berodde det nog på att hon dels inte sköljde ur balsamet ordentligt och gick med blött hår och ibland även keps innan det torkat.
    Det ser ut som du är på bättringsvägen dock!

    Svara
  • Hej! Jag är frisör och jag har hjälpt många med sina håravfall, hårbottensproblem och mycket annat. Jag skulle bara vilja ge dig lite tips som jag har kommit på funkar på ett eller annat sätt (i relation till VILKET typ av problem det är) och hoppas att du kanske ser detta.
    1. Tvätta inte håret mer än 1-2 gånger i veckan. Det naturliga talget finns där av en anledning och du rubbar balansen genom att tvätta bort det hela tiden. Men en av de tvättarna får gärna vara djuprengörande.
    2. Tejphår sliter mer på håret än keratin. Det blir dragningar i håret och tyngden från själva tejpen kommer dra ut dina hårstrån motvilligt vilket kan ge samma effekt som när man plockar ögonbrynen för länge. De slutar växa ut igen. Gå till en som jobbar med keratin och be att få extra fina fästen. Jag har jobbat med extensions i över tio år, varit i kontakt mer 6-7 olika märken och utvecklat en egen teknik. Idag blir mina kunders hår bara BÄTTRE med hjälp av löshår, men det måste göras väldigt skräddarsytt.
    3. Prova ICON Cure by Chiara. Den serien är magi för håravfall och tunt hår. Den innehåller massor av ämnen som både gynnar hårtillväxten, minskar frizz men samtidigt ger fyllighet.
    4. Gå till en frisör som har lite kunskap inom håravfall och som du kan tänka dig att stanna hos ett tag. Det tar lång tid att se resultat och kräver mycket kunskap. Jag finns i Göteborg och kan inte Stockholm men jag lovar att det finns någon som brinner för hår (inte bara utseendet på hår) lika mycket som jag. Det gäller att tänka mer än bara hur det ser ut. Vad är håret gjort av, hur ser strukturen ut, varför växer håret överhuvudtaget, hur ser din celldelning ut (som ju styr hårväxten).
    5. Övergå till enbart ammoniakfria färger, alla frisörer har inte slutat med ammoniak med det går minst lika bra att färga utan det. Både för hälsan och miljön.

    Är det så att du är intresserad av att prata lite mer och gå till botten med det så kan du gärna maila mig på [email protected] . Jag är genuint intresserad och skulle isåfall inte göra det för att du är ”Petra” utan för att jag vet vad det innebär. Från personlig erfarenhet också. Det är inte kul alls!

    Oavsett så hoppas jag du finner en lösning!

    Svara