Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:43 | december 26, 2017

Julafton: Jullunch, Glada Barn, Julklappsspelet och Dans in på småtimmarna!


Dagen innan julafton satt jag och Lorpan som sagt och hade rimstuga för fulla muggar.


Sedan blev det julafton och vi åt en mysig julfrukost och delade ut paket till varandra. Vi hade sagt att vi inte skulle handla något för dyrt då vi håller i alla våra slantar inför bröllopet.


Lorpan var nervös att jag skulle tycka hans present var oromantisk. Han hade nämligen köpt en Airport Time Capsule som sparar allt man har på datorn så fort den kopplar upp till wi-fi. Jag har brutit ihop två gånger under vårt förhållande för jag trott datorn kraschat och inte haft någon backup, men ändå inte fått tummen ur för att köpa en. Så nu gjorde han det åt mig. Tack Lorpan.

En obligatorisk julbild till instagram.


Sedan tog vi vårt pick och pack och åkte hem till Markus familj för jullunch.


Älskar att köpa julklappar till barn. Amin fick en hundvalp och en tröja. Dock är det inte svårt att lista ut vilken present som gick bäst hem.


Vill äta upp den här lilla sötnöten.


Efter lunch och julklappsutdelning åkte vi tillbaka hem för ett preppa vårt julbord. Vår förening har satt upp en gran i trapphuset – så mysigt.


Lorpan tände ljus. Jag hade så höga ambitioner för vår dukning, men det hann vi inte riktigt med.


Jag tror att jag måste lämna in min kamera på reperation. Bilderna blir så suddiga och så kan vi ju inte ha det i bloggen. Graanen, min kusin, och Ida kom förbi tidigare för att hjälpa till att rodda ihop julbordet.


Ida är en mästare på att göra Janssons frestelse, så det var hennes mission.


Graanens uppdrag var att få upp julstjärnan vilket han klarade av med bravur. Ibland är det så bra att vara lång. Graanen är också den enda som når upp till översta hyllan i våra köksskåp där finglasen står. Man kan säga att han är ett måste på middagar.


Ser ni plåstret på min tå? Jag lyckades tappa min dator rakt på stortån så nageln sprack. Hur är det ens möjligt? Satte såklart på mig skor innan alla gäster kom, haha.


Vi ville såklart också ha en julbild.


Sedan började familjen trilla in. Millo och Ludde mina syskon. Min andra syrra befann sig i Paris för att fira jul med sin pojkväns familj.


Pappa kom med sin tjej Annika.


Köksön är bland det bästa i hela lägenheten.


Ida, Millo och jag.


<3


Efter julmiddagen med familjen kom lite vänner över för att tradionsenligt spela julklappsspelet.


Kan julklappsspelet vara världens roligaste spel? Först körde vi ett varv och sedan fick alla läsa upp sina rim. Sedan brände vi av ett varv till och då fick man sno varandras julklappar.Därefter var det dags för nästa tradion, ”Dashas årliga julshot”. Förra året hade hon med sig ryskkaviar hela vägen från Ryssland och någon supervodka. I år hade hade hon med sig en lyxtequila, Olmeca Altos. Jag har aldrig varit ett tequila fan, men den här var faktiskt riktigt god. Dessutom behövdes inga tillbehör som salt eller citron. Det var den tequilan som Dasha lurade Douglas (hennes pojkvän) med på hans födelsedag. Läs allt om hans överraskningsfest här!

Man undrar ju vad hon hittar på nästa år, haha.Aftonen avslutades med bugg och dans. Pappa ringde mig dagen efter och sa att det var längesedan han hade så kul och dansade så mycket. En magisk festlig jul <3


19 kommentarer19 kommentarer om “Julafton: Jullunch, Glada Barn, Julklappsspelet och Dans in på småtimmarna!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din klänning är så snygg! Var är den köpt? 👌🏻✨

  Svara
 • Åh, tack den är från Keepstyle.

  Svara
 • Vilken underbar blandning av familj och vänner, dröm jul! Inspiration ✨

  Svara
 • Lite konstigt att du skriver att ni inte skulle köpa något dyrt, men den julklapp du fick är ju inte direkt billig.
  Vad anser du som dyrt?

  Svara
 • Oj! Jag visste inte var den kostade, trodde den kostade några hundralappar – men insåg nu när du skrev det att jag fått en betydligt dyrare julklapp än jag trott : ) Så jag håller med om att den var dyr.

  Svara
 • Det beror ju på vad man brukar ge också tänker jag 🙂 När jag och min man ger dyrt, då kanske det är 3-4 tkr, medan något ”litet” är 500-1000. Men byter jag med syrran så är dyrt 500 och något ”symboliskt” en hundring 🙂

  Svara
 • Smukt spisebord, hvor er det fra?

  Svara
 • Beställt skivan själv : )

  Svara
 • Vart e dina gardiner ifrån??

  Svara
 • My Window <3

  Svara
 • Vart kommer Idas outfit ifrån?

  Svara
 • Kavajen är från Zara ; )

  Svara
 • Hej! Kan du tipsa på om ett riktigt bra transparent puder? Har tidigare haft ett från dior som varit riktigt bra men kan vara kul att prova något nytt 🙂 Vill ha det främst för att fixera foundation och minska glans!

  Svara
 • Det bästa som finns är helt klart det från By Terry <3

  Svara
 • Hej och god fortsättning! Vart är din fina klänning ifrån?😍 Den passade dig så bra!

  Svara
 • Hej,vart är den glittrig svarta jackan ifrån som du har på en bild längre upp när du står ute? Den var jätte snygg! 🙂

  Svara
 • Från By Malene Birger ; )

  Svara
 • På bild 1 så ser jag eran fantastiska bords lampa på ”byårn”. Vart kommer den lampan och byrån ifrån? Samt vart kommer era fina champange glas ifrån som är flertal på en bild? Super fint!! Kram och tack.

  Svara
 • Vilket härligt firande!
  Vart kommer dom lite högre glasen som Dashas ”julshot” serverades i?
  Så fina!
  Kram

  Svara