Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

05:55 | maj 2, 2017

Tel Aviv: Opera på Ha'Salon, Galna drinkar på Imperial och Lunch i La La Land.

TEL-AVIV

Innan jag börjar mata er med massa bilder från Venice och LA så kanske det är bäst att jag först avhandlar min Tel Aviv resa. Insåg nu att jag helt glömt posta alla bilder därifrån. Jag måste nog säga att vår resa till Tel Aviv nog helt klart är en av de bästa weekendresorna jag gjort. Forni hade verkligen gjort sin research och valt så bra restauranger. Tel Aviv som stad gjorde också så starkt intryck på mig. Har hört så mycket gott om Tel Aviv, men visste inte alls vad jag skulle förvänta mig innan resan.

Vi möttes av den här solnedgången när vi anlände till hotellet. Blev så sugen på att skaffa en lägenhet med enorma fönster från golv till tak. Jäklar vilket ljusinsläpp man får.

Sedan svidade vi om snabbt. Jag hade på mig min nya klänning från Self-Portrait – som jag älskar!

Finns här (annonslänk) – Klick! 

Jag och min toksnygga pingla!

Ha'Salon

Sedan bar det av till en av Tel Avivs trendigaste restauranger, Ha’Salon, iallafall om jag får gissa själv. Det var sjukt svårt att få bord på det här stället, som ligger helt avskilt i en ganska konstig lokal sett utifrån. Men när man kommer in slås man av pulsen. De spelar opera på högsta volym, färska råvaror som ligger framme, kockar som springer runt överallt och trendiga servitörer i en fullproppad lokal.

Michaela-Forni-Pojkvän

Titta vilka finisar!

Vi ville såklart inte vara sämre och tog också en parbild.

Vi beställde in ett tjog smårätter som vi delade på. De här var helt klart en av mina favoriter.

Fisk

Haha, sedan kom en av servitörerna ut med en liten firre och frågade om vi ville prova kvällens fångst. Hjälp! Så stor!

Vår servitör Jonathan var så mysig! Grymt proffsig! En tradition som de verkar ha på många restauranger är att de avslutar middagen med att dricka shots med vissa gäster. Så det var bara tacka och bocka.

Imperial Tel Aviv

Efter restaurangen var vi peppade att traska vidare till nästa ställe. Jonathan tipsade om en undangömd bar som heter Imperial. Baren låg också så konstigt, haha. Först trodde vi att vi hade hamnat helt fel när vi kom till en ganska sunkig inrökt hotellobby. Men då skulle man tydligen gå in genom en gömd dörr och där låg världens mysigaste bar.

Imperial Tel Aviv
Som ni ser var drinkarna tio poäng. Hur fin var inte den här kokosnötdrinken?
Imperial Tel Aviv

Eller dessa två? Älskar rottinghållaren till glaset. Efter några drinkar bestämde vi oss för att åka hem, så vi skulle vara pigga dagen efter.

Rotschild 22

Vårt hotell, Rotschild 22, hade ingen egen frukost. Men vad gjorde det när man fick gå till världens mysigaste café runt hörnet som hotellet stod för. Så smart. Frukosten var helt magisk.

Michaela Forni Flattered

Sedan begav vi oss ner på stan.

Bakvala

Vi hamnade mitt i en stor lördagsmarknad där de sålde allt från mat till kläder till konst.

Tel-Aviv Market

Sprang på den här magiska killen som sjöng och spelade piano som en gud. Han sjöng covers på nya låtar fast med sin egen tvist. Megagrym var han!

La-La Land

Sedan tog vi en promenad längst stranden. Markus kompis hade tipsat om en strandbar som hette La La Land där vi slog oss ner.

La La Land Tel Aviv

Boys, Boys, Boys <3 Så kul att Markus och Damon verkligen klickar!

La La Land Tel Aviv

Så satans trevligt var det.

Bildregn nummer två från Tel Aviv kommer imorgon <3


8 kommentarer8 kommentarer om “Tel Aviv: Opera på Ha'Salon, Galna drinkar på Imperial och Lunch i La La Land.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men tusen tack för tips! Ska tillbringa 10 dagar i Tel Aviv i juni och googlar runt för fullt. Vad handlar man egentligen där? Skinnsandaler? Silverörhängen? Om du svepte förbi något fint får du gärna hinta.

  Svara
 • I varje shopping center finns det massiv med smycken och det är där du ska shoppa dina smycken. Israeler är jätte duktiga på design och smycken är något de ligger i framkant med är det smycken. Smycken ifrån märket
  Mongolia är min favorit. Du kan även besöka en jätterstor tillverkare av diamanter i centrala Tel Aviv där man har förvarat Elizabeth Taylors diamanter som hon har köpt i Israel och se hur det går till när man tillverkar en diamant. I fabriken går det att köpa guld och diamanter men det är väldigt dyrt men en häftig upplevelse att alla snygga smycken. Ett måste är att åka till Jerusalem och döda havet. Har man inte besökt dessa ställen har man inte varit i Israel på riktigt 🙂 Allmänt finns det mycket shopping i Israel men det är dyrare än Sverige men du kan hitta många butiker som Lindex eller Gina som är billiga. Det man ska passa på att shoppa när man är där är Israeliskt kaffe och spa produkter från döda havet och smycket. Lycka till!

  Svara
 • Jag shoppade dessvärre ingenting! Hann inte med det : ) Vi fokuserade mer på mat och sol <3

  Svara
 • Vart kommer dina svarta shorts från? 🙂

  Svara
 • De är från Tôteme ; )

  Svara
 • Tröjan! Vart ifrån?

  Svara
 • Hahahha dör för bilden på Markus och Damon, kolla snubben i bakgrunden

  Svara
 • Ser ut som en riktigt härlig resa! 🙂 jag undrar var Fornis gröna klänning är igår? Vet du det? Dunderfin och tänker att den kan passa utmärkt på bröllop i sommar! 🙂 tack för en inspirerande blogg 🙂

  Svara