Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:06 | februari 6, 2017

Nya gardiner, Ny väggfärg och Ny nyans på soffan!

sovrum

Gud, vad den här helgen gått snabbt! Känns inte ens som det varit helg, har jobbat nästan hela helgen. Igår kom den här pinglan, Alexandra, hem till mig. Vi ska nämligen plåta mitt hem till en tidning. Eller ja lägenheten ska plåtas till två olika jobb som jag håller på och fixar med. Alexandra är så grym, älskar hennes inredningsstil. Alexandra ska styla ena jobbet.

Ni kan spana in hennes blogg här vetja!

gardiner
Vi valde nya gardiner till sovrummet. Lutar åt den här kalla beiga nyansen som är så fin till väggfärgen.

fargprover

I lördags gick jag och köpte en jädrans massa mer färgprover.

alcro-fargprover

Sedan var det dags att provmåla.

farger-alcro

Vårt vardagsrum är ganska svårt att inreda, det är så mycket olika element. Ett mörkt målat tak, en ganska stor poppande kakelugn och stora ytor. Alexandra fick mig också att inse att jag skulle behöva lätta upp några av möblerna. Är lite för mörka möbler i kombination med det mörka taket. Det har hon ju faktiskt helt rätt i. Ibland blir man så hemmablind. Så ska köpa ett nytt soffodral från Amelia till Meli Meli soffan. 

Sedan vill vi ju addera mer belysning, vilket även Alexandra tyckte. Men det är så svårt för vi kan ju inte borra i taket i själva målningen. Ska se om vi kan lösa det med vajrar på något sätt. Så lampan kan hamna centrerat över matbordet.

På den här bilden ser ju allt för jävla trist och unket ut, haha. Var inte så bra ljus när jag fotade med mobilen.

Flos

Sedan en vägglampa på andra sidan soffan som kommer ner över soffan. Är dock lite trött på den här från Flos. Tycker den är superfin, men det är så många som har den. Har ni tips på någon nykomling som man missat?

daniel-rybakken luceplan
Alexandra gillar Daniel Rybakkens lampa för Luceplan. Den är ju sjukt snygg, gillar väggfästet. Lutar nog mer åt den, men hade kanske velat ha något helt annat. Ska leta runt lite och se vad jag hittar.

petra-tungarden

Men jag tror det kommer att bli riktigt bra. Vilken färg det blev får ni se i slutet på veckan. Målarna kommer på torsdag.

lagenhet-petra-tungarden


31 kommentarer31 kommentarer om “Nya gardiner, Ny väggfärg och Ny nyans på soffan!”

  Var försiktig med Luceplan lampan. Jag köpte den för några år sedan, och då hade den inte dimmer, så att LED:en som satt i var skarp som en spot. Var inte något trevligt ljus alls. Kan ju vara så att de har ändrat dem, och att den nu går att dimma, men kolla upp det först.
  Annars har ju Serge Moullie (Stavas nog så) fina vägglampor, som inte är sååå använd som 265.

  Svara

  Åh, jag vet de är så himla fina! Vill så gärna ha en sådan. Men de kostar ju en slant mer dessvärre : (

  Svara

  Hej Petra!
  Var köper du Alcro färg i stan? Har försökt leta men hittar inte var det går att få tag i..
  Tack snälla!

  Svara

  Alltså flera av dina läsare har påpekat detta flera gånger. Kul att du lyssnar på din inredare men bara svarar dina läsare drygt. Folk engagerar sig i din lägenhet och du är otrevlig tillbaka.. Så tråkigt när du bara väljer att svara på kommentarer där du höjs till skyarna eller när du verkligen trampat i klaveret och håller på med damage control. Drygt!

  Svara

  Härliga du, självklart har jag lyssnat på vad ni sagt : ) Det var därför det lät extra bra när även Alexandra sa det : ) Och jag insåg efter att alla skrev det att det var för mörkt. Så det är klart att jag tar till mig vad ni skriver. Ha en superhärlig vecka!

  Svara

  Tack för trevligt svar! Har hemsk pms och jag blev faktiskt lite gladare nu 🙂 Kram på dig.

  Svara

  Jag tänker att Flos golvlampa Arco skulle vara fin hos er. En klassisk italienare ?

  Svara

  Vad har ni för färg på väggarna nu? Är det S0500N eller någon annan? Tacksam för svar! /malin

  Svara

  Hej!
  Något jag tänkt på är att du borde tänka om när det gäller sken på huvud, punkt och mysbelysning. Tror personligen att det skulle ljusa upp taket om du bytte vägglamporna till en kall ljuskälla ist för som idag, varmt. Mysbelysning borde vara varm och punkt kall för att harmonisera/ lyfta bort det tunga,
  Tipsade förut om en hemsida i sitt kommentarsfält som har många lampor att dö för, vet ej om du missat den kommentaren. Måste varit innan jul. Det var iaf Brittfurn.

  Svara

  Taket är jättevackert men det är svårt att inreda med mörkt tak. Du har aldrig funderat på att sänka och bygga igen det mörka taket? Naturligtvis varsamt, så att det inte förstörs. Skulle du någon gång i framtiden vilja ha tillbaka det, är det ju bara att ta ner det nya innertaket.

  Svara

  Du är helt galen! ?? Älskar taket! ?

  Svara

  Vad heter lamporna ni har nu? Lite sugen på en liknande lösning

  Svara

  Jag är inte mycket för inredning men älskar den svarta lampan. En sån vill jag ha??

  Svara

  Grått eller beige är nog mina favoriter till det ni har hemma. 🙂

  Svara

  Så fin platsbyggd bokhylla.. Har du namnet på hanverkaren som gjort den eller vet du någon man kan anlita som är bra på att platsbygga? Tack för er bra blogg!

  Svara

  By the way… skulle du kunna tänka dig ha mattan under matbordet istället och ha en mindre matta under soffbordet ??

  Svara

  Nja, blir nog lite konstigt då jah vill rama in hela soffgruppen : ) Har aldrig varit speciellt förtjust i att ha mattor under matbord har alldeles för slavriga kompisar som spiller för mycket när de äter, haha!

  Svara

  Hej Petra,
  Vart hittar du de fina gardin tygerna till sovrummet (den kalla beiga färgen). Och är det i sammet?
  Tacksam för svar!

  Svara

  Kolla in annaleena hems blogg. Där ser man en snygg vägglampa från ett jobb hon har gjort. Hade varit schysst med någon stor tavla eller en stor spegel ovanför eran soffa också. Ååå va kul det är med inredning!!!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här