Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:42 | februari 2, 2017

Måla om i vardagsrummet!

petra-tungarden-vardagsrum

Har ju fått för mig att vi ska måla om i vardagsrummet. Tror det kommer bli så tjusigt när snickerierna och stuckaturen kommer att poppa. Var och hämtade några prover innan vi åkte. Provmålade precis när Carro och Degen var här en snabbis, men gillar ingen av kulörerna så får svänga förbi igen imorgon och hämta några fler prover. De ska börja måla nästa torsdag. Tror det kan bli fint med en nyans som går lite mer åt det blåa hållet som fångar upp en nyans som är i taket.

alcro-farg

Den första blev nästan ljusbrun när den kom upp på väggen. Gillade nummer två bäst. Men inte helt klockren.


25 kommentarer25 kommentarer om “Måla om i vardagsrummet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är du ute efter typ blå grönt? Ja gillar denna väggfärg! Så snygg; https://www.instagram.com/p/BO61meDB2_F/

  Svara
 • Du tänker fel, i söderläge ska väggar vara gula, i norr blått. Det e därför er lägenhet inte blir mysig. Detta är gammal vetenskap!

  Svara
 • Haha, vem har sagt något om att jag inte tycker den är mysig? Den är supermysig!

  Svara
 • Men lägenheten känns lite steril och inte så ombonad. Speciellt med lite tyngd i taket och i möblerna i detta rum.. tror du gör rätt i att lyssna på tipset ovan.

  Svara
 • Men lägenheten känns lite steril och inte så ombonad. Speciellt med lite tyngd i taket och i möblerna i detta rum.. tror du gör rätt i att lyssna på tipset ovan.

  Svara
 • Har precis målat en fondvägg i vårt sovrum! ALLTSÅ, där snackar vi den perfekta, ljusgrå , färgen!
  Budget billig och så jäkla snygg! Speciellt till våra stuckaturer! Kram
  Vill du att jag mailar bild? 🙂

  Svara
 • Inte blå men två vääldigt fina nyanser är Farrow and balls ”pavillion grey” och jotuns ”soft skin” tror sistnämnda skulle vara underbar till taket!!

  Svara
 • Tror du gör helt rätt med att blaffa lite färg på väggarna. I och med att taket är så pass mörkt och allt annar så ljust så blir det lite fel i rummet, taket och de mörkare möblerna känns tunga, en lite smutsig färg på väggarna tror jag kommer bonda ihop allt och ert matbord kommer också att poppa mer. Skall bli kul att se förändringen!

  Svara
 • Tänk på att även när man provmånad så måste man göra två strykningar för att få fram slutresultatet. Lycka till!

  Svara
 • Hej! Va heter den 3 färgen? ?? tyckte den va himla fin!

  Svara
 • Blått är jättefint. Tänk bara på att inte välja en för kall ljusblå färg. Det kan göra rummet väldigt kallt och svårt att få ombonat och mysigt! 🙂 Fast nu skall ju inte jag bo där men ändå ett tips från en inredare.
  MVH
  Berith

  Svara
 • wow vad oskönt det var i podden när du fnissandes säger att du har en kompis vars lår går ihop när hon går. som typ majoriteten av alla kvinnor. gillar er podd men tycker du ofta bidrar med så mkt kroppsångest med allt prat om att ha en dit kropp och att du äter för mycket. du får såklart göra som du vill, men när du sänder ut dom här åsikterna i en stor podd för många tjejer är det många som påverkas och säkert tar åt sig. tur att linn är med och balanserar ut det något.

  Svara
 • Håller med om att det är för mycket kroppshets i podden. Du har ju ändå många unga lyssnare. Sluta säg att du ätit för mycket och sånt. Tror det var meryl streep som svarade på frågan om hon ångrar något hon gjorde i ungdomen: att hon bantat så mycket! Man blir inte lyckligare av att väga 2 kg mindre, och man blir definivt inte lycklig av att konstant tänka på hur missnöjd man är med sin kropp och hur man ska förändra den. Så länge man har hälsan så ska man vara glad! 🙂

  Svara
 • Hej!
  Ledsen att det uppfattades så. Det var inte så det var menat. Allas lår går väl ihop? Jag menade inte det som något negativt : ) Och jag fnissade självklart inte åt det faktum att hennes lår skulle vara stora. Utan snarare det faktum att jag hade fått skavsår i rumpan och hon var tvungen att bära kalsonger på grund av värmen, inte storleken på hennes lår.
  Ska tänka på det! Absolut! Tack för feedback! Ibland är det så lätt att babbla på : )

  Svara
 • Hej, måste säga att jag inte alls uppfattade det så att du faktiskt skrattade åt din kompis lår.. förstår hur du tänkte där Petra. Jag visste själv inte att det var ett problem för många kvinnor förrän jag gick upp några kilon. Tycker du gör ett bra jobb med podden och visar upp att ingen är perfekt. Älskar att du bjuder på detaljerna om skavsår i röven etc 😉 haha

  Svara
 • Blev också otroligt stött av din kommentar. Varför denna kroppshets och varför ens kommentera hur din kompis ben ser ut? Vore så mkt mer härligt om du kunde vända din kroppshets mot något mer åt hållet ”wow jag har en kompis, hon är så smart!” eller vad som helst. Bojkottar podden framöver tills den blir mer peppig och mer girlpower.

  Svara
 • Hej!
  Ledsen att det uppfattades så. Det var inte så det var menat. Allas lår går väl ihop? Jag menade inte det som något negativt : ) Och jag fnissade självklart inte åt det faktum att hennes lår skulle vara stora. Utan snarare det faktum att jag hade fått skavsår i rumpan och hon var tvungen att bära kalsonger på grund av värmen, inte storleken på hennes lår.
  Ska tänka på det! Absolut! Tack för feedback! Ibland är det så lätt att babbla på : )

  Svara
 • Hur ska du kunna veta när den blir mer peppig och girlpower om du bojkottar den?:)
  Girlpower är ju att stötta/hjälpa och inte bojkotta:)

  Svara
 • Hej!
  Ledsen att det uppfattades så. Det var inte så det var menat. Allas lår går väl ihop? Jag menade inte det som något negativt : ) Och jag fnissade självklart inte åt det faktum att hennes lår skulle vara stora.

  Svara
 • Var försiktig med blåa torn, kan lätt bli kallt i rummmat, typ badhus känsla, lycka till med färgvalet hälsningar Åsa-Li

  Svara
 • Haha jag tycker eran podd iaf är hel skön? Men jag undrar fortfarande vilken färg den 3 är. Pls pls svara jag ska också måla om lite hemma. Du är grym Petra ??❤

  Svara
 • Vad rolig du är. Varför inte måla om i rätt kulör när ni passade på att renovera och bygga om hela lägenheten ha ha. Orka börja måla nu när man bor i det och har möbler mm.

  Svara
 • Vore det inte snyggt med en mörkare färg på golvlisten? Så att den binder ihop rummet lite mer? Med det taket känns det som om man mer får tänka mysig än ljust och fräscht för att få ihop det. Jag tror tom rätt ton mauve skulle kunna funka på väggarna. Eller en lite kallare grå-brun nyans som ni också testade.
  Det är såklart fint nu också men lite känns det som om taket inte riktigt hör ihop med resten av rummet.

  Svara
 • yo den andra blir for kall, kann pa en matt svart från farrow & ball eller pistage eller gra/lila ok? lova att testa i alla fall
  nej nej kommer inte bli for morkt med svart trust me if you can
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ee/f7/bc/eef7bc9fceea9984218946c10e6a76ed.jpg

  Svara
 • This is cool! Thank you for sharing!

  Svara