window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:47 | augusti 24, 2016

Rosa önskedrömmar, Bländande Landställen, Resa till Österrike och Art Deco Orgasm.

Ligne-Roset

Jag har några saker som jag inte riktigt kan sluta tänka på. En av alla dessa ting är dessa rosa drömmar från Ligne Roset. Alltså wow!

Rosa-Stol
Gah, eller den här rosa fåtöljen av Eileen Gray. Eller samma fåtölj i svart skinn – mums, mums, mera mums!

Landställe
Jag har också blivit besatt av tanken att jag skulle vilja ha en tillflyktsort – ett landställe. Ska bara råna en bank och pantsätta lägenheten. Jag har inte råd att köpa en duschvägg till badrummet (hur dyrt är glasväggar by the way helt sinnes!) – men landställe kan jag tänka på, haha. Rimligt.

minimalistiskt-hus
Hur ballt är det här?

Landställe-Glashus
Alltså tänk er att åka skidor på dagarna, brassa lite ved, laga grytor, spela spel och dricka ett hållkäften tungt rödpang i de här stugorna.

Utstikt
Föreställer mig att mitt lilla glashus kommer mynna ut i den här utsikten med en enorm terass. Fast såklart gångavstånd till havet, haha.

Strand
Jag kanske glömde visa er baksidan av huset? Där jag låtit bygga en liten egen inhängnad strand. Med en pool som ser ut som ett hav. När man tröttnar på att bada i det riktiga havet alltså.

Vipp
Okej, hur sjuka är de här nya husen som man bara lyfter in – poff klart!

_Vipp-Shelter
Min killkompis visade mig de här Vipphusen för ett tag sedan – så fina.

Villa-Madonna
Såg den här bilden på Hanna Wessmans blogg. Är så sugen på en sådan här hylla. Så fin!

glasbord

Okej, hade jag haft någonstans att ställa det här soffbordet hade jag köpt det. Det är 24 timmar kvar på auktionen.

Ni hittar det här!

Schloss_Eggenberg

Okej, wow – kan vi tala om Schloss Eggenberg? Ett slott i Graz i Österrike. Spontanbokade en resa till Graz igår för att hälsa på Mathilda, min bästis.

Schloss_Eggenberg

Ska tvinga Mathilda och Fingal (som också ska med) att vi måste åka hit!

Stine-Goya-Kähler
Höstens bästa samarbete? Danska modedesignern Stine Goyas oväntade kollektion för Kähler. Jag kommer hänga på låset i oktober när Fiora kollektionen släpps i butik. Vill ha precis allt.

Kähler
Amen alltså hur fin är den här krukan? Dra på trissor! Så kul att man verkligen känner igen hennes formspråk, färger och mönster – fast man får se det i en helt ny tappning.

Hotel-Saint-Marc
Som ni vet så älskar jag designduon bakom Dimore Studio. Allt dem rör förvandlas till en modern åtråvärd art deco orgasm.

Dimore
Deras känsla för färgval och vågade kombinationer som säkerligen var för sig hade känts tveksamma flyter alltid ihop och blir något helt fantastiskt tillsammans.

Dimore-Paris
Amen – alltså hur fint?

Mark-RothkoSedan har jag blivit besatt av konstnären Mark Rothko. Tycker alla hans verk är helt förtrollande. Googla honom så får ni upp hans tavlor. Vill verkligen köpa konst hem – men har ingen aning om vad jag är sugen på. Är sugen på något målat. Tänkte kanske bjuda hem Hanna Wessman på en kaffe och låta konstproffset hjälpa mig!


8 kommentarer



8 kommentarer om “Rosa önskedrömmar, Bländande Landställen, Resa till Österrike och Art Deco Orgasm.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vilket härligt inlägg! Så fint att ta del av andras drömmar

    Svara
  • Skulle inte du köpa tomt/landställe med Matilda? Eller det kanske inte blev av?

    Svara
  • Så inspirerande inlägg Petra!! Är det någon som möjligtvis vet var man kommer kunna köpa Köhlers kollektionen? Så fin!!

    Svara
  • Tror du ville likt Malin Gabriella Nordin. Hun har dessuten galleri i Stockholm. Prisverdt, vakkert og spennende, tror de mest fargerike maleriene hennes er i din smak. Googla! Hilsen kunsthistorikeren

    Svara
  • Åh ett inlägg med taveltips skulle uppskattas, jag är själv ute efter tavlor till mitt hem och är ute efter just målade, inte bara posters, men tycker det är så svårt att hitta fina och vet inte ens vart jag ska kolla. Vill passa på att säga att jag verkligen ÄLSKAR eran podcast förresten!! Puss och kram

    Svara
  • Vilket härligt i inspoinlägg!

    Svara
  • Kolla in Alexander Skats – lite samma abstrakta men sjuk känsla för färger! Nyexad från Valand som kommer till Affordable Art 🙂

    Svara
  • Så fina insperations bilder! Vart hittar du allt?

    Svara