window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:10 | juli 1, 2016

#LikeAGirl

I samarbete med Always.

Det var den årliga friidrottstuneringen i skolan. Närmare bestämt i Nacka på en stor friidrottsbana med en enorm läktare där hela Ekliden satt samlade. Jag gick i åttan. Jag älskade gympa. Jag har alltid älskat att tävla – i precis allt.

Jag hade kammat hem tre guldmedaljer och i och med sista stöten i kulkastningen så tog jag hem mitt fjärde.

Det var flest i hela skolan.
Ingen annan hade tagit så många medaljer den dagen.

När det var dags för prisutdelning framför hela skolan stod jag bredvid den löjligt långa killen med blonda lockar från nian.

Han hade fått näst flest medaljer.

Jag minns det så väl än idag, hans så menade komplimang:

”Shit, haha du är ju nästan lika bra som en kille. Bra gjort tjejen.”

Jag minns att jag tog det stora klivet upp på den högsta pallen, några centimeter över hans, konfunderad över hans kommentar. Vadå nästan? Jag vann ju! Isåfall var jag väl bättre än killarna? Eller ville han hävda att jag var undantaget den dagen?

För egentligen är ju ”killar bättre på sport”.

———

Våga vara undantaget.
Våga ta i som en riktig tjej.
Våga ta plats som en tjej.

Våga vara bäst – för du är en tjej.

Always reklamfilmer ger alltid mig en tankeställare. Ni har väl sett den första i serien? Annars måste ni se den först, den är så bra (och viktig!) (klicka här för att se den!)

Jag tror verkligen att idrott och sport stärker och bygger upp ungas självförtroende.


Så fortsätt träna – som en tjej.

Se Always nya film, ”Keep playing #LikeAGirl” – som just belyser den frågan och uppmuntrar tjejer att fortsätta träna och att de duger som de är, precis som de är, som tjejer.


5 kommentarer



5 kommentarer om “#LikeAGirl”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Sååå bra att du lyfter fram ett så viktigt ämne. Kram

    Svara
  • Underbart inlägg, tack så mycket för inspirationen för alla kvinnor och alla unga tjejer som läser din blogg! Mer sånt här på bloggen!

    Svara
  • Så även när man är bäst så är man ändå inte lika bra som en kille…..vilken jävla kommentar…..det är så synd att dom inte fattar att det inte låter bra

    Svara
  • GirlPower, så bäst!

    Svara
  • Helt rätt! Äntligen börjar reklamerna för mensskydd komma någonvart. Älskade även den här reklamen https://www.youtube.com/watch?v=8Q1GVOYIcKc (obs dock triggervarning om man inte tål blod men jäääävligt kick ass)

    Svara