Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:36 | mars 4, 2016

Renovering: Badrum i marmor 2.0

marmor badrum
Minns ni? Så här såg badrummet ut när vi köpte lägenheten. Så konstigt planerat, med en bjässe till dusch mitt i rummet och två dörrar in till badrummet. En megastor tvättmaskin som man praktiskt taget snubblade över när man kom in och en toalett som nästan ville skeda ens lår när man stod vid handfatet. Badrummet är egentligen ett ganska stort (absolut inte enormt) badrum. Men när vi köpte lägenheten kändes det instängt och trångt, utan någon som helst golvyta att röra sig på.

Badrum-Renovering
Så vi rev ut rubbet. Byggde igen ena dörren och gjorde loss yta genom att flytta ut tvättmaskin och torktumlare till hallen där det redan fanns ett gammalt avlopp som gick att koppla på.

Renovering-Badrum-Marmor
Vi bestämde oss redan från början att kök och badrum kommer vi lägga mest pengar på. Vi valde därför att sänka taket och satsa på en riktigt sjysst takdusch och att bygga in en värmebänk i marmor till duschen. Som en kompromiss för mitt uteblivna badkar.

Marmor Badrum

Nu börjar det ÄNTLIGEN hända något. Hur fint blir inte det här?

http://stenentreprenader.se/
Fick precis sms från vår byggledare Fredrik att sista lasset marmor från Stenentreprenader, där min bästa kompis Mathildas mamma jobbar. Jan som äger Stenentreprenader har varit så grym och skickat bilder på alla skivor till mig genom hela processen.

SpegelMonsterblocket som ni ser på bilden ovan ska alltså monteras som ett enda block (!) Tycker synd om den ansvariga som ska göra håltagningen i blocket (hjälp!). Sedan ska duschmunstycket och kranarna alltså monteras in i blocket. Sedan kommer det bli belysning bakom som bilden ovan med spegeln.

HUR TAGGAD ÄR MAN PÅ ATT DET SKA BLI KLART?????? NUUUUUUUUUUUU!


14 kommentarer14 kommentarer om “Renovering: Badrum i marmor 2.0”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Petra!

  Så spännande med er renovering, kollar på din blogg varje dag för att se vad som händer. Var ska toaletten och handfatet/spegel få plats? Hur har ni tänkt kring er walk-in closet?

  Svara
 • Hej!

  Vad hette färgen i sovrummet som var lite blåaktig? Den var väldigt fin och vore kul att få färgnumret! 🙂

  Svara
 • Jättekul att följa renoveringen! 🙂 Nyfiken på vad man har en värmebänk till & hur ni fick idén till den?
  Och håller renoveringen tidsplanen/budgeten eller har den gått över? Hur har ni koll på sånt? Har sett många program om bygge/renoveringar mm och är intresserad inför framtiden. Dessutom har man ju ganska dålig tilltro till hantverkare generellt, hur vet man att de gör sitt jobb effektivt och korrekt? Det verkar som att det har gått relativt smidigt hos er.

  Lycka till med fortsättningen på bygget :).

  Svara
 • Håller med, vore jätteintressant att höra ol budget, vad som inte blev som tänkt dylikt.

  Svara
 • Hej!
  Undrar bara – varför valde ni att köpa ett renoveringsprojekt?

  Svara
 • Ett renoveringsobjekt är billigare att köpa än ett färdigt objekt där allt är sprillans nytt fast du ändå måste göra om allt eftersom du vill ha det i din egen stil och smak.

  Svara
 • ….och så såg de väl potentialen och gillade lägenhetens grundytor och läge liksom.

  Svara
 • Men alltså WOW! Jag blir så imponerad av personer som er som vågar och som byter plats på rum ”hejvilt”. Kommer bli så satans snyggt och vi läsare kommer behöva ta fram haklapparna för att inte tangenterna ska kladda ihop. Kram

  Svara
 • Så läckert och så kul att följa er väg till ert häftiga hem!

  Svara
 • Va snyggt det blev 🙂

  Vill tipsa om en tävling som jag har på min blogg där man vinna ett paket fyllt med saker till sin katt 🙂
  http://djurfamiljen.se/

  Svara
 • Hej Petra, var tycker du om Ikeas Docksta bord som en dupe för eero Saarinens tulip bord som du har? Det är så vackert det bordet du har, men tyvärr utanför min budget just nu.

  Svara
 • Jag förstår inte varför man ska ha en värmebänk i duschen? Kan du inte förklara? Eller är det bara för snuskigheter? Kanske bara jag som inte fattar… 🙂

  Svara
 • Hej!

  Så kul att renoveringen går framåt. Jag undrar bara om ni får någonting sponsrat med tanke på alla länkar och skriverier om renoveringen på bloggen?

  Kram!

  Svara
 • Suuuuperfiiint!!!

  Vi renoverar vårt badrum nu & har samma marmor som er fast 30×30. Ville TACKA så mycket för insp bilder!!! Vi utgick från den bilden du visar och spegel, handfat blir typ så. Sen ska vår snickare hanmra ihop ett skåp så det blir som på bilden 😉

  Ska bli spännande att se slutresultatet!

  Svara