window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:18 | februari 8, 2016

Nyttig Svingod Snabbmat: Tonfiskröra

Tonfiskröra

Något som jag ofta har färdigt i kylen är tonfiskröra. Vilket är perfekt de dagar jag har bråttom eller inte orkar laga middag. Det här är nämligen världens godaste tonfiskröra, som dessutom är nyttig. Idag har jag flängt runt hela dagen, sedan lunchtränat på Kampsportslabbet och sedan hem för att hinna jobba lite innan Elle Decorationsgalan ikväll.

På morgonen brukar jag äta den på en glutenfri knäckemacka och nu till lunch kan du bara skiva upp lite sallad.

Gör så här: 
Blanda 1/2 creme fraiche/Turkisk yogurt (eller vad du nu har hemma). Du kan blanda med kvarg, men det är inte lika gott. 
Hacka massa saltgurka (älskar det). Alltså jag skojar inte när jag skriver MASSA. Har lätt minst 1 dl.
Färsk hackad dill
2 burkar tonfisk (jag föredrar i olja)
1 halv rödlök
Citron (är jag lat eller har ont om tid pressar jag i en färdigpressad, annars färsk) (SVINMYCKET CITRON, mesa inte!)
Salt & 
peppar (jag brukar ha örtsalt istället)

Röran blir typ godast när den fått gosa ihop sig under natten. Perfekt snabbmat <3 Snart kommer ett inlägg med min helg i bilder!


7 kommentarer



7 kommentarer om “Nyttig Svingod Snabbmat: Tonfiskröra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Brukar göra exakt samma röra, ha på en toast med ett stort salladsblad, på med röran, några rödlöksringar, skivad tomat och nymald peppar på! Eller om man inte vill äta bröd kan man ha det på ett salladsblad bara 🙂 SJUKT gott!

    Svara
  • Har du sett vad folk skriver om dig hos Bloggkommentatorerna?? http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2016/02/05/barnsemester#comments

    Svara
  • Åh, jag brukar göra en liknande röra, så himla gott! Vilken tonfisk använder du? Det släpptes nämligen nyss ett test där bara Abbas blev godkänd pga att alla andra innehåller alldeles för mkt Bisfenol A och/eller kvicksilver samt att de fiskas på ett omiljövänligt sätt. Jag har alltid tänkt att det är typ samma i allt, men hädanefter blir det bara Abba för min del 🙂

    Svara
  • Alltså vad är du för människa som sprider vidare den här typen av småsint jävla skit, som en riktigt risig och skvallrig ”kompis” ?! Vad ska Petra med den där jävla passlänken till hade du tänkt? Läsa och känna sig…hur? Vore otroligt intressant att veta hur du tänkte där, såvida du inte bara är ännu ett nättroll, då vet vi ju att du inte tänkte. Alls.

    Svara
  • hur TUNG är eran podd!!?!?!? fortsätt!!! PUSS

    Svara
  • Ååå älskar också tonfiskröra! Mumsfillibabba! Ska prova ditt recept. Jag gör en på creme fraîche, tonfisk, salt & peppar, hackad rödlök och dijonsenap. Smaskens till sista slicken!

    Svara
  • http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22223112.ab

    Inga pekpinnar, värt att tänka på bara!

    Svara