Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:44 | februari 3, 2016

Renovering: Badrum Inspiration

00E97911-2D65-4550-A0FB-98274B333AFE

Vi spolar tillbaka bandet. Så här såg badrummet ut när vi köpte lägenheten. Duschen stod mitt i rummet och tog nästan all yta. Tvättmaskinen nästan blockerade ingången. Så istället har vi flyttat tvätt och torktumlare till hallen där det redan fanns ett gammalt avlopp. Perfekt!

Badrum-Renovering

Så här såg badrummet ut för någon vecka sedan.

Många efterfrågar mer bilder från renoveringen. Haha, senaste veckorna har det typ sett ut så här överallt, så kanske inte så kul att se. Den här veckan kommer det börja hända saker (som man faktiskt ser). De ska lägga marmor, måla om väggarna etc. Så nu kommer man faktiskt se att renoveringen tar fart.

Varje vecka frågar jag Fredrik på Nybergs Kakel och Golv vad de gjort och han rabblar världens längsta lista och jag ser ingen skillnad, haha. Det tar sådan jäkla tid med allt förarbete. Att lägga nya marmorplattor löser de på en dag. Det är lite som det gamla mottot, ”det är insidan som räknas” även i byggbranschen.

Renovering-Badrum-Marmor

Så här såg det ut en vecka senare. De har byggt till en bänk som vi kommer klä in i marmor med golvvärme i. Så man inte fryser om lilla stjärten.

Marmor Badrum
I söndags såg det ut så här.

Badrums inspiration Marmor
Och i tisdags så här. Om ni kollar på orginalbilden (överst) så hade de sitt handfat där – vi kommer ha en inbyggd hylla i marmor. För handdukar, schampo etc.

Badrums inspiration Marmor

Tanken är väl att bänken ska bli så här fast aningen större. Så man kan luta sig mot väggen.

Spegel

Sedan kommer hela bakstycket förhoppningsvis bli i ett enda marmorblock. Om ni kollar på byggbilderna så ser ni att duschväggen är utbyggd en aning. Det är för att vi ska sätta belysning, likt spegeln på bilden ovan bakom marmorn.

Badrumsspegel-Renovering

Okej, nu till det absolut viktigaste – vad ska vi ha för spegellampor? Haha!

Jag vill ha håll-käften-jag-är-snygg-oavsett-vad-jag-gjorde-igår belysning. Det är sjukt svårt att hitta. Vi kommer göra håltagning i spegeln, så det kommer att bli som på bilden nedan.

Inspiration-BadrumSå här – att lampan är solid med spegeln.
Lampor-SpegelÄr lite sugen på Flos IC vägglampa och så snubblade jag över den här till höger från Herstal. Båda ger ju ett ganska mjukt soft ljus. Men egentligen hade jag velat ja en högre lampa som sprider ännu mer ljus. Det finns massa urnsygga badrumslampor på amerikanskasidor, men deras koppling funderar inte till vår svenska. Så störrigt!

Finns verkligen ett stort glapp på svenska marknaden efter snygga badrumslampor. Kanske det man ska göra?

Okej, har ni några tips? Har ni sett några andra? Och vilken av dessa tycker ni? Den till höger är ju betydligt billigare (!). 


16 kommentarer16 kommentarer om “Renovering: Badrum Inspiration”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • En sexbänk i duschen? 🙂

  Svara
 • En vadå, sa du?

  Svara
 • Heja, vad kul att se! 🙂 Vi håller på med köket hemma och jag håller verkligen med. Först händer det inget, sedan inget… och sen plötsligt allt. Kul att se det växa fram.

  Måste tyvärr göra dig besviken i lampfrågan och säga att Flos-lampan är flera strån vassare. Sjukt snygg och formsäker. Det är de små, små detaljerna som gör det.

  Ser fram emot fler bilder!

  Svara
 • Älskar Flos IC vägglampan!! riktigt snygg!!

  Svara
 • Älskar det! Så snyggt det kommer bli!!

  Svara
 • Floslampan är sjukt snygg! Men kom ihåg att belysning i badrum ska vara anpassad för våtrum med IP-klassning och olika regler för olika zoner, dvs beroende på hur nära vatten lampan är monterad. Men det där har ju säkerligen er byggfirma koll på och kan ge er rätt info. Ska bli så kul att se det färdiga resultatet sen!
  Och by the way, en bra elektriker bör kunna dra om elen i den ev lampa som beställs från USA, visserligen dyrt kanske, men just a thought 🙂

  Svara
 • Hej Petra! Jag har precis flyttat hemifrån och ska precis börja inreda mitt nya rum, men har tyvärr inte råd med saker i samma prisklass som du har. Jag tycker dock du har en fantastisk inredningsstil, och undrar därför om du skulle kunna tipsa om llite ampor, bokhyllor, tavlor etc, som kostar betydligt mindre/är budgetaleternativ? Förstår om du inte har tid, men det hade varit väldigt roligt. Tack!

  Svara
 • Den här gillar jag! http://www.lavanille.com/herstal-ballon-led-vagglampa-massing

  Svara
 • Tycker helt klart att lampa nummer 2 passar ännu bättre i just badrummet! Ser verkligen fram emot resultatet

  Svara
 • Titta in hos http://www.luceart.se, och deras vägglampor bla, mycket gott och blandat, du kan få anpassat så dragningen passar våtutrymme, finns mycket att fantisera ihop och det är ju din paradgren nr 1. Lycka till, kommer bli skitsnyggt med alla dina ideer och infall.

  Svara
 • Bilderna gör verkligen inte de här lamporna rättvisa http://www.lampefeber.dk/index.php/galleri/produktbilleder/nyta/nyta-so/tilt-brass-so/tilt-brass-1-1-1-4596
  Men den, och deras Nostalgia-serie (länkar inte ens pga bilderna är hemska, irl är de sjukt fina) tror jag hade passat dig. La Maison är återförsläljare av alla Lampefebers märken, och de har många av lamporna i butik men också kataloger där bilderna är bättre. Om du går förbi butiken måste du kolla om de fortfarande har kvar tak/vägg-plafonden med guldig insida. Den är rund framifrån, men baksidan ser ut som små fyrkanter (finns i vitt och koboltblå) och insidan är typ guld/mässing och ger ett helt sjukt mysigt ljus. Minns inte vad den heter men är nästan helt säker på att det är en lampa som finns i lampefeberkatalogen, eventuellt är det Marset (som de säljer).

  Svara
 • Ingen tvekan vilken som är snyggast, Flos IC!!! Ser fram emot resultatet, det blir säkert helt outstanding!

  Svara
 • Du har toksnygg stil!! Vi håller på att renovera vårt badrum och så hittade jag din blogg 🙂 vilken fullträff! Bor också i sekelskifte som vi renoverar så fick så mycket inspiration av bilderna. Konmer köra som den bilden med väggfast handfat & byrå en bit under. & sen STOOOR spegel!! Tack för toppenblogg 😉

  Svara
 • Kan man inte bara använda en transformator till en amerikansk lampa om man hittar en snygg? Alt ernativtse om volten passar här i Sverige och då bara byta kontakten? Kolla med dina elektriker..

  Svara
 • För 60-70 år sedan var det mode att riva ut kakelugnarna, det var modernt att göra så. Många har ställt sig frågan hur man kunde vara så dum, att bara för att det var modernt i några år så förstörde man något för all framtid. Idag river man innerväggar, flyttar in köket i vardagsrummet och tar bort de rumssamband som finns i gamla hus. Extremt modernistiska kök sätts in i en 1800-talsmiljö. Vad kommer framtidens människor att säga om detta? Risken är att domen blir hård. Om man vill ha en modern planlösning och hypermodernt kök, varför köper man då en sekelskifteslägenhet?
  Det är lätt att bli misstänksam när en bloggare bygger om en lägenhet och lägger ut allt i sin blogg. Gör man det för att få det hem man drömmer om eller gör man det för att ha något att skriva om och kanske tjäna en slant? Kommer du att bo i lägenheten eller säljer du när den är klar?

  Svara
 • Hej Petra! Vad snyggt det blir! Jag tycker att båda lamporna är snygga, men hade hellre valt i krom. Tycker att det känns lyxigare tillsammans med marmor i badrum.

  Svara