Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:06 | januari 11, 2016

Sunkig studentlya ska bli drömboende – Nytt projekt!

Mörby

Varför renovera en lägenhet när man kan renovera två? Haha! Jag ska strax sätta tänderna i en studentlägenhet som är på 23,5 kvadratmeter men med en stor balkong. Lägenheten ser inte ut exakt som på bilderna (men nästan). Googlade på adressen och fick upp dessa. Jag är så taggad på det här projektet. Vill sätta igång igår.

Får ofta kommentarer om förvaringshjälp och hur man inreder på liten yta – så ska bli så kul att publicera hela förvandlingen i bloggen. Jag antar att många av er bloggläsare pluggar eller precis flyttat hemifrån och bor ganska trångt. Idag får man ju knappt plats med rumpan i lyan med lägenhetspriserna som råder just nu, iallafall i Stockholm.

Jag ska alltså renovera en liten lägenhet (en klassiskt studentlägenhet) som ska bli tipptopp, men med liten budget. Idag är lägenheten riktigt sunkig med ett gammalt litet pentry som knappt fungerar och ett riktigt sunkigt badrum med äcklig plastmatta och förstörda väggar. Förhoppningsvis kommer detta även bli webb-tv (om jag får som jag vill), men även en artikelserie i Metro. Trots att lägenheten är så liten så vill jag ha in ALLT, men med hjälp av smarta lösningar. Jag avskyr när det är för övermöblerat. Jag kommer nog verkligen få tänka till ordentligt för att få ihop alla pusselbitar.

– Sovrum
– Vardagsrum
– Matbord (med plats för iaf 4)
– Förvaring
– Badrum
– Hall
– Kontor

————————

Ska dit i helgen och mäta och fota. Så då får ni se riktiga bilder. Jag tänker mig att man vill ha en känsla av ett riktigt lyxigt hållkäften hotellrum om man bor på så få kvadratmeter. Jag har en plan och en slutbild av hur jag vill att det ska se ut. Nu får vi bara hoppas att ytan räcker till.

Vad tror ni? Har ni några tips?

Balkong

Tycker dessa två lägenheter nedan är grymt planerade.

Compact-Living- Liten-yta litet-kökÖppen-planyta
Polhemsgatan 2 – 38 kvm. En gammal hemnetfavorit som såldes för något år sedan.

_Compact-Living-

Den här är också riktigt bra planerad. Minus för inredningen dock.

smart-

Kommer lägga in liknande genomgående golv i lägenheten. Ett genomgående golv som inte bryter av gör att lägenheten känns större. 


20 kommentarer20 kommentarer om “Sunkig studentlya ska bli drömboende – Nytt projekt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • GUD vad roligt, det här ser jag fram emot att följa! Med en liten studentlya är det så himla svårt att relatera till din superfina renovering av din egen lägenhet, dessutom är ju budgeten minst sagt begränsad. Jättekul idé!

  Svara
 • Hej Petra! Har sett lite andra kommentarer med samma fråga, men inget svar. Kan inte du bara svara på när/om podden kommer? Vi längtar ju 🙂

  Svara
 • Åhhhhhh, jag vet! Den skulle lanserats imorgon men då mitt smink varit i Doha i min borttappade resväska så hann vi aldrig ta pressbilder i måndags. Så nu kommer podden den 20:e ; )

  Svara
 • Spännande! Du skulle mer än gärna få renovera i min studentlya…

  Svara
 • Undrar också när podden kommer? Känns som vi har fått vänta i en hel evighet på den nu. Kan du inte skriva ett inlägg om förlovningen istället, så som det var tänkt från början? Väntar även på inlägget om eran första dejt som du skev att du skulle göra ett inlägg om på eran 1års dag.

  Svara
 • Åhhhhhh, jag vet! Den skulle lanserats imorgon men då mitt smink varit i Doha i min borttappade resväska så hann vi aldrig ta pressbilder i måndags. Så nu kommer podden den 20:e ; )

  Svara
 • Hej Petra. Jag håller med föregående talare och har också väntat hur länge som helst på podden och avsnittet om din och Markus dejting! Vi vill höra allt! Länka adressen 🙂

  Svara
 • Åhhhhhh, jag vet! Den skulle lanserats imorgon men då mitt smink varit i Doha i min borttappade resväska så hann vi aldrig ta pressbilder i måndags. Så nu kommer podden den 20:e ; )

  Svara
 • Fan vad kul!!! Hoppas verkligen det blir webb-tv, kraaam

  Svara
 • Jag bor på 21 kvadrat men lägenheten är utformad på ett sätt som gör att det är svårt att kunna möblera på fler sätt än ett MEN något som jag upptäckt är sjukt smidigt är att ha ett klaffbord och vikbara stolar. Jag har bordet och två stolar framme varje dag, och sen när jag bjuder över folk så tar jag bara fram fler stolar och fäller ut bordet. Smidigt och då tar det inte så mycket plats i vardagen 🙂 Tänk också förvaring under sängen och kanske till och med att sänggaveln blir en förvaring med bokhylla på sidorna och ovanpå till exempel! Jag har också mina skor ovanpå mina köksskåp, för dom får inte plats någon annanstans haha.

  Svara
 • Klaffbord is the shit!

  Svara
 • Ååååå! Peppen på detta!! Har precis köpt min första lägenhet a 26 kvd i Råsunda, byggd 1929 med gamla obehandlade trägolv! Du hade gärna fått sätta tänderna i min lilla skolåda!

  Svara
 • Hurra ; ) Hoppas du får lite inspiration då iallafall : )

  Svara
 • Viljet härligt projekt, ser ut som SSSB:s student-hyresettor i Mörbylund! Har härliga studentminnen från dem 🙂 Kom ihåg att jag tyckte det var märkligt att man hade gjort badrummen så pass stora i förhållande till lägenhetens storlek. Balkongen fungerade som ett extra rum nästan på sommaren, den gick längst med hela lägenhetens kortsida. Om det är som jag tror, dvs att det är en hyreslägenhet du ska jobba med, så låter ditt projekt superintressant, för så mycket av hemma-fixande idag tycker jag riktar sig sig till de som äger sitt boende, och då har man ju sjukt mycket lättare att fixa till något i och med att det är lättare att få tillåtelse att ändra planlösning/ytskikt. Lycka till med ditt projekt, ser mycket fram emot att följa det! /Jenny

  Svara
 • Det stämmer att det är Mörby ; ) Bra koll!

  Svara
 • Spännande! Blir kul med ett renoveringsprojekt som det är lättare att relatera till!
  Jag bor själv på 26 kvm och vill bara tipsa om att som du skriver att man vill ha känslan av ett hotellrum när man bor smått inte riktigt stämmer, inte för mig och de jag känner som bor lika litet. På hotellrum står ju sängen i centrum i rummet, vilket är motsatsen till hur man vill ha det i en liten lägenhet. Då får gärna sängen stå gömd nånstans 😉 Men ja, kör på!

  Svara
 • Sängen kommer knappt synas ; ) Mer känslan av lyx och materialval : )

  Svara
 • Haha ojdå! Jag använde precis samma lägenhet som dig som inspiration när jag ritade om en lägenhet i förra veckan! (http://species.blogg.se/2016/january/tavastgatan-28.html)

  Maila gärna planlösningen till mig så kan jag kolla om jag har något tips, jag älskar att klura på sånt här!

  Superkul! Och att du får göra det på riktigt…. Drömmen

  Svara
 • Så pepp på detta då jag själv flyttar till en liten lägenhet!!! När kan man börja följa de här projektet? 🙂

  Svara
 • Mina tips är nog att undvika ikea så långt det går, satsa på kvalitet och fina material istället! Ett annat tips för ett litet kök är Orrefors serie ’More’, vinglasen är designade för både vitt, rött och rosé vin.. så då behöver man bara ett sorts glas till alla viner och sparar massor av plats i hyllan! För en minimal garderob så var min räddning att gå till kemtvätten och köpa 100st av deras tunna vita galgar (visst är det en nedgradering från mina fina ”riktiga” galgar, men jag får plats med 5x så mycket kläder=lyx i liten lya). Dessutom är en hatthylla sjukt överskattat och tar plats, jag satsade på en enorm spegel och byrå istället!

  Svara