window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:01 | november 23, 2015

Välja och köpa stuckatur!

Stuckatur-Petra-Tungården
Som ni vet är ju jag besatt av stuckatur. Så jag har googlat som en dåre för att hitta någon som gör fina gipsstuckaturer. Vår nya lägenhet är nämligen tre lägenheter från början som blivit ihopslagda till en. Ett rum är ju helt fantastiskt med takmålningen medan de andra rummen bara har en takrosett. Lägenheten kan verkligen bära upp stuckaturer och det är 3,60 meter i tak så jag tror att de kommer sitta som gjutet.

För en vecka sedan snubblade jag över Svens hemsida, Stuckoform.se. Vad gjorde man innan Google? Älskar att man kan hitta precis allt. Sven har jobbat med det här hur länge som helst. Han rustar upp och reparerar egentligen gamla byggnaders stuckaturer. I och med hans jobb har han samlat på sig massa replikor genom åren. Jag tycker det är extra kul att stuckaturerna faktiskt kommer från svenska hem.

Så tidigt i lördagsmorse åkte, jag, Markus och mamma till hans studio ute i Vällingby för att välja och beställa stuckaturer till lägenheten.

Stuckatur-Jugend
Vi valde den här till köket. 
Stuckatur-Gips
Jag var sjukt sugen på den här till sovrummet. Men tillslut efter många om och men valde vi den nedan. 
Väggpanel
Då vi har ett liknande mönster på en av våra kakelugnar. Fast nu blev jag osäker igen – vilken tycker ni? Kan inte bestämma mig! Den över ser ju lite mer jobbad ut. Så svårt. 
Stuckatur

Hur fint kommer det här bli? Sven verkar så duktig. Så i mitten på december ska han komma och montera och fästa stuckaturerna hos oss. Så taggad på att se slutresultatet.


8 kommentarer



8 kommentarer om “Välja och köpa stuckatur!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Tycker den översta! Ser mer maffig ut och det skulle se mer spontant ut än när allt matchar varandra (stripes on stripes är inte alltid en hit). Kram!

    Svara
  • Jag tycker att den ni valde till sovrummet är så himla fin! Ska bli spännande att se resultatet. Kram A

    Svara
  • Jag tycker den ni valde är bättre faktiskt 🙂 förstår vad du menar med att den första ser mer jobbad ut men ni gjorde rätt val!

    Svara
  • Åh så spännande! Kommer bli bra när det väl sitter på plats men jag tycker den översta ändå! Känns finare med de runda formerna.

    Svara
  • Jag tycker att ni ska ta den ni valde. Enkelt.
    Den andra ser lite tantig ut ändå.
    Kram
    Jasmine

    Svara
  • Sven är grym! Han gjorde stuckatur i mina föräldrars lägenhet och den blev helt magisk!

    Svara
  • Jag bara undrar en sak som jag aldrig kommer få svar på och som är något oförskämt. Hur har ni R_Å_D med alla specialbeställningar och diverse designtillverkade badinredningar, marmorskivor osv??? Folk verkar vara gjorda av pengar. Bara basinreding/basrenovering kostar flera 100 tusen.

    Svara
  • Hej .jag kan jobba alla stukatur gamla och ny .jag har jobbat i 25 år med stukatur och taket 60 60 och 30 30 om du kan visa mig nogon person som behover hjälp.
    Tack snälla
    Mvh

    Svara