window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:59 | oktober 6, 2015

Ny höstkappa?

Maxmara

Jag har varit dödsförälskad i den här kappan nu i två år. Efter att min bästa kompis Mathilda köpte den. Förra året letade jag New York runt med lyslampa i varenda MaxMara butik och återförsäljare, men den var helt slut. Så hittade jag den på nätet på rean av en slump, så jag beställde den (Minns ni? Klicka här!). Men då fick jag ett mail efter två veckor att jackan var felsydd och inte kunde skickas iväg.

Jag är sååååååååååå sugen på att klicka hem den nu. Dyr som fan, men jag skickade ju tillbaka min Gucci-väska. Så jag kanske kan byta den summan mot jackan. Kan inte bestämma om jag ska ha en svart eller beige. I år är inte den beiga färgen lika fin, mer ljus så lutar åt den svarta.

beige kappa vinterjackaMathilda med kappan i Amsterdam. 
beige kappa
Hej lilla kappjäveln kom till mamma. 
vinterjacka 2015
Haha, superskev bild från sista dagen i NYC. 
billiga vinterjackor
Kolla vad fin den är och världens bästa kompis Mathilda <3 SOM MÅSTE FLYTTA HEM FRÅN TYSKLAND INNAN JAG SNART ÅKER DIT OCH TVINGAR HEM HENNE FÖR GOTT.


22 kommentarer



22 kommentarer om “Ny höstkappa?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Nej inte äkta päls petra! Har du koll på hur pälsindustrin ser ut?

    Svara
  • Faktiskt inte ens tänkt på att det är riktigt päls korkat nog. Skämt bort mina pälskappor. Varit så besatt av att ha jackan såååååååååå länge. Mmmm…. Ska ta mig en funderare.

    Svara
  • Att du inte skäms över att vilja köpa päls 2015, när det finns så mycket information om hur djuren hålls och avlivas. Googla fox farm och fundera på hur ytlig man måste vara för att anse att man har mer rätt till päls än djuren till sina liv. Det räcker väl med allt lidande som köttet och läderet som du konsumerar orsakar?

    Svara
  • Faktiskt inte ens tänkt på att det är riktigt päls korkat nog. Skämt bort mina pälskappor. Varit så besatt av att ha jackan såååååååååå länge. Mmmm…. Ska verkligen ta mig en funderare.

    Svara
  • Nej nej nej köp inte päls! Läs på om industrin kring päls så kanske du ändrar dig! Det är verkligen fruktansvärt.

    Svara
  • Faktiskt inte ens tänkt på att det är riktigt päls korkat nog. Skämt bort mina pälskappor. Varit så besatt av att ha jackan såååååååååå länge. Mmmm…. Ska ta mig en funderare.

    Svara
  • Tack för det! 🙂 Tror inte du kommer att njuta av den om du vet att djur har fått lida så för att du ska ha en ’vacker’ kappa. <3

    Svara
  • Den är SÅ fantastiskt fin! Hade själv viljat ha en! Vet du hur det är med storlekarna, har för mig att en 40a är ungefär en 36a? Eller har du koll på det? Vilket fall, KÖP!! Jag kommer nog 😀

    Svara
  • Nääe skulle inte heller köpa päls som de andra skriver!!

    Svara
  • Päls innebär otroligt lidande och djurplågeri!!!!!!

    Svara
  • Passar på dig kanske men hag skulle se ut som en minitant i en sån kappa! Men smaken är väl som baken 🙂

    Svara
  • Jag är också emot pälsindustrin – så som den ser ut på många håll. Men det finns även normala pälsfarmar som inte flår sina boskap levande. Att de föds upp för att användas för sin päls tycker jag egentligen inte är värre än de djur som föds upp för att bli mat eller läderprodukter. Självklart vill man att de ska ha det så bra som möjligt men man får inte glömma att pälsindustrin är relativt liten i jämförelse med alla andra industrier där djur används för sitt kött, skinn etc. Jag har svårt att se varför ni riktar avsky mot folk som bär päls istället för att ifrågasätta industrin och ställa krav. Kontakta dem eller de kedjor/butiker/varumärken som säljer päls och kräv om att veta ursprung etc. Det är det enda sättet man kan komma åt kärnan i problemet. Att använda päls är ett litet problem i något mycket större. Så snälla, innan ni hoppar på pälsbärare se till dig själv i första hand. Vad kan DU göra för att göra det bättre. För så länge du äter kött, mejeriprodukter, ägg, använder läder/skinn eller använder krämer och smink (där 99% av allt är djurtestat) så kastar du bara sten i glashus. Och det är inte speciellt produktivt. Se till att rikta er vilja att förändra till tillverkare och gör något som faktiskt påverkar. Ps. Petra, supersnygg kappa. MaxMara har säkerligen bra koll på vilka som framställt pälsen. Kolla med dem för att lätta på samvetet!

    Svara
  • Men snälla människa, du är helt tappad. Varför yttra dej om något du uppenbarligen inte vet ett skvatt om?
    ”Normala pälsfarmer”(wtf?) som inte flår sina boskap levande? Eh, då finns det inget annat alternativ att de gasas ihjäl eller får en dödande elchock uppförd i ändtarmen. Låter det normalt tycker du? Värt det? Alla djur blir inte heller uppfödda utan fångade med bensaxar.
    Orkar inte ens svara på resten av det du skrivit, men du är definitivt INTE emot pälsindustrin, som du skrev. Förresten, icke djurtestade hygien/städartiklar går att få tag på överallt- så enkelt som på Ica, Konsum, Apoteket så snälla shut the fuck up.
    & Petra, hur kan du ens överväga detta valet? Fyfan hur kan du sova på nätterna? Äckligt!
    // veganen som varken bär döda djur, äger djurtestade produkter, äter lik & som inte heller dricker en annan arts äckliga bröstmjölk

    Svara
  • Nämen, köpte precis den jacka! Och jag som tyckte att årets beige färg var så fin;) Har ALLTID svart på mig annars, så jag bestämde mig för att ta den beiga. Bli lite färggrann. Hänger så fint i skåpet, redå att rastas:)

    Svara
  • GUMMAN. Unna dig lilla kappan med päls nu. Ursexig är den och kommer sitta helt fantastiskt på dig. <3

    Svara
  • Skitsnygg!!! Finns på Jackie i Fältöversten!

    Svara
  • Kan du skriva ett argumenterande inlägg om varför du vill bära päls?
    Hade varit intressant att diskutera detta med andra läsare i kommentarsfältet.
    Jag tror gott om mänskligheten och hoppas att alla som köper päls har sett videos och bilder från pälsfarmer. Annars är man en dålig konsument som inte tar ett samhällsansvar. Med andra ord – man beter sig som en idiot!
    Själv bär jag inte päls för att det är oetiskt och inhumant. Det ger oerhört mycket lidande i förhållande till den nyttan pälsen hade gjort i min garderob.

    Svara
  • http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=65118934&searchclickthrough=true&searchQuery=max+mara
    Du kanske kan köpa den?:)

    Svara
  • Den finns på Jackie, såg den idag på Jackie Fältöversten

    Svara
  • Wow smaken är verkligen som baken… I mina ögon är det där värsta tantkappan! Även om allt klär en skönhet så klär den där bäst en dam i övre medelåldern 😉
    En kan även funder över att bära päls, vilket i mina ögon är både oetiskt och inhumant. Pälsindustrin leder till oerhört mycket lidande i förhållande till den nytta pälsen gör.

    Svara
  • Hej! Mycket kring pälskappan, men var kommer den gråa kappan ifrån som du har på dig när du sitter på soffan? 🙂

    Svara
  • Päls- nej tack! Googla hur pälsdjursindustrin går till!

    Svara