window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:01 | september 3, 2015

Vår nya lägenhet!

Petra Tungården LägenhetHär är vår nya lägenhet som lovat. Den är belägen på Östermalm. Det är en trea på 87 kvm som ska blåsas ut totalt. Taket som är blåmärkt kommer självfallet vara kvar (älskar det taket och man får absolut inte röra det) och de tre kakelugnarna. Men resten ska i och princip bort. Vi vill framhäva det gamla och unika med bostaden. Vi kommer öppna upp den, göra den luftigare men som sagt samtidigt behålla den gamla charmen. Vi kommer addera stuckatur i de andra rummen och göra om planritningen helt. Nu snackar vi MONSTERSTUCKATUR. Haha, Markus tror att jag har tappat det. 
Petra Tungården Lägenhet
Golvet kommer bytas ut till en mörk fiskbensparkett. Tror vi iallafall, haha. Allt ska såklart målas om. Funderar även på att sätta in väggpanel. 
Petra Tungården Lägenhet
Hola supertaket. Det är sinnessjukt högt i tak. Ännu högre än vad det är i min lägenhet idag. Även om det inte riktigt framgår av bilderna. 
Petra Tungården Lägenhet
Det är bottenplan. Men man ser inte in från gatan, för fönstren är tillräckligt högt upp. Samt att det inte passerar så mycket folk på just denna gata. Så det känns ändå lugnt. Jag som älskar att springa naken får väl lära mig att böra skyla mig, haha. 
Petra Tungården Lägenhet
Harmoniskt sovrum, haha. Det här sovrummet kommer att bli kök. 
Petra Tungården Lägenhet
Den här kakelugnen är också SÅ fin. Men man ser inte ”toppen” på bilderna. 
Petra Tungården Lägenhet
Badrummet kommer (surprise!) bli en jävla MARMORBOMB och planeras helt annorlunda. Det ska bli det sjukaste, lyxigaste badrummet EVER! 
Petra Tungården Lägenhet
Köket kommer bli sovrum. Så att sovrummet blir mot innergård. 
Petra Tungården Lägenhet
Utsikt från sovrummet. 

Petra Tungården Lägenhet
Hela nya sovrummet.Petra Tungården LägenhetDeras barnrum och loft kommer rivas och kommer istället bli walk in och hemmakontor. Finns en helt magisk kakelugn i det här rummet som man inte ser på bilderna.  

Petra Tungården LägenhetDen här väggen, där tvn står, ska öppnas upp. Så nu är vi på jakt efter en grym byggkonstruktör. Har ni några bra tips? 
B8FF4D62-66B5-4524-AFE8-88603D3B1E98Hallen kommer vi nog lägga in ett stengolv/marmorgolv och ganska mörka väggar. 
3CC9474B-95F2-4E4C-B383-B577FBA9C997
Stänga igen den väggen in till walk in:en. Och istället placera en monsterspegel. Så man kan ha skrivbord på andra sidan eller garderober. 
Petra Tungården LägenhetHaha, här är min slarviga ritning som jag gjorde efter första visningen. Men något sådan här har vi tänkt oss. 

VAD TYCKER NI? HAR NI NÅGRA FÖRSLAG? TIPS? HJÄLP OSS <3


60 kommentarer



60 kommentarer om “Vår nya lägenhet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kommer att bli sjukt fint! Men vart är sovrummet på planritningen? 😀

    Svara
  • Till vänster om hallen 🙂

    Svara
  • Alltså wow vilken potential. Förstår att ni är taggade, det kommer bli en magisk lägenhet!
    WAGNERLARSSON.SE

    Svara
  • Vilken jävla DRÖM rent ut sagt!
    Och jag ser potentialen i allt! Varenda litet skrymsle! Jag seeeeer potentiaaaaalen!
    Kommer att bli ett euforiskt lööövnest det där 😉
    Grattis till er!

    Svara
  • ÅHHERREGUD, så läckert! Färgerna är ju helt vansinniga alltså men när ni är klara med det där så kommer det ju vara drömbostaden numero uno! Vansinnigt läckert, vilken potential! Och men ditt öga för inredning kommer det bli rena rama himlen.. wow!!
    GÅ IN OCH KOLLA NYA BILDERNA PÅ MIG OCH TJEJEN FRÅN EN FOTOSESSION I AUGUSTI VETTJA!! ;D http://mikaelanordin.blogg.se/

    Svara
  • Förslag Walk in/kontor: istället för att sla igen dörren mot hallen sa sla igen dörren mot vardagsrummet. Ni vill inte ga den omvägen in i vardagsrummet för att komma at era kläder.
    Förutom det sa later det som en dröm!

    Svara
  • Håller med, slå igen dörren i vardagsrummet till WIC och behåll den i hallen istället. Mycket bättre att få en hel vägg i vardagsrummet samt att det känns ju lite konstigt att gå till sin garderob via vardagsrummet.

    Svara
  • Måste tipsa om byggföretaget, Bygg & Design Mälardalen AB, http://www.bodm.se dom finns även på instagram under namnet byggdesign
    Dom är helt sjukt duktiga, drivna och kunniga och har gjort mycket arbeten i Stockholm och dessutom blivit utsedda till Sveriges bästa hantverkare!!
    Lycka till med allt och hoppas tipset hjälper.

    Svara
  • men ahhh hvilken drøm!! kommer til å bli så lyxigt og fint! du har jo så bra smak i interiøret også, så blir nok fett nice! gleder meg masse til å følge med på din blogg og instagram fremover! 😀 grattis til er båda <3

    Svara
  • Vågar inte ens föreställa mig hur sjukt det kommer se ut när ni är klara, DRÖM!!!
    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    Svara
  • Utrolig fin leilighet, og med sinnsykt bra potensial! Kommer garantert til å bli en drømmeleilighet når du har brukt tryllestaven på den:)
    Enig med de to andre kommentarene om å ha inngang til WIC fra gangen istedenfor stuen, mye mer effektivt. Noe annet å kanskje tenke på er å flytte døren til badet fra stuen og inn til kjøkkenet eller gangen hvis det er mulig for uansett hvor flott badet er, er det ikke alltid man ønsker full utkikk inn dit fra sofaen;) Og dette vet du sikkert allerede, men oppussing er dyrt og ender alltid over budsjettet, så like greit å plusse på 20% med en gang, og heller bli positivt overrasket hvis man klarer å komme under:)
    Uansett lykke til, gleder meg til å følge renovering og se resultatet!!

    Svara
  • NT gruppen!!!! Noggranna karlar som vet vad dem gör. Superduktiga och har erfarenhet!

    Svara
  • Men guuud dör lite, kan verkligen tänka mig hur fint det kommer att bli sen!!

    Svara
  • Jag kan varm rekommendera Bygg och Design. Företaget kommer från Eskilstuna men har flera projekt i Stockholm! De vann titeln ”Årets bästa byggföretag 2015”. De är verkligen perfektionister!
    Hemsida:
    http://www.bodm.se/
    Instagram:
    byggdesign
    / Hanna

    Svara
  • sjukt fin lägenhet! Bra tänkt med allt men jag skulle nog behålla originalgolven om de går och bara slipa dem. Sjukt snyggt med originalgolv till lite modern/industriell stil

    Svara
  • Behåll golven ifall de är originalgolv eller väldigt gamla. De såg ut att vara i bra skick och det är synd att riva golv som har hängt med från början. (Har de klarat sig i hundra år, kommer de klara sig i hundra år till.) Även dörrarna och dörrkarma såg fina ut, för att inte nämna hatthyllan. Om ni nu ändå river dem, så spara dörrarna och hatthyllan så personen efter er kan restaurera lägenheten, ifall man inte gillar modernt. (Jag är en sådan person – föredrar klassiskt och elegant och gråter lite när jag ser gamla hus och lägenheter som helt förlorat sin själ. Vissa saker kommer aldrig mer att kunna restaureras.) Lycka till. 🙂

    Svara
  • +1 på den.
    Vi letar också efter lgh i Sthlms innerstad just nu. Dock tråkigt att se hur många gamla våningar som sönderrenoveras i supermodern stil, spotlights i taken, walk in closets med heltäckningsmatta och badrum i hotellstil. Smaken är självklart som baken, men personligen hade jag sett fler varsamt renoverade lgh.

    Svara
  • Åh så underbart att bara blåsa ut och göra så som man vill ha det! Lycka till! Kommer bli superbra!

    Svara
  • Kul! Ett tips är att ha superkoll på föreningens stadgar och söka lov hos styrelsen, för det som behövs, i god tid innan ni drar igång. Talar av erfarenhet 🙂

    Svara
  • Men Herre Gud, personerna som bor dar nu har ju verkligen mordat lagenheten med alla de dar fargerna pa vaggarna. Ar saker pa att det kommer bli ren magi nar ni ar klara! Samre kan det inte bli i alla fall!

    Svara
  • vilken fantastisk potential.
    Kan rekommendera NJ Bygg och snickeri.
    Sveriges bästa snickare!!
    Skulle inte göra er besvikna.
    ///Nathalie

    Svara
  • Måste rekommendera Hummelmora Bygg AB! Sjukt duktiga och kunniga, dom har gjort massa arbeten runt om i Stockholm! Dom fixar allt från kök och badrum till att lägga golv och riva väggar och det blir alltid superfint resultat! Rekommenderas varmt! 🙂

    Svara
  • Går man in i badrummet från vardagsrummet? Nja, sådär kanske. Om det går ska ni nog fixa till det. Kommer bli superfint!

    Svara
  • Hej Petra!
    Din kommande renovering ser lovande ut! Ifall du är intresserad av marmorbord så kan vi säkert lösa något bra. Jag skickade även ett mejl till dig.
    Kika gärna in på min hemsida eller instagram (@vikenshantverkeri) för att se vad jag sysslar med 🙂
    Lycka till!
    Vikens Hantverkeri

    Svara
  • Vad ska ni sätta in för stuckatur?
    Tänk på att sätta en budget och tidsplan. Hur lång tid kommer denna monsterrenovering att ta?
    Spännande som fan och det ska bli sjukt kul att följa! Lova att uppdatera mycket!

    Svara
  • BEHÅLL GOLVEN!!! Det vore så synd att riva så gamla och fina golv… Underbar lägenhet med en massa potential! Ska bli spännande att följa renoveringen. 🙂

    Svara
  • Hej!
    Vilken otroligt vacker lägenhet med många detaljer med ett högt kulturhistoriskt värde.
    Jag är utbildad bebyggelseantikvarie och blir väldigt glad av att höra att ni tänker på att bevara detaljerna. Men, tänk ytterligare ett steg. Även dörrar och golv om de är original, spara dem med. Jag förstår att det är superinne med öppen planlösning och att allt ska vara så himla ljust (väldigt lätt att det blir helt själlöst då). Tänk också på att om ni gör tillägg i lägenheten, dokumentera hur det såg ut innan och var tydlig med vad det är ni har lagt till, som er framtida stuckatur t.ex.
    Det är himla svårt att skydda interiörer eftersom att det är inne i folks hem.
    Ta gärna kontakt med en bebyggelseantikvarie för att få lite hjälp med hur ni ska gå tillväga inför renoveringen, hör er för med t.ex. bebyggelseantikvarierna på Stadsmuseet i Stockholm.
    Det är tyvärr alltför många interiörer som går förlorade åt öppen/vitt/frächt-hetsen när det ska renoveras.
    MVH Andrea

    Svara
  • Fan vad grymt det kommer bli! Så roligt att följa☺

    Svara
  • Åh, så fin lägenhet! Kommer bli guld värd när den blir klar! Du borde verkligen kontakta Britt-Marie Granlund på Geco, på Storgatan Stockholm! Hon är så otroligt duktig och trevlig och hjälpte till väldigt mycket när min familjs vindsvåning byggdes och inreddes. Hon kan förmodligen också rekommendera väldigt duktiga byggföretag som hon samarbetar med! Hoppas ni kommer trivas när ni väl flyttar in!
    Kramar!

    Svara
  • Eeeh det här är det sjukaste blogginlägget jag sett ever! Haha längtar tills vi får se resultatet, jävlar vad häftig det kommer bli 😀

    Svara
  • Grattis till bostadsköpet! Kan verkligen varmt rekommendera byggfirma Helwander (www.helwander.se) för renoveringen. Vi använde oss av de och är verkligen supernöjda med resultatet! vi bollade mycket idéer med de och de kom med förslag och byggde saker från scratch när vi inte hittade exakt vad vi ville ha ute i butikerna. Ägaren, Micke, är dessutom en rolig och skön prick när man lär känna honom 🙂 Ligger ett antal referensobjekt ute på deras hemsida och vet även att de håller på med och bygger ett antal vindsvåningar från grunden just nu. Så kolla in de! 🙂

    Svara
  • Marmor kommer bli folks DÖD. Om något/några år kommer man bli skrattad åt. Allting kommer och går, men fin lägenhet.

    Svara
  • Jag har älskat marmor sen jag var liten, alltså i mer än 45 år! Älskar också det vit/ljusgeåa marmorgolv jag har i kök, hall och vardagsrum sen mer än 20 år! And counting! Jag gör som Petra, och följer ingen trend i detta fall…

    Svara
  • Kommer bli så SJUKT bra! Ser så fram emot att få följa detta under hösten 🙂

    Svara
  • Åh vad fint! Men kolla upp det där med att flytta köket och riva väggar noggrant. Man kan inte flytta avlopp hursomhelst i ett lägenhetshus och vissa väggar går det rör och el till andra lägenheter och en del är ju såklart bärande. Talar av erfarenhet, vi ville flytta köket i vår förra lägenhet men det blev tyvärr tvärstopp där.

    Svara
  • Superfin! Jag skulle dock ha behållit de gamla golven och INTE satt dit ny stuckatur, det kan väldigt lätt se trashigt ut… Som att ha plastmatta som ska se ut som trä , typ.

    Svara
  • Hej. Först och främst WOW! Grattis till en fantastisk lägenhet. Jag jobbar med färg och inredning så dog precis inredningsdöden och lite av avundsjuka haha! Tänkte bara tipsa om två kulörer från Alcros nya kollektion. Det är Mortel 717 och Moules 716. Tror att dom skulle bli helt jävla awesome i er nya hall. Kolla in dom och lycka till med allt!

    Svara
  • Anbefaler gulvfliser fra det italienske merket Mirage. Finnes i 3 nyanser norr hvit, grå eller sort. Akkurat lagt grå hallen selv. Ursnyggt!

    Svara
  • Nej, öppna inte upp! Riv inte så gamla, fina dörröppningar. Skulle också bli väldigt förvånad om brf godkänner sådana brutala förändringar! Jag tycker att ni ska bevara så mycket som möjligt av lägenhetens originalcharm. Det är en jättefin lgh! Och jag förstår inte varför ni ska byta golv?

    Svara
  • Vi kommer bevara alla gamla dörrar och karmar ; ) Även om vi öppnar upp ett rum och renoverar kommer dessa monteras upp igen efter. Däremot är inte ens golven original i dagsläget så det är ett enkelt val ; )
    Vi kommer bara att öppna upp en vägg : )
    Tycker inte att golvet lyfter lägenheten, snarare sänker den. En mörk handgjord fiskbensparkett kommer bara förhöja och förstärka taken och de gamla detaljerna.

    Svara
  • Behåll golven och riv INTE ner väggar! Så gamla fina lägenheter måste man vara försiktiga med! Ni blir av med jättefina dörrkarmar som knappt går att få idag och ni förstör känslan i lägenheten. Alla ska riva upp hela väggar hela tiden idag, så att hitta såna här orörda lägenheter idag är en riktigt skattjakt. Så var extremt smarta innan ni börjar riva ner detaljer och byta ut trägolv som har funnits där i 100 år eller mer beroende på när huset byggdes.
    Sedan kolla upp om möjligheten över att kunna flytta köket, det är upp till föreningen om ni får eller ej.
    Men framförallt, bry dig om fler detaljer att bevara än bara taket !!!!!!!!!!!!!!

    Svara
  • Vi kommer bevara alla gamla dörrar och karmar ; ) Även om vi öppnar upp och renoverar kommer dessa monteras upp igen efter. Däremot är inte ens golven original i dagsläget så det är ett enkelt val ; )
    Vi kommer bara att öppna upp en vägg.

    Svara
  • Marmor er vel allerede litt passé? Tenk på miljøet og tenk på at å pusse opp ikke er noe man gjør hver annet år- heller hvert 15. Det er ingen idé å pusse opp med noe som er supertrendy og som ALLE har. Nyt tiden med første leilighet med kjæresten, ikke innredninghets (treningshets, feriehets) hela tiden! Lykke til.

    Svara
  • Alltid älskat marmor, oavsett rådande trend : ) Så marmor it is <3

    Svara
  • Hej Petra,
    Vi är trogna följare av din blogg! När vi noterade att du skall renovera din lägenhet så känns det fullt naturligt att bjuda in dig till vår färgbutik på Birger Jarlsgatan 65 i Stockholm. Vi är Sverigen mest välsorterade färgbutik och ser detta som en chans att få hjälpa dig med din renovering. Vår butik fyller 40 år nästa år och kan stoltsera med att vi förmodligen har en av Sveriges mest erfarna personal i vår butik. Vi säljer färg den Farrow&Ball, Jotun, NORDSJÖ mm så jag är helt övertygad om att vi skall kunna hitta en lösning som faller er i smaken. Hör gärna av dig till mig om du har några frågor eller funderingar,
    Vänligen Tony

    Svara
  • Hej!
    Vad kul! Älskar er butik. Kikar gärna förbi er i veckan, varit hos er förut : ) Såg även att ni hade Orac Decor hos er! Mailar er. Kram!

    Svara
  • Hade tänkt en extra gång innan ni börjar blåsa ut fullständigt, så otroligt synd med charmen i gamla dörrar och karmar och golv osv trots att det lockar att modernisera. Hade försökt göra det och ändå behålla gamla charmen (inte bara kakelugnarna då…)

    Svara
  • Vi kommer bevara alla gamla dörrar och karmar ; ) Även om vi öppnar upp och renoverar kommer dessa monteras upp igen efter. Däremot är inte ens golven original i dagsläget så det är ett enkelt val ; )

    Svara
  • Fantastisk lägenhet Petra! Vilket jätteinlägg, aldrig sett nåt liknande. Horribla färger på de där väggarna, kommer bli supertjusigt när ni är klara 🙂 ang alla kommentarer om att bevara golvet: usch nej! måste man bevara allt bara för att det är gammalt? allt som är gammalt är inte fint, medan vissa saker (fönster, tak) är helt fantastiska och är värda att ha kvar. mörkt fiskbensgolv skulle vara to die for. go for it!

    Svara
  • KANONFIN LÄGENHET!!! Vilken potential! Ni kommer få det helt fantastiskt fint! Men… jag undrar hur de tidigare ägarna klarade av att bo i rubiks kub typ? Fruktansvärda färger på väggarna haha

    Svara
  • verkligen vacker lägenhet!! Skulle aldrig renovera bort så mycket fina originaldetaljer om jag hade den lägenheten. Eller riva väggar eller byta plats på kök. Å andra sidan skulle jag heller inte renovera ett fullt fungerande kök eller badrum. Men så är jag också glad att min kommande hyresvärd ska byta golv (till ett nytt plastgolv) och måla väggarna vita i ettan, hyresrätten, som jag ska flytta till, som nu är rökskadad med brännmärken på golvet och rivmärken på väggen och gud vet vad. Badrummet kommer fortsätta vara sunk deluxe. Med det sagt så är mina krav inte så höga.. Lycka till hursomhelst!!

    Svara
  • Ville bara tipsa om att kolla upp noga huruvida det går att flytta köket. I lägenhetshus har man ofta bärande schakt som löper hela vägen upp genom huset och sitter alltså på samma ställe i alla lägenheter. Därför kan det vara väldigt svårt att flytta kök och badrum. Och samma sak vad gäller att riva väggar. Vissa väggar kan vara bärande och då går de alltså inte att riva för då förloras hållfastheten. Men grattis till en väldigt fin lägenhet! Och lycka till med renoveringen! =)

    Svara
  • Hej Petra! Vi jobbade ihop för några år sedan när du var på bubbleroom och jag på APG.
    Nu bor jag i NY och studerar till inredningsarkitekt. Superskoj med ny lägenhet! Man vill ju alltid in och fixa och dona.
    Du skrev att ni ville bevara lite av det gamla men samtidigt piffa upp allt. Jag skulle föreslå att titta upp lister. Det finns mängder med olika typer av lister. Golvlister och taklist är ju de vanligaste. Du sa att du ev ville ha panel och därför kom jag att tänka på just detta. Det finns något som heter stolslist vilket förr användes så att man inte skulle få märken i väggen av just stolsryggen. Där förstår du kanske höjden på den. Sedan finns det något som heter picture rail vilken sitter ganska högt upp och som man sedan sätter fästen på för att hänga tavlor utan att förstöra sina väggar (såg ut som att något sånt fanns).
    Att matcha dessa lister skulle lyfta hela lägenheten. Jag hade tagit in en SJUKT bra hantverkare och visat taklisten (som ju hör till taket och som ska behållas) som denna person sedan kan snickra ihop matchande lister till de andra delar du väljer att använda.
    Låt de sticka ut i form av annan färg. Säg till exempel att du väljer gråa väggar, ta då vita lister eller liknande. Lite kontrast så att de framhävs.
    På så vis får du in ”original” -känsla = gammalt blandat med det nya du tänker dig.
    Det är så sjukt underskattat med dessa lister.
    Hör av dig om du behöver fler tips.
    Malin

    Svara
  • Först!! Denna lägenhet kommer bli den mest fantastiska lögenheten i världshistorien!! Kommer drömma om den varje natt.
    Sen, hur kan man ha det som det är nu? Vem har de färgerna och kombinationerna ens? Det kanske jag har mardrömmar om fram tills ni fixat!

    Svara
  • Jättefin lägenhet!
    Jag har själv just totalrenoverat en lägenhet i ett ”blåklassat” hus på Söder och kan verkligen rekommendera byggfirman Allerskog&Kranz.
    Lycka till!

    Svara
  • Åh så fin lägenhet. Är också ett sort fan utav marmor så tror du kommer få i ordning lägenheten supersnyggt. Lycka till med allt, så taggad på att se hur de ser ut när det är klar. Ha det så bra, kram

    Svara
  • Hej!
    Grattis till nya lägenheten, kommer säkert bli helt fantastisk! Den hatthyllan som hänger där nu är precis en sådan jag är på jakt efter, köper den gärna om du vill sälja den?
    Mvh Annicka

    Svara
  • Åh, grattis till nya bostaden, ska bli spännande att se vad som komma skall fram till färdigt resultat, utgångsmaterialet ser lovande ut!
    Lycka till!
    Inredningshjälpen/Anette

    Svara
  • Vilken unik lägenhet verkligen! Jag är ett freak när det kommer till gamla lägenheter och bor själv i en så måste bara skriva!
    Golvet i vardagsrummet såg ut att vara original? Fast förra ägarna valt en gråaktig färg? Testa slipa ner det istället för att ta fiskben, det är ju coolare att ha originalgolven eftersom det börjar bli ganska ovanligt. För många lägger nya golv, tex fiskben, och dagens golv, nästan oavsett tillverkare, har ju inte alls samma kvalité som de gamla furugolven som man kan slipa om massa gånger. Jag blev så glad att jag hittade en lägenhet där originalgolven var kvar i varenda rum! Grannarna är lite avis… 🙂
    Och kommer ju bli jättefint om ni gör öppet kök/vardagsrum! Jag oroar mig för de stackars dörrarna som ryker bara.. De fina stukaturerna över! Antagligen är de platssatta och helt omöjliga att bevara men OM det skulle gå, få in dem i din walk in eller över en platsbyggd bokhylla!
    Du är så duktig med inredning! Ha det bra och grattis till förlovningen 🙂

    Svara
  • Jag älskar verkligen inredningen i denna lägenhet. Underbara kvalitetsmöbler. Jag gillar verkligen dina skrivbord också. Har du någonsin tänkt på att få ett stående skrivbord?

    Svara