window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:02 | augusti 13, 2015

Investera i ett landställe?

Skärmavbild 2015-08-13 kl. 08.51.56Nästan som av en slump så har vi börjat hetskolla på en tomt sedan två dagar tillbaka tack vare en kompis. En superinvestering. Tillsammans med Mathilda och hennes kille. Och eftersom jag är en människa som gärna tar ut segern i förskott. Har jag (eller okej alla fyra) börjat kolla på eventuella hus som vi kan tänka oss bygga. Haha, ingenting är ens i närheten av klart. Vi fick bara upp ögonen för en grym investering som garanterat kommer ge avkastning om några år.

Sveriges snyggaste landställe? Första platsen går helt klart till Jonas Lindvall. Vilket hus! Precis så här vill jag att vårt landställe ska se ut. Fast med en större ”lounge” del. Men stora öppna ytor med glasade fönster. 
Skärmavbild 2015-08-13 kl. 08.52.13
25 kvadrat - Attefallshus - 7 - 1 - Fasad 1Sedan har vi kollat en del på Attevalshus. Så förbaskat smart! Är det någon av er som har erfarenhet av husbyggande? Eller Attevalshus? 
Guesthouse H1 wzor2_big
Perfekt när man bara gjuter grunden och så kommer ett färdigpaketerat hus. Pang! Klart!


8 kommentarer



8 kommentarer om “Investera i ett landställe?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Min kompis bygger Attefallshus. http://Www.smartbostad.se

    Svara
  • Tummen upp för din plan, vi har två attefallshus på två utav våra tomter, bra att hyra ut också… finansera din egen boendekostnad med den inkomsten. Smart tjej! MVH Annica

    Svara
  • Älskar att du bloggar så mkt nu!!! Fortsätt så 🙂

    Svara
  • För att få bygga Attefallshus måste du ha en huvudbyggnad på tomten, då det är komplementhus.

    Svara
  • Kolla Intressanta hus!

    Svara
  • Vi funderar också på att bygga Attefall. Men vad som lät smart ”hus utan bygglov” visade sig vara lite mer komplicerat i verkligheten. Det skiljer sig självklart i olika kommuner men i vår kommun krävs ett sk startbesked och liknar ett bygglov vad gäller dokumentation ex. situationsplan osv. och för att kunna göra en situationsplan behövs en nybyggnadskarta = 15600 kr i vår kommun. Om man vill ha toa (som btw måste vara handikappsanpassad enligt ny lag = minst 4kvm) så kostar det ytterligare 38 500 kr i sk ”halv lägenhetsavgift” för vatten och avlopp och slutligen tar kommunen 8 800 kr i administrationsavgift. Alltså ett totalbelopp på ca 63 000 i bara avgifter till kommunen. Men som sagt är det billigare i vissa kommuner och kan vara värt det i längden, speciellt om man hyr ut det samt att det finns förbaskat snygga attefallare just nu 🙂

    Svara
  • av någon anledning blir jag HEEEELT GALEN av att inte få se hur ditt HÅR SER UT!
    ska göra min första makeover imorgon sedan 6 år tillbaka och här i desperat behov av att se mina snygga favoritbloggare våga förvandlas!
    VISAAAAAA 🙂

    Svara
  • Måste va det översta huset som är med i serien Bron, i slutet av säsong 2? otroligt snyggt

    Svara