window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:57 | april 21, 2015

Florens

o-FLORENCE-SUNSET-facebook

På fredag åker jag till Florens med min kille. Jag fick det i födelsedagspresent <3 Har någon av er varit där? Vad ska man göra? Vad ska man äta? Shoppa? Vad får man inte missa? Hjälp mig!


17 kommentarer



17 kommentarer om “Florens”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Ät lunch uppe i bergen!! Finns en restaurang (minns inte namnet) uppe i bergen, nära en kyrka, googla eller fråga på hotellet! Det är iaf ett måste!
    Sen är det bara att äta typ vad som helst, för ALL italiensk mat är god!
    Finns även en berömd trädgård som är enorm. Fråga hotellet vad den heter, utsikten från trädgården/ruinerna är MAGISK!

    Svara
  • Boboli Gardens ( Giardino di Boboli) är väldigt vackert där det även finns något typ av museum med porslin osv, tror just du kommer älska det! Utsikten som bilden du har är från Piazzale Michelangelo som också borde besökas. Florens är en stad som inte är så trafikerat och gatorna är så mysiga så om det är någon stad man bara ska strosa runt i utan att göra någonting så är det denna. Om du vill äta glutenfritt så finns piazza ”San Lorenzo”, tror det heter så, där iallafall två restauranger vet ja har glutenfria alternativ. Åt den absolut godaste pizzan (glutenfri) ja någonsin ätit där så rekommenderar det verkligen! Om ni gillar öl så finns det en bar med en hel del olika ölsorter, ”King Grizzly” heter den och ligger på Piazza De Cimatori 5. ”The Red Garter” är en karaokebar som är bra! Florens är förövrigt precis så vackert som på bilderna! 🙂

    Svara
  • I princip världens bästa outlet, den har bl.a. en jätte stor prada affär i outleten och en gucci rastaurang
    ,rekommenderar att komma dit tidigt!
    http://www.themall.it/it/outlet-toscana/homepage.html

    Svara
  • Restaurang: Buca Mario. Onaturligt gott.
    Restaurangen uppe i bergen är också fantastisk, vi fick tips om den på JK Place Firenze – som för övrigt är ett väldigt trevligt hotell.
    Ytterligare tips är att åka högst upp i hotellet (Clarion?) som ligger nere vid floden – där finns en takterass med vacker utsikt över floden.
    På tal om utsikt så gå upp i Duomen, fantastisk utsikt!!

    Svara
  • ÅH, lyllos dig! Jag älskar Florence! Om ni gillar mozzarella så måste ni besöka Obika Mozzarella bar som ligger väldigt centralt. Här väljer du vilken sorts mozzarella du vill ha och hur du vill att den skall serveras. Deras burrata är magisk (mozzarella som är mjuk som grädde) och restaurangen är så fantastisk mysig, både på lunchen och kvällen. Pizzan på la Bussola är också något jag måste äta varje gång jag är i Florence. Safe travels!

    Svara
  • Åh, jag är avis! Bodde där 2009 och har inte varit där sen dess, men rekommenderar att käka pasta porcini på Open Bar som ligger precis vid ponte vecchio, käka en macka på Oil Shoppe, promenixa upp till piazza Michelangelo och strosa i Beboli garden. Och stuff your face with valfri gelato, såklart!

    Svara
  • Gelato- bara från Vivoli. Också gamla Apoteket santa Maria novella

    Svara
  • Det finns en Florens-guide i månadens Styleby som innehåller bra tips!

    Svara
  • Jag bodde i Florens när jag studerade konst och är så avis på att ni ska dit! Kanske världens vackraste stad, speciellt nu i april/maj, åh.
    Mina tips:
    -Boboli Gardens, som någon nämnde. Lägg er i parken en slö eftermiddag, det finns inget bättre.
    -Uffizierna. Stort klassiskt museum – ska ni på ett, så gå hit. Men förköp biljetter på hemsidan för kön kan bli lång!
    -Santa Croche, kyrkan där Dante och Michelangelo ligger begravd.
    -Gelateria Santa Trinita. Färsk glass varje dag och magiska smaker.
    -Botique Nadine. Bra vintage-shopping i övre prisklassen och centralt läge. Hittade ett par vida Dior-byxor här som jag bittert ångrar att jag inte köpte…
    -Drinkar på Westin Excelcior’s takterass. Ska ni ta en drink på ett ställe så är det här. På toppen av lyxhotellet har ni milsvid utsikt!
    -Kring torget Santo Spirito finns flera bra restauranger, Gusta Pizzeria som gör stans godaste pizza, och mysiga bohembarer, t.ex Pop Café. Ta ett glas vin innan middagen och njut av tilltugg och spana på vackra italienare.
    Kram!

    Svara
  • Åker til florens varje år med min halva, det första och sista vi gör är att spendera eftermiddagarna på Volpi é lúva. Världens mysigaste vinbar! Beställ in en flaska Collalto prosecce med årets charkbricka till och ni kommer vara i himlen! Går även att köpa hem deras flaskor till en billig peng! Och självklart promenera upp till Michelangelo och kika över hela Florens!

    Svara
  • Åh va skoj! Bodde i Florens och pluggade italienska i några månader. Håller med dem andra som kommenterat: Boboli Gardens, se solnedgången från Piazzale Michelangelo (utsikt över hela staden), och glass på Vivoli (prova maräng-glassen! Himmelsk!). Gamla apoteket vid Santa Maria Novella är också helt fantastiskt. Ta en cappuccino på taket av La Rinascente vid Piazza Republica – centralt, och mycket trevlig utsikt. Restaurang-tips: La Giostra (karusellen). Riktig, autentisk florentinsk mat. Kolla in bilderna när du kommer in… Ägaren av restaurangen var en riktig prins (!) och gillade att fotograferas med diverse kändisar som ofta sticker förbi. Dock inget ’upscale’-ställe, utan lugnt, romantiskt och mysigt 🙂 Ha en fin resa!

    Svara
  • Via tournaboni!! Bestshopping!

    Svara
  • Både i Florens sommaren 2011 & rekommenderar även jag Boboli. Saluhallen med alla dina gömmor & omslingrande marknader. Solen över stan från Piazzale Michelangelo som föregående talare. Två restauranger jag tipsar om är Trattoria Napoleone på Piazza del Carmine & Ristorante Trattoria Angeolino på Via Santo Spirito, superhärliga ställen.
    Ha det så himla härligt, för mig blir det Rom i juni men Florens lockar alltid hem

    Svara
  • Bästa (!!) italienska mackorna hittar du på all’antico vinaio,de kostar 5€ och man får allt gott i världen på. Man kan även köpa sig ett litet glas vin för 2€, de har ”self service” utanför där man får hälla upp själv. Supergulligt ställe som jämt har kö utanför, men det är det värt! Tips är att testa den typiskt toscanska salamin, finocchiona.
    Piazza Santo Spirito är också ett tips!

    Svara
  • ni borde verkligen gå till Giardino delle rose (rosträdgården) för den är helt fantastisk med en helt sjuk utsikt över hela florens (Ligger precis vid Piazzale Michelangelo som är guld också)

    Svara
  • Du måste gå upp i kupolen och klocktornet! Det var en riktigt häftig upplevelse! Var där tidigt på dagen, på eftermiddagen kan det bli väldigt långa köer.

    Svara
  • Ta en aperitivo (lite smårätter och en fördrink innan man går vidare och äter middag) på Colle Bereto. Eller gå hit och ta en drink efter maten! Bodde i Florens förut och då gick vi alltid hit, rätt ”inne”. Ligger bakom piazza della republica. Annars håller jag med om vad Nike skrev, alla de ställena hängde jag också på när jag bodde där.

    Svara