window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:46 | april 16, 2015

Gluten- och laktosfri pizza med mozzarella och tryffel

Gluten och laktosfri pizza

Idag skulle Bosse komma hem till mig på middag. Jag var sådär förbannat sugen på något onyttigt, ville helst av allt smälla en påse godis på stående fot i matbutiken. Men då tipsade Mira mig om en gluten- och laktosfri pizza som är nyttig men smakar onyttigt. Okej, nu kanske det inte är svinnyttigt med parma och mozzarella (men gooooottttt!).

Pizzadegen: 

4 ägg
2 msk fiberhusk
1 1/2 mandelmjöl
1 tsk bakpulver
250 gram keso (en liten burk)
Lite Salt
Gluten och laktosfri pizzaJapp, hörni. Blanda ihop ingredienserna…
Gluten och laktosfri pizzaOch låt sedan degen stå och tjocka till sig i minst 10 minuter.
TomatsåsMedan degen la på sig några kilon så gjorde jag tomatsås. Jag började med att steka lök i lite kalvfond och olja, sedan körde jag ner vitlök, körsbärstomater,krossade tomater och massa basilika.
glutenfri pizzadegSedan förgräddade jag minipizzorna så de blev alldeles gyllenbruna. Ugnen var på 200 grader.
Gluten och laktosfri pizza med tryffelSedan öste jag på allt som man kan önska sig av en pizza: tomatsås, parmaskina, laktosfri mozzarella,  för att avsluta och toppa med matlagningsvärdens guld, tryffel. Jag köttade – här ska det banne mig inte snålas med tryffeln. Jag älskar, älskar, älskar tryffel. Mera tryffel åt folket.
Gluten och laktosfri pizza med mozzarellaHörni, HELVETE vad god den blev. Som Bosse sa: ”Jag älskar att den inte smakar nyttigt, man kan inte tro att det är något kesotjafs i”. Ni måste testa den – helt magisk.


15 kommentarer



15 kommentarer om “Gluten- och laktosfri pizza med mozzarella och tryffel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • God morgon Petra! Måsta bara säga att jag tycker du verkar grym! Är det något du är dålig på? 😉

    Svara
  • Hej Petra! Vill bara säga att jag tycker du är en sjukt cool och härlig tjej. Så inspirerande, självständlig och rolig! Puss!

    Svara
  • Tack för din fina kommentar, det ska jag absolut prova! Kram! 🙂
    http://fames.se/koehler

    Svara
  • men ååh, dig vill jag ha i mitt kök!
    Alltid helt delicious meals hos dig..!
    xx

    Svara
  • Hur mycket mandelmjöl ska det vara? 🙂 msk? dl?

    Svara
  • Står bara mandelmjöl men inte hur mkt det ska va :'((((

    Svara
  • Ja egentligen är det här ett LCHF mål. Ett mycket nyttigt, smaskrikt och gott sådant. Ät utan dåligt samvete 😉 Lite coolt att om man inte nämner att man äter LCHF (fast man gör det) så är det inget problem men så fort man säger det så kommer idiotiska kommentarer om att man kommer att dö av hjärtinfarkt 🙂

    Svara
  • heej petra, hörde (och älskade) dig i podcasten adam och kompani! ett litet tråkigt meddelande dock: edamame är det japanska namnet för sojabönor 😉

    Svara
  • Ser jättegott ut måste ju testa dertta! Men hur länge ska den vara i ugnen?

    Svara
  • Men mums. Tack för receptet! Men hur länge ska de förgräddas?

    Svara
  • wow, de här såg verkligen gott ut : )

    Svara
  • hur länge ska det vara i ugnen? 🙂

    Svara
  • Just nu… medans jag ligger smått orörlig i soffan (läs bakis) så är jag beredd att FLYGA HIT DIG till Norrköping och betala dig för att laga detta åt mig hehehe 🙂 Så förbannat gott det ser ut. Får väl prova det imorgon när livet kommit tillbaka 🙂 Ha en fin fredag!

    Svara
  • Gjorde denna pizzan ikväll och fyihelvete vad god den var!!!
    Dock missade du skriva ut vilket mått mandelmjölet skulle ha samt tiden. Men det gick hem ändå!
    Vill också säga att du är le bezt blogger evvvah!
    /Lisen

    Svara
  • Rubrik gluten och laktosintolerant
    Mozarella?
    Vet du vad Mozarella är?

    Svara